Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha

Ahoj, mám problém v Topírně, nepustí mě to z Kutné hory. Žeprý mám traktorem zasunout vlak až pod most, ale u peronu mám stůj a zůstanu tam trčet i když už mi to hlásí odjezd, pravděpodobně zpod toho mostu. Jenže stojím u peronu a nic se neděje. Myslel jsem, že čekám až odjede ten osobák co stojí vedle, ale ten tam zůstane taky stát a nic jiného nejde. Situace se opakuje i po load. V čem je problém? Dík

A vlastně vůbec nechápu ten manévr a moc nevím, jestli to vlastně dělám dobře - spojím se s traktorem, zatáhnu se někam o kus dál a pak jako mám zacouvat kamsi zpátky?

Já nenapsal do povídání, že v Kutné Hoře končí stajnosměrná soustava a začíná střídavá a tedy dál do Brna s 163 jet nemohu ?
Proto tady končím a přebírá vlak někdo jiný, traktor mne odšibuje a šoupne pod most, kde už mám šťávu a beru si další vlak dle rozpisu v jízdním řádu.
Ty šibuješ s celým vlakem ? :D :D :D :D :D :D

Zbyněk Šemora napsal:
Ty šibuješ s celým vlakem ? :D :D :D :D :D :D

Tak ono tam neni nic o tom že mám odpojit loko, jenom že se obsluze traktoru nechce či co tak se mám obsloužit sám, takhle to pak dopadá :o) Že se mění trakce vim, ale byl jsem zmatenej z celé situace. Přišlo mi to divné :o) Ok, večer to zkusím znovu a nechám vlak stát na místě, vezmu si jenom lokomotivu. Dík.

Šibování v Kutné Hoře při výměně trakcí náš MSTS úplně 100% neumí, tak se musí trochu improvizovat.
Takže místo aby traktor najel na vlak, my jedeme na traktor za cestovým návěstidlem. Tam ještě stejnosměrná šťáva je. Napojíme se, ale jelikož konec vlaku je ještě na zhlaví, je nutné soupravu popotáhnout a to až za dělení, kde už je střídavá trakce, aby na soupravu mohla najet střídavá lokomotiva. Zastavíme a až teprve nyní se odpojí od lokomotiv vlak. Ale to vše by mělo být ve zprávách napsáno.

Ja mam taky problem. Začal som hrat aktivitu Topirna noc pre BP84. Zabralo mi to dost casu, kym som prisiel na to, ze v depe treba pripojit vsetkych 6 lokomotiv. No ale to len tak na okraj. :)
Problem mam v tom, ze vytiahnem vsetkych 6 loko, vyjdem na postu, zatlacim ich na sturec. Tam posledne dve loko odpojim, potiahnem kusok smerom k poste, odpojim aj 163 029, nasledne mi vyskoci hlaska, ktorej znenie si nepamatam, ale bolo to nieco ako " Si dobrej. Uz sem ani nedoufal, ze pochopis co som od teba chcel..... " Cuvam dalej na postu, a odtial tlacim zostavajuce 3 loko naspat na popel.tam postojim, odpojim ich, zacnem cuvat a zrazu vyskoci hlaska, ze ukol nesplnen. Neviete mi niekto poradit, co robim zle??? Uz som to skusal asi 5 krat, a stale skoncim na tejto istej veci.

Ach jo.
Doporučuji jet vše ještě jednou a pozorně číst, co mám dělat. Ta hláška je závislá na odpojení a odstavení lokomotivy na koleji v depu, odkud se už jede jen do stanice.

Zbyněk Šemora napsal:
Ach jo.
Doporučuji jet vše ještě jednou a pozorně číst, co mám dělat. Ta hláška je závislá na odpojení a odstavení lokomotivy na koleji v depu, odkud se už jede jen do stanice.

Praveze tam o tom nie je nic spomenute. Po odpojeni 163 029 cuvam dalej do stanice a potom idem s tromi loko naspat na popel. O odpajani lokomotiv tam nie je ziadna sprava. Isiel som tu aktivitu uz 3 krat od zaciatku a stale to skoncilo tak isto. Proste vazne neviem ako dalej......

Po odpojení 163 už zůstane jen solo puklík. Žádné jiné mašiny. Objede se tato lokomotiva po přesuvně na točnu, kde dostanu další zprávy.
Tato aktivita se už hraje několik let a zatím každý pochopil, co má dělat a v depu problém nikdo neměl. Alespoň se nikdo podobný neozval.

Naposled editoval moderátor:

Zbyněk Šemora: Pokud si to dobře pamatuju, tak jsem měl prvně všech 6 mašin. Zajel jsem na poštu, a 150 a 350 jsem hodil do šturcu. Popojel jsem za výhybku, až k přechodu a zastavil jsem tak, aby 163 stála přímo před přechodem, odpojil jsem. A se zbývajícíma třema lokomotivama jsem jel opět k poště a hodil jsem je na popelovou kolej, tak, jak to po mě chtělo. A vše OK, nic mě nevyhodilo.

A jaké bylo hlášení při ukončení úkolu ? Vždy je napsán důvod ukončení. Je to už dávno, podrobnosti si nepamatuji, ale vím jenom, že jenom zde funguje nějaký časový limit asi 45 minut, do kdy musí být 163 připravena i s hráčem na odjezd do stanice. Pokud nebudu včas na své značce, úkol se ukončí. Je to hlavně z důvodu, že šibování je velmi jednoduché, jezdí se pomalu, max těch 15 a dá se to zvládnout. Kdo to nezvládá, asi se pořádně nenaučil plynule najíždět na vozy a proto si celé šibování musí zopakovat. Těžší obtížnost navolíte s MSTS BIN 1.8, kdy je s puklíkem problém utáhnout ten konvoj lokomotiv. Pak je časový limit opravdu o prsa.

Jinak mám asi blbě pojmenované koleje bývalého depa. Když jsem tady stavěl, matně jsem vzpomínal jak se co kde nazývalo a asi jsem něco prohodil. Tenkrát na výzvy nikdo nereagoval. Strojová je správně kolej, co vede do Hrabovky vedle budovy depa (vedle točny). Koldepo je šturcová kolej, která končí před budovou depa. A teď si nejsem jistý, jestli se popelové koleji neříkalo "písek", protože vedle byla sušička písku a popel byl šturc vedle. Pamatuji si "hodiny, vrata 1 vrata 2", úplně vzadu za halami "klouda". Ale ta paměť. Po letech to mám nějaké pomíchané. Hlavně že jsem tam jezdil s přesuvnou a musel jsem tehdy vědět vše.
Kdyby byl nějaký pamětník a popsal mi všechny koleje, jak se správně nazývaly, rád to opravím a v aktivitách přepíši.

Dobrý den.
Rád bych se jako naprostý začátečník zeptal, jak v aktivitě Vysočina přejdu v Břeclavi z laminátky na 350ku. Postupuju podle pokynů, ale po připojení k vozům od Chopina v čele s 350 nevím, jak se do ní dostat.

Fauny napsal:
..., jak v aktivitě Vysočina přejdu v Břeclavi z laminátky na 350ku.

F9, kliknout na lokomotivu na kterou chceš a 1 (jako pohled z kabiny)

Fauny: což takhle číst návody? Třeba zrovna ten k MSTS BIN, kde je to mimo jiné napsáno.

Dobrý den.
Možná se to tu už psalo, (nemám čas to hledat), ale potřeboval bych poradit. Když v aktivitě od p. Šemory, topírna mám najet z loko 703 na DB 180 tak mi hra vždycky spadne a zamrzne. Poradite mí prosím. Díky moc.

Zkusil bych reinstalaci BINu. Používáš verzi BINu, která je doporučena s aktivitou?

kill napsal:
Dobrý den.
Možná se to tu už psalo, (nemám čas to hledat), ale potřeboval bych poradit. Když v aktivitě od p. Šemory, topírna mám najet z loko 703 na DB 180 tak mi hra vždycky spadne a zamrzne. Poradite mí prosím. Díky moc.
Bod 15 v pokynech na DVD, jinými slovy reinstalovat MSTS BIN plus aktualizace soundcfg.dat (global.exe).

Pamatujte si. Pokud cokoli změním v nastavení MSTS a uložím, tak je nutné vždy takto reinstalovat MSTS BIN (jiná verze BIN nepomůže). Je to daň za celkové vylepšení MSTS, které bylo děláno "na koleně". Ale výsledný efekt za to stojí.
Co to dělá v XP nevím, ale ve Vistách a sedmičkách právě MSTS havaruje po najetí puklíka na elektriku v Topírně noc, jak popisuje tazatel.

Bohužel, udělal jsem to tak jak jste psal, ale pořád to padá při tom najetí.

Zbyněk Šemora napsal:
kill napsal:
Dobrý den.
Bod 15 v pokynech na DVD, jinými slovy reinstalovat MSTS BIN plus aktualizace soundcfg.dat (global.exe).

Pamatujte si. Pokud cokoli změním v nastavení MSTS a uložím, tak je nutné vždy takto reinstalovat MSTS BIN (jiná verze BIN nepomůže). Je to daň za celkové vylepšení MSTS, které bylo děláno "na koleně". Ale výsledný efekt za to stojí.
Co to dělá v XP nevím, ale ve Vistách a sedmičkách právě MSTS havaruje po najetí puklíka na elektriku v Topírně noc, jak popisuje tazatel.

V sedmičkách už je to v pohodě, dělalo to jen na Vistě...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře