Porušení pohodlí cestujících

754 067

Hradlař
Řekněte mi, jak to je, když jsem jel originální trať (Histasu Line, Northeast Corridor atd.) se mi někdy zobrazilo, že bylo porušení pohodlí cestujících. A teď v českých tratích mi to nenapíše, a to i třeba po aktivaci záchranné brzdy. Ne, že bych o to stál :lol:, ale zajímalo by mě to.

Pokud se na to matně pamatuji (originální trati již nejezdím),tak to bylo prudké brzdění,kdy lítaly kufry cestujícím na hlavu :colors:

no a jelikož u ČD je toto na denním pořádku tak žádné pohodlí cejstujcích narušeno nebylo ( obvykle si stěžuje smetánka nebo podnikatelé mající auto v servisu kteří jedou poprvé vlakem a neumí ani ručně otevřít dveře... ) :?

Tak já jsem zíral u své aktivity. Jedu jak v bavlnce, místo brzdy výběh a po prvním zastavení v Chocni mi to napsalo, pohodlí cestujících narušeno 40x Marně jsem hledal jak. Možná to na stycích moc drncalo.

Jestli se nepletu, při sestavování consistu přímo v AE je tam nějaká stupnice s nastavením % toho pohodlí cestujícího. Takže se to uloží v con souboru? Nikdy jsem to nezkoušel.
Asi se tím dá určit jestli povezu uhlí nebo porcelán :D .

Pelikán, Jacek: Ak obaja myslíte ten posuvník v AE v consist editore (vľavo pod nápisom povolené zrychlení), tak to ovplyvňuje rýchlost trafficu.

Nepleť si rychlost a zrychlení, to je něco úplně jiného. Tenhle posuvník ovlivňuje přesně to o co tady jde. Tedy maximální povolené zrychlení v m/s2 a tedy "křehkost" nákladu. Pokud ti hodnota zrychlení/zpomalení při jízdě překročí tuto nastavenou, tak dostaneš onu hlášku o narušení pohodlí cestujících, nebo o překročení sil, působících na náklad.

Miran mne předběhl. Tohle totiž byla jedna z věcí, která byla při překladu pro mne oříškem. Původní anglický text totiž je blíže termínům o křehkosti než o zrychlení.
Jinak jak je zde napsáno - je to maximální povolené zrychlení/zpomalení podle kterého se řídí trafic a podle kterého u vlaku hráče vybíhaj ty hlášy o porušení pohodlí cestujících či překročení povolených sil působících na náklad. A jelikož většina aktivitářů s tímto drobným nástrojem neumí zacházet - nechávají to na maximu - tak se to ve většině aktivit neobjevuje. A jen tak naokraj - tohle v CB ani nastavit nelze. Tam to tvůrci programu ořízli. Holt není nad to používat originální softvare dodaný jako jeden celek. S veškerými dalšími externími udělátky jsem měl vždy v některých momentech jen problémy. Sice občas obsahují i drobná dobrá vylepšení ale také sebou nesou chyby z nepochopení základního programu a jeho fungování - viz velká a malá písmena a pár dalších drobností znepříjemňujících život.

Back
Nahoře