Ppoollll napsal:
. Dokonce jsem se nemohl shodnout se Zbyňkem ani na tom, že dojezd na danou pozici by měl být alespoň půl minuty před odjezdem. Zbyněk jako hlavní tvůrce aktivity si zdůvodnil to (a já ho v tomto respektuji), že všechny dojezdy jsou nastaveny na minimální čas. Takže se může někomu i stát že zastaví a během jedné vteřiny dostane pokyn k odjezdu či jinou časovou hlášku.
.
Tady se jedná o to, že ne každý ví a chápe, jak dráha funguje. Pokud mám někde mimořádný pobyt z dopravních důvodů, což je například plánované křižování u odklonového vlaku, předání eventuelního rozkazu V, atd, ...Takový pobyt není povinný, že by vlak musel stát například minimálně 30 sekund.
Pojedu později, křižující vlak je tedy pryč, tak pobyt z dopravních důvodů pomine a výpravčí může dávat v tuto chvíli plácačkou odjezd, aniž by vlak zastavil. Ale jelikož se tak v praxi děje, že výpravčí vyleze až po zastavení vlaku, proto ta vteřina rezervy v aktivitě. To je opravdu nejreálnější situace z celé mé aktivity.
Ale pokud se jedná o pravidelné zastavení pro výstup cestujících, tak tam je nastavena rezerva 20 nebo 30 sekund. Alespoň doufám. Tak jak to Ppoollll myslel, že všechny dojezdy jsou nastaveny na minimální čas, nechápu.
Jeffer. Na trati Brno - Břeclav není čtyřznaký, ale trojznaký autoblok. Jelikož se tato trať používá pro rychlostní zkoušky vlaků pro 200km/h (pendolino, Taurusy), tak jsem zde také zvýšil rychlost na 200km/h. V mé aktivitě se jednalo o mimořádnou testovací jízdu s novou lokomotivou a to že se jelo v Zaječí odbočkou byla simulovaná chyba dispečera a účelem bylo, jak bude strojvedoucí reagovat.

Ohledně Poříčan, dle návěstidel musíš jet až k odjezdovému návěstidlu 60, tak jsi bez šance, aby jsi se k rychlostníku 130 rozjel víc než na 80. Jel jsem to mnohokrát a vždy to vyšlo.
Bohužel, zatím nelze v MSTS nastavit návěstidla, aby jsi na 40 a volno mohl hned zvyšovat rychlost už ve stanici.
Třeba Džordž něco vymyslí, aby omezení rychlosti návěstidlem se zrušilo ihned po jeho projetí.