Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Blackwolf napsal:
Nechci zase vypadat jako šťoura, ale když čeknu na SJŘ pendolína tak já mu (dle SJŘ Tour de BP) mám naložit mezi Pardubkama a Zábořím 2 min a když jsem si spočítal průměrnou rychlost, tak mezi Řečanama a Zábořím mi to vyšlo 173,14 km/h. (10,1 km za 3:30 min). A pak, že to není závod F1. Nic ve zlým :lol: :lol: :lol: - aktivita supr už si to plnou parou mydlím na Prahu.
No, tak tady jen stačí číst noviny (forum MSTS). Už dávno se řešilo, že rychlost v MSTS je jiná než v reálu.
Přeloženo to znamená, v MSTS jedeš rychlostí 120km/h a když to přepočítáš do reálu, tak pojedeš 160km/h. Takže když pojedeš v MSTS 160, tak v reálu se blížíš k 200. Možná je tolerance trochu menší, ale už jsi si to myslím spočítal přesně. Takže není to aktivitou, ale celým MSTS.

OK. To já vím, že rychlost v MSTS je trochu jiná, ale že by to bylo až o 40 km/h? To se mi zdá nějak moc. Je fakt, že se ty časy dle SJŘ DB dají docela stíhat. Na rozjezdu vždycky chytím cca 20-30 s a ty si sebou víceméně vezu až do dalšího zastavení. Teď si to peláším 380 okolo baráku a čas + 10 s. Jestli jsem tím někoho nazvedl ze židle tak se omlouvám.

Blackwolf: Já mám ověřeno, že to těch 40 km/h klidně dá. Jel jsem na Slovensko s notebookem a hrál MSTS v Košičanu, z Prahy až do Zábřeha, a snažil jsem se přesně kopírovat trať v MSTS s reálnou tratí, na úsecích, kde se jelo 160 jsem musel jet s MSTS kolem 125 km/h a to samé zpět. A je to asi půl roku, co sem takhle jel kousek s Pendolinem, výsledek zcela totožný. Pokud ti rychlost klesne pod 100 km/h jsou už rozdíly nepatrné. BIN tohle myslím neřešil, je to snad díky procesorům a jejich rychlostem, schválně to teď musím zkusit na Core2Duo s nižší taktovací frekvencí, jestli ten rozdíl nebude jiný.

Tak som nejak v DB zatiaľ skončil v Brne. Na konci perónu zastavím o cca 14:08:05hod a zrazu o 14:08:30 na mňa vyskočí hláška že kde sa flákam, že som tam už dávno mal byť. Z Březové som odchádzal načas a celú cestu do Brna som sa snažil ísť maximálnou rýchlosťou, občas som prebrzdil tak o -2km.

nebulus napsal:
Tak som nejak v DB zatiaľ skončil v Brne. Na konci perónu zastavím o cca 14:08:05hod a zrazu o 14:08:30 na mňa vyskočí hláška že kde sa flákam, že som tam už dávno mal byť. Z Březové som odchádzal načas a celú cestu do Brna som sa snažil ísť maximálnou rýchlosťou, občas som prebrzdil tak o -2km.
Jsem na tom stejně, zatím hledám chybu mezi kompem a židlí. z Březové to jedu po třetí.Prostě naučit se být fírou není jednoduché!!!!

Musím říct, že v Brně jsem žádný problém neměl, zastavil jsem uplne na konci - myslím že až za stříškou a v pohodě. Jinak k tomu brždění z 200 na 120 - nedával jsem to ani omylem a to jsem začal schazovat rychlost a dal závěrnou polohu hned jak jsem to viděl na opakovači či na traťovým monitoru. No na podruhý s dřívějším bržděním mi to vyšlo. Ale chci se zeptat máte to všichni že jedete z Břeclavi do Hohenau s otevřenými dveřmi asi u třech vagónů? Jsou na konci vlaku. Pak se mi nezdá chování těch srnek - už jsem jich pár přejel (zajímalo by mě jestli se to někomu žu stalo ve skutečnosti). No a já mám taky dotaz - jsem v Hohenau posunuju zpět přes celý nádraží a najednou z ničeho nic mi to napíše nejakou německou hlášku a konec. Co se tam má přesně dělat? Díky

To zase já mám jiný problém - v Březové nad Svitavou podle hlášení zastavím u kanclu (nevím, kde je, ale zastavím u toho přechodu). Odšíbuju všechno, spojím zpět, provede se zkouška brzdy a v čas odjezdu mi to napíše to "popotáhni to k návěstidlu, až se rozsvítí, tak jeď". Jenže návěstidlo svítí celou dobu a já k němu nemůžu jet rychleji, jak 4,9km/hod, jelikož je tam limit 0. Tím pádem, než se k němu dokodrcám, tak mám 3minuty sekeru a ač jedu věčně tak, že překračuju rychlost o 4,5 - 4,9km/hod, tak to nemám šanci do Brna dojet. Co s tím?

Ad Vojta Uchytil: Dveře - stáhni a zvedni sběrač.
Hohenau - zastavíš na konci peronu, odvěsíš soupravu, vyjedeš za reverz na záhlaví a zpět musíš zastavit těsně před koncem peronu a čekat na rozkaz k odjezdu.

Ad Ajemgud: Zkus se přepnout na opačné stanoviště a zpět, tím se vynulují rychlostí limity a nastaví se aktuální limit.

Bob to vysvětlil. Jestli Rakušák říkal něco o trotlovi, tak je to ono, odjel jsi ze stanice bez výpravy. V Březové jak vyresetovat limit jsem napsal myslím rovnou do hlášení.

To bude tím jak moc dobře umím německy - hold 9 let učení a h***o z toho. To se líp domluvím rusky či anglicky, zavedl bych angličtinu jako drážní jazyk jako je to v letectví a bylo by :ole:

Naposled editoval moderátor:
Aktivita bezva, zatím jsem na příjezdu do Holešovic - není moc času.

Akorát zatím jedna drobná estetická výtka: Po příjezdu do Chocně v 8:20 (dle JŘ 8:22) se návěstidlo shodilo na „Stůj” ale hned následující bylo postaveno, možná by taky chtělo blokovat.

martan napsal:

Akorát zatím jedna drobná estetická výtka: Po příjezdu do Chocně v 8:20 (dle JŘ 8:22) se návěstidlo shodilo na „Stůj” ale hned následující bylo postaveno, možná by taky chtělo blokovat.
Já také stále tvrdím, že do Chocně se dá přijet s 5 minut náskokem. Ale pak už nestíhají servisy. Já tam jednou přijel úplně volně, abych tam nemusel dlouho stát a Čmelák už si to mašíroval směr výtah. S hrůzou jsem zjistil, že musí jet přes mou kolej a v cestě neměl žádné návěstidlo. Čekal jsem náraz, ale čmelda zastavil před vyhýbkou. Po té jsem na tuto kolej dopnil alespoň trpaslíka a čmelákovi dal vstup o 30 sekund později. Takové šoky nikomu nepřeji.

Já jsem zase málem způsobil nehodu v České Třebové. Je pravda že jsem měl zpoždění. :lol:
cef765aa56938e2356c211a1ad475c1b.jpg

Projel osobák od Dlouhé Třebové a hned jsem projížděl já. Kdybych jel o půl minuty dřív tak to nehoda byla.

Zbyněk Šemora napsal:
martan napsal:

Já také stále tvrdím, že do Chocně se dá přijet s 5 minut náskokem. Ale pak už nestíhají servisy. Já tam jednou přijel úplně volně, abych tam nemusel dlouho stát a Čmelák už si to mašíroval směr výtah. S hrůzou jsem zjistil, že musí jet přes mou kolej a v cestě neměl žádné návěstidlo. Čekal jsem náraz, ale čmelda zastavil před vyhýbkou. Po té jsem na tuto kolej dopnil alespoň trpaslíka a čmelákovi dal vstup o 30 sekund později. Takové šoky nikomu nepřeji.

Ten čmelda zastavil jedině ptoto, že jsi tu výhybku již měl zamčenou pro sebe, a traffic si ji nedokáže odemknout a přestavit a zůstane stát. Být tam angličan, tak jste se váleli na hromadě oba......

Héézkýýýýýý.
Já to jel vždy včas, tak jsem osobák potkal někde na Parníku.
Jinak angličan do kříže neblokuje a je z toho nehoda. To už je opravdu akční.
Stejný případ u Hurvínka, když jsem jej tenkrát zkoušel pod Binem 1.57. a tam ještě nefungovaly vyčkávací body.
1445031384665906508c8ed0c770ec4a.jpg

Zbyněk Šemora napsal:
Při jednom z prvních betatestů se mi to taky přihodilo. Pro závadu na lokomotivě jsem byl nucen zastavit v Zábřehu na Moravě. Pak jsem jel samozřejmě se sekerou. V ČT jsem těsně minul protijedoucí osobák (viz train.msts) a v Chocni čekal srážku s čmelákem. Píšeš, že takové šoky nikomu nepřeješ, ale na druhou stranu se tady bavíš, jak se nám nedaří z 200km/h na 120km/h zabrzdit na kilometru. :D

Potkat se s vlakem je opravdu šok, ale jet na očekávejte rychlost 80 a mít na to z 200km/h dva kilometry zábrzdnou vzdálenost, to nemůže být problém. Jen pokud natáhnu málo vzduchu, tak u návěstidla očekávejte 80 budu mít 140, ale mimo MSTS by to bylo bez šoku, protože bych věděl, že na 80 to musím ubrzdit vpohodě.
Ale ber to i z druhé strany. Musím přece hráče po 7 hodinách jízdy nějak probudit, aby tam nechrápal. :lol:

Ještě kdysi dávno, před BINem se mi v aktivitě JK_EC171 taky podařilo v Zámrsku se střetnout s koncem nákladu. Na předvěsti vjezdového návěstidla jsem dostal výstrahu, takže výběh na nějakých 100, mezitím na vjezdu volno, rozjezd na cca 140 a střet cca v rychlosti 110. A do trosek ještě Os, z Třebové co jel po druhé koleji . To jsem si říkal že je škoda, že je fyzika nehod v MSTS taková nijaká - vlastně žádná .

train.msts napsal:
Já jsem zase málem způsobil nehodu v České Třebové. Je pravda že jsem měl zpoždění. :lol:
cef765aa56938e2356c211a1ad475c1b.jpg

Projel osobák od Dlouhé Třebové a hned jsem projížděl já. Kdybych jel o půl minuty dřív tak to nehoda byla.
Já jsem do toho osobáku v té Třebové parkrát narazil je pravda že jsem měl asi 3 - 4 minuty sekeru.

Zdravím.

Při průjezdu v Rájci - Jestřebí mi těsně před vlakem na přejezdu na skalickým zhlaví přejel kamion přes zavřené závory. Nedalo mi to a zkusil jsem to projet ještě jednou. Kamion sice už nejel, ale do posledního vagonu mi to ze strany napral osobák. Ti lidi na přejezdech jsou fakt nepoučitelný.

b453527fc0b923f25d26f45da6c9bbf3.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře