Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
To je jezdí se tam podle předpisu D 46.Ve stanicích jsou tzv.černí výpravčí.Křimice a Kozolupy jsou zatím samostatné stanice nezapojené na dálkovinu.Ale v blízké budoucnosti i tyto stanice se budou obsluhovat na dálku.Výpravčí jsou pak Pňovany,Stříbro,Svojšín,Planá u ML,M Lázně ty jsou vyjmuty z ústředního stavění,Lázně Kynžvart.Buď je může výpravčí obsluhovat samostatně,ale většinou je obsluhuje dispečer na dálku.

Zbyněk Šemora napsal:
...Praha Libeň, Břeclav, tam jsem se prostě neudržel a risknul jsem vložení návěstidla se zrušením omezení rychlosti. Jak by dopadla jízda na blok jsem netestoval. Ale v nejhorším případě by to šlo ošetřit servisem.
Jet z Břeclavi přes celé přednádraží 40 nebo to samé v Libni, to by zkazilo celkový dojem z odjezdu ze stanice, kdy má každý zažito, jak tam vlaky jezdí.
Jestli jsem to takto upravil ještě jinde nevím, ale asi ne.
Já to testoval v Libni, traficc jsem nechal stát na vyčkávacím bodu těsně za omezovačem rychlosti a na vjezdu se mi objevil povolující znak. Servisem to samozřejmě lze ošetřit, je to na tvůrci aktivity, aby s tím počítal.

Můj dotaz ale směřoval k tomu, jak to, že na odjezdu to funguje a na vjezdu nikoliv. Má na to vliv zatržení "Odjezdové návěstidlo" ve vlastnostech návěstidla :?:

este raz lanzhot: hlaska o tom, ze sa predo mnou pretrhol vlak a budem musiet sunut je (imo) prilis blizko pri navestidle -> predpisy hovoria cosi o zastaveni aspon 10m pred navestidlom so "stoj". co si budeme hovorit - ta hlaska je podobne daleko.

tak som si to ratal irl (kde vraj vozne triedy Bmz maju ~115t v rezime R+Mg). dostal som cca 200% brzdiacich - to staci min. na 180 na rovine.

msts ale rezim R+Mg nepozna. tu dostavam chabych 132% (vypozerane z .wag) co podla Z1 zodpoveda rychlosti 155 km/h (na rovine, osobne vlaky 21-80 naprav, na 160 by potrebovala suprava 135% nema ani to)

co ma privadza na to: preco maju vozne OBB (novy nater) nastavenu MaxBrakeForce na 25000N?!?!? pochadzaju z 2update_trainset -> zatial ani nie su na strankach samostatne, za to obsahuju pripomienku o tom, ze ich pre potreby BP upravil Zbynek Semora (ostatne (..)mz maju nastavenu tuto polozku na 79kN co je tak 3x viac -> tak asi opravit, ze)

zrejme aj tomu vdacim za to, ze ked som to teraz skusal zas, tak zo 40% som to ani priamym drzanim "A" az do zabrzdenej polohy neubrzdil na tych 120 a po okamzitom skoku na backspace LTT (lenze kym sa mi podarilo odbrzdit tak som isiel sotva 40).

Tak jsem dorazil do Prahy, jako paráda, to se musí nechat, zloděj návěstidla mě dostal :)
Ale mám trošku problém, jak má správně vypadat ta Masaryčka, já tam přijedu od Bubenče, třicítka, dvacítka, pak posun zpátky až do stanice a tam otáčím a hodí me to do depa přímo na 380, pokud sem to dobře pochopil tak ji zatlačím na zarážedlo a točím zpátky do depa tam si přestoupim na 380 odpojim 151 a jedu zpatky k zarazedlu, prestavi se vyhybka ja vyjedu a zastavim tesne pred tema ctyrma lokomotivama, hlaska ze vypravci o me vi a ze mi postavi cestu a ja cekam, cekam, cekam, 11:18, 11:22 a porad nic, kdyz kousek cuknu dopredu, Activity Failed a vynadá mi to, že jsem nezastavil před boudou.
Co dělám blbě?

predtym nez nabehnes na 380, musis zastavit pri budove depa (taka mala skoro unimobunka napravo od kolaje po ktorej prichadzas, s hodinami na streche). tam ti povedia, ze mas nabrat 380, prestupit, pokracovat v smere jazdy az na zarazadlo. potom zacuvas a tesne pri hale (na presuvni) odpojis 151.001. zas dopredu na zarazadlo a potom uz (skoro) von z depa. tu ti nahlasia, ze do breclavi ides ty a nie fira co mal ist povodne a potom dostanes pokyn pre posun k namedzniku (cierno-bielo pruhovana somarina medzi kolajami - mal by si zastat bezpecne pred). ale to uz je ina (neskorsia rozpravka)

A já mám takovou škodolibou radost, že pastička funguje.
Myslel jsem, že to každého napadne a také to bylo v posledním hlášení, že se musí na vjezdu před boudou zastavit. :lol: :lol: :lol:
Chtěl jsem si jen vyzkoušet své znalosti, co mne naučil Ppoollll (ikdyž tohle mne neučil)
Podobnou past jsem připravil v Lednici. Ale snad jen to největší kopyto by tam projelo peron.

Naposled editoval moderátor:
Jeffer: Já vozidla opravoval tak, aby odbrzdila, spřáhla na 30, maximální rychlosti a monitory a oprava chyb (aby žádný testovací program nenašel chybu) Detailní ladění provádí Bob z Ostravy. A to není práce na jeden den, ale na měsíce. Tak do ničeho nevrtej, ale vydrž. Funguje to? Funguje. Kdyby jsi měl čekat na finál, tak dodnes jezdíme s Acelou a Kihou a sem tam nějaká vlaštovka v podobě finálního modelu našich drah.
A aby vozidlo dostalo razítko "jen funguje" i za tím byly celé měsíce práce na úpravách a opravách v engech a wagech.

V aktivitě den blbec mám problém: přijedu z EC 75 do Kolína včas a čekám na povolení k odjezdu, ale v 12:11:30 mi to napíše úkol nesplněn a v konečném hodnocení mám napsáno že jsem přijel pozdě při tom podle jízdního řádu jsem přijel včas.

Ondra.H napsal:
V aktivitě den blbec mám problém: přijedu z EC 75 do Kolína včas a čekám na povolení k odjezdu, ale v 12:11:30 mi to napíše úkol nesplněn a v konečném hodnocení mám napsáno že jsem přijel pozdě při tom podle jízdního řádu jsem přijel včas.
asi jsi zastavil někde uprostřed peronu. Kružnice je definovaná od konce peronu 100m zpět. Mimo tuhle oblast zastavení se nedeaktivuje pozdní příjezd. Vlak je dost dlouhý, tak se nepředpokládá, že někdo zastaví blíž než 100m od konce peronu.

Zbyněk Šemora napsal:
Ondra.H napsal:
asi jsi zastavil někde uprostřed peronu. Kružnice je definovaná od konce peronu 100m zpět. Mimo tuhle oblast zastavení se nedeaktivuje pozdní příjezd. Vlak je dost dlouhý, tak se nepředpokládá, že někdo zastaví blíž než 100m od konce peronu.
Zastavil jsem přesně na konci peronu a odálost se nedeaktivovala.

Ahoj, měl bych dotaz, jedu tu aktivitu den blbec, jsem teprv u Perníkařů s SC502 a po přešibování a spojení lokomotivy s vagony mi to po chvilce napíše ukol nesplněn. Do Pardubic jsem přijel s rezervou, a po napojení vagonů mám dobrých 6 minut do odjezdu. Osobně to vidím že jsem blbě zastavil na zhlaví směrem na Prahu při šibování (tady mi to hlášku nehodilo narozdíl od prvního zhlaví). No jdu to ještě zkoušet. Jinak aktivita se mi líbí. Jinak pane Šemora nevím zda to máte tak záměrně, ale odkazem na novou aktualizaci se člověk dostane do sekce aktivit a ne aktualizací.

Vojta Uchytil napsal:
Ahoj, měl bych dotaz, jedu tu aktivitu den blbec, jsem teprv u Perníkařů s SC502 a po přešibování a spojení lokomotivy s vagony mi to po chvilce napíše ukol nesplněn. Do Pardubic jsem přijel s rezervou, a po napojení vagonů mám dobrých 6 minut do odjezdu. Osobně to vidím že jsem blbě zastavil na zhlaví směrem na Prahu při šibování (tady mi to hlášku nehodilo narozdíl od prvního zhlaví). No jdu to ještě zkoušet. Jinak aktivita se mi líbí. Jinak pane Šemora nevím zda to máte tak záměrně, ale odkazem na novou aktualizaci se člověk dostane do sekce aktivit a ne aktualizací.
V Pardubicích je nutné zastavit až na konci peronu, jinak se nemusí vybavit reverzní bod a současně deaktivovat posun pozdě.
Asi bude nutné pro příště individuelně ošetřit každé zastavení. Vymezit kružnici a co bude přes nebo krátké by mělo být ošetřeno hlášením o popotáhnutí a to odstupňovaně, jak mi na příkladu ukazoval Ppoollll, (popotáhni o 2 vozy (1vůz).... Takto lze přinutit hráče aby zastavil přesně tam, kde je potřeba. (hlášky by se aktivovaly vždy až po zastavení, aby neobtěžovaly.)
Na mých stránkách mám asi překlep, opravím. Myslel jsem aktualizace a nasměroval do aktivit, kde jsem zatím neaktualizoval (vše je v trati).

Zastavování

K aktivitě den blbec:
Lidi, kde zastavit v Nymburce? V Kolíně byl taky problém že je to až za návěstidlem, ale v Nymburce už jsem bezradný....

Může mi to někdo vysvětlit? :?
Přijedu do Hradce na kolej k budově, a dál mám pokračovat kam? přede mnou je bobina a žabotlam :( . Takže dopředu nemůžu.

Tak jsem se konečně odhodlal na Tour de BP a musím uznat, že na Olomoucku bylo uděláno dost práce. Je to docela hoňka to stíhat, obzvlášť zapomenete-li (jako já) že ČEZka umí pelášit 160 a já blbec za Olomoucí nelez víc jak kiločtyřicet. Pak se můžu divit, že v Zábřehu mám sekeru 1:45 min. No ale stáhnul jsem to do Chocně na 50 s.
Jenom mi bylo trošku divný, že v ČT stály elektriky, když byla ta napěťová výluka a nikde žádný motor. I ten Osobák co sem ho potkal na výjezdu z ČT táhla jenom elektrika. Asi už výluka skončila a mě to nikdo neřekl a táhli mě přes nákladový. :D No nic - malá poznámka. Aktivita pěkná, jsem zvědavej co mě čeká dál.

VáclavS napsal:
Může mi to někdo vysvětlit? :?
Přijedu do Hradce na kolej k budově, a dál mám pokračovat kam? přede mnou je bobina a žabotlam :( . Takže dopředu nemůžu.
Václave, Václave. Kam by jsi chtěl jezdit? Copak Tě někdo vypravil? A na víc Ti bylo i oznámeno, kdy Tě budou brát dál. Tam jsou jednokolejky.
Jinak žabtlama není před Tebou, ta přijíždí z údržby na kanálu ve výtažné koleji a nijak Tvou trasu nekřižuje.

Blackwolf napsal:
Jenom mi bylo trošku divný, že v ČT stály elektriky, když byla ta napěťová výluka a nikde žádný motor. I ten Osobák co sem ho potkal na výjezdu z ČT táhla jenom elektrika. .
Já tušil, že to neprojde. Ale vem to tak, že ten osobák, co jsi potkal může přijet samotíží a ten co stál u peronu, na něj ještě nenajel traktor. :lol:
Kdybych tam dal další traffic, to by už bylo příliš. Nebo výluka právě skončila. To samé, když přijedeš do Pardubic. Jedeš složitě odklonem a mezi tím trolej v Kostěnicích opravili a Slovenská strela (dle starého grafikonu) už přijede normálně včas. Ještě ve Stéblové naposledy potkáš odklonové bimbadlo.
To by mě i zajímalo, kdyby v reálu byly nutné odklony, jestli pendolino by smělo i na jiné tratě. Ale v msts lze :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Blackwolf napsal:
Jenom mi bylo trošku divný, že v ČT stály elektriky, když byla ta napěťová výluka a nikde žádný motor. I ten Osobák co sem ho potkal na výjezdu z ČT táhla jenom elektrika. .
Já tušil, že to neprojde. Ale vem to tak, že ten osobák, co jsi potkal může přijet samotíží a ten co stál u peronu, na něj ještě nenajel traktor. :lol:
Kdybych tam dal další traffic, to by už bylo příliš. Nebo výluka právě skončila. To samé, když přijedeš do Pardubic. Jedeš složitě odklonem a mezi tím trolej v Kostěnicích opravili a Slovenská strela (dle starého grafikonu) už přijede normálně včas. Ještě ve Stéblové naposledy potkáš odklonové bimbadlo.
To by mě i zajímalo, kdyby v reálu byly nutné odklony, jestli pendolino by smělo i na jiné tratě. Ale v msts lze :lol:

Už jsem někde na internetu na fotce pendolino v Hradci při odklonu. Fotku pošlu až ji najdu. :lol:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře