Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Je to pěkné, moc pěkné, ty elektriky v ČT a v Pce mi nevadí, jenom mi nesedí moc ta 380tka, radši bych to odjel na 362 -:)), líp se mi to řídí
jako ta Praha je dobrá hodně dobrá :-), trošku škoda, že tam ten vlak vedle toho ECčka nepočká chvilku déle, ani jsem nepostřehl co to bylo, akorát mi to ujelo, když jsem z EC vozama najížděl na vlak. Naopak oceňuiju tu 853 s Btn, sice to je dneska už 854, ale vypadá to stejně.

michawel napsal:
Je to pěkné, moc pěkné, ty elektriky v ČT a v Pce mi nevadí, jenom mi nesedí moc ta 380tka, radši bych to odjel na 362 -:)), líp se mi to řídí
jako ta Praha je dobrá hodně dobrá :-), trošku škoda, že tam ten vlak vedle toho ECčka nepočká chvilku déle, ani jsem nepostřehl co to bylo, akorát mi to ujelo, když jsem z EC vozama najížděl na vlak. Naopak oceňuiju tu 853 s Btn, sice to je dneska už 854, ale vypadá to stejně.
Na 362 by jsi nemohl jet do Hohenau a nesvezl by jsi se 200 :lol:
Ono je to jako s pendolinem. Před 3 lety už byly na něj sešiťáky, já už dle toho dělal od Hohenau do tenkrát Blanska svou první aktivitu a bylo to jen scifi až do letošního grafikonu.
Když Skůra vydal 380, předpokládal jsem, že už nyní budou zkušební jízdy....ale asi si do vyrobení prvního prototypu ještě nějaký rok počkáme. (Aby nakonec ČD nenakoupili Taurusy a 380 neskončila jen v projektech :cry: )

Ten vlak přijíždějící na hlavní nádraží má být Tvůj vlak, ale bohužel se nedá najet na traffic, MSTS tě nepustí ani na Tab. Za další jsem jej musel pustit po manipulační koleji, protože v mé trase kolidoval a zůstal stát před první vyhýbkou. Takže nakonec z tohoto traffic je jen nějaký vlak X, protože hráč už vidí, že jede vedle soupravy (to nemělo být původně vidět)

380 určitě budou,ale otázka kdy?Z jedné strany jsem rád,že bude nová česká mašinka,ale ještě si počkáme.Z druhé strany se divím ČD,že opravdu nekoupili Taurusy.Kdyby je objednali jako 380,už mohli jezdit.Tyhle mašiny jezdí po celé evropě,fírové už na ně mají seznání ve většině států.Tohle všechno schvalování čeká i 380.A víme jak trvalo dlouho,než Pendolína pustili do Rakouska a Německa.

Šemora: Já chápu pohnutky pro použití 380, to je jasný :) Jen prostě 362 je 362

Šnek: No já vím proč neberou Taurusy, jde totiž o to, že Siemens jasně řekl, že si do mašiny žádnej kompenzátor rušení nenechá dát a jak víme, to je jediný způsob jak se k těm normám pro rušení alespoň trochu přiblížit, dovolím si citovat p. Máje ze Siemensu: My mašiny rádi dodáme, ale ČD, resp SŽDC se budou muset snažit, aby ta mašina mohla na jejich kolejích jezdit. (tzn. úprava zabzař). Siemens moc dobře ví, že 380 jen tak nebude, ví moc dobře, že vytvořit kompletní mašinku a uvést ji do provozu trvá pekelně dlouhou dobu, takže proto si může dovolit hrát takovouhle hru. Podle mě stejný problém má Railtrans, DÚ tu mašinu prostě nepustí, protože ruší a Siemens s tím nic dělat nehodlá, alespoň dle toho vyjádření z letošních a minulých Raildays. Navíc Siemens má lepší trhy než je ten náš. (viz už tuším víc jak 200 Taurusů pro OeBB)

Sorry za Offtopic, dělím se o to co vím. Ináč zatím jsem za Pardubicema a zatím v pohodě s třema minutama náskoku.

Práve som Březové nad Svitavou. Všetky manipulácie som vykonal. Akurát mám taký pocit že som pri posune zašiel na vlečku Vitka, ktorá je bez trolejového vedenia, aspoň v MSTS to tak vyzerá....

My s tím bohužel nic nenaděláme,ale je to určitě škoda.Tak to asi do Břeclavi mají Taurusy nějakou výjimku.

A brzo budou vozit rychlíky Wien - Brno hl.n. až do Brna.[/quote]

Taurusy mezi Brnem a Břeclaví co já vím zase tak brzo neuvidíme. :x

nebulus napsal:
Práve som Březové nad Svitavou. Všetky manipulácie som vykonal. Akurát mám taký pocit že som pri posune zašiel na vlečku Vitka, ktorá je bez trolejového vedenia, aspoň v MSTS to tak vyzerá....
Také ve mě dodatečně hrklo, jestli provedený posun je na kolejích pod drátama. Pak při cestě do Prahy jsem v Březové stál v pozoru a identifikoval koleje, kde se v mé aktivitě posunuje. Oddechl jsem si. Trolej je jak na 7. koleji, tak na kusých, které vedou k té stodole. :lol: nebo co je to tam za barák.

Zdravím. Tak mám jednu zradu v Pardubicích. Vykonám posun, přijede Strela. Dostane odjezd, ale zůstane viset na červené. Já mám samozřejmě volno. Nemělo by to být opačně?

Davidus napsal:
Zdravím. Tak mám jednu zradu v Pardubicích. Vykonám posun, přijede Strela. Dostane odjezd, ale zůstane viset na červené. Já mám samozřejmě volno. Nemělo by to být opačně?
Aby tomu bylo opačně je nutné jet pod MSTS BIN 1.7, protože pořadí jistí servis. Pod starším binem servis pojede rychle a chudák strela musí zastavit na červenou. Mě to alespoň fungovalo. A jel jsem to pod binem 1.7 dvakrát.

To chceš Zbyňku říct,že servis2 se opět chová s Bin 1.7. jinak než s Bin 1.6.1223???

poison napsal:
To chceš Zbyňku říct,že servis2 se opět chová s Bin 1.7. jinak než s Bin 1.6.1223???
Ne, samozřejmě je to už stejné, ale myšleno bylo pod verzemi staršími.
Spíše napište, komu a pod jakým binem jela strela jako první.
(ale jen případy, kdo aktivitu jel poctivě bez zrychlovačů času, které myslím rozhodí vstupy traffic.)
V okamžiku hlášení zabrzděte na zkoušku má tento EC odjet a hráč má červenou. Pak 40 a výstraha a na 40 a volno máte odjezd. Ještě za opočinkem je možné takto chytit výstrahu.

Zbyněk Šemora napsal:
poison napsal:
Ne, samozřejmě je to už stejné, ale myšleno bylo pod verzemi staršími.
Spíše napište, komu a pod jakým binem jela strela jako první.
(ale jen případy, kdo aktivitu jel poctivě bez zrychlovačů času, které myslím rozhodí vstupy traffic.)
V okamžiku hlášení zabrzděte na zkoušku má tento EC odjet a hráč má červenou. Pak 40 a výstraha a na 40 a volno máte odjezd. Ještě za opočinkem je možné takto chytit výstrahu.
Jedu pod 1.6.1223. Ten je přece uvedený jako minimální.

Den Blbec.Hurá,konečně jsem odstavil 380 v Bratislavě a mám toho plný kecky.Aktivita dokončena,pěkná,provozuschopná.V závěrečném hodnocení mě zarazilo,že jsem nezastavili v 1 stanici.Je to vůbec možné,že jsem mohl nějakou vynechat?Pustilo by mě to dál?Jinak mě to napsalo třináct nepodstatných chyb použití nouzové brzdy,to asi když jsem se přehmátnul o jedno ťuknutí brzdy víc :eek: .Budu muset více trénovat,nebo cestující budou potlučený :lol:

Naposled editoval moderátor:
Mates napsal:
...V závěrečném hodnocení mě zarazilo,že jsem nezastavili v 1 stanici.Je to vůbec možné,že jsem mohl nějakou vynechat?Pustilo by mě to dál? :lol:
To byl ten jediný Enter po zastavení v Bratislavě. Ten není ničím vázaný, jen závěrečným vyhodnocením.

Zbyněk Šemora napsal:
.... Spíše napište, komu a pod jakým binem jela strela jako první.

Tak mě z Pardubek jako první odjel EC. Hraju pod binem 1.7.
Nechci zase vypadat jako šťoura, ale když čeknu na SJŘ pendolína tak já mu (dle SJŘ Tour de BP) mám naložit mezi Pardubkama a Zábořím 2 min a když jsem si spočítal průměrnou rychlost, tak mezi Řečanama a Zábořím mi to vyšlo 173,14 km/h. (10,1 km za 3:30 min). A pak, že to není závod F1. Nic ve zlým :lol: :lol: :lol: - aktivita supr už si to plnou parou mydlím na Prahu.

Blackwolf napsal:
Nechci zase vypadat jako šťoura, ale když čeknu na SJŘ pendolína tak já mu (dle SJŘ Tour de BP) mám naložit mezi Pardubkama a Zábořím 2 min a když jsem si spočítal průměrnou rychlost, tak mezi Řečanama a Zábořím mi to vyšlo 173,14 km/h. (10,1 km za 3:30 min). A pak, že to není závod F1. Nic ve zlým :lol: :lol: :lol: - aktivita supr už si to plnou parou mydlím na Prahu.
No, tak tady jen stačí číst noviny (forum MSTS). Už dávno se řešilo, že rychlost v MSTS je jiná než v reálu.
Přeloženo to znamená, v MSTS jedeš rychlostí 120km/h a když to přepočítáš do reálu, tak pojedeš 160km/h. Takže když pojedeš v MSTS 160, tak v reálu se blížíš k 200. Možná je tolerance trochu menší, ale už jsi si to myslím spočítal přesně. Takže není to aktivitou, ale celým MSTS.

Ja som si myslel že Bin už vyriešil aj problematiku rýchlosti :eek: .

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře