Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Tam je špatně udělaný otočný bod. Je nutné přejet o cca 2-3 vagony peron, aby se vybavil. Pak už můžeš posunovat.151-tka napsal:Naskytl se mi takový problém když dojedu do Lanžhota s Brodského tak mi vypravčí zavolá zastav a objed soupravu posun povolen. Ja odpojím soupravu a jedu na vyhýbku přejedu návěstidlo a napíše úkol ukončen přejel jsi návěst stuj a newím v čem je chyba
Já to jel 4x a pokaždé to vyšlo bez problémů. Jen je nutné poslouchat hlášení o posunu a zastavit dle návěstí. Za označník se nikde nejezdí.151-tka napsal:Naskytl se mi takový problém když dojedu do Lanžhota s Brodského tak mi vypravčí zavolá zastav a objed soupravu posun povolen. Ja odpojím soupravu a jedu na vyhýbku přejedu návěstidlo a napíše úkol ukončen přejel jsi návěst stuj a newím v čem je chyba
Dane, děkuji za vysvětlení a jsem rád, že se dotyčný chytil do jedné z pastiček.Dan J. napsal:Mě se stalo to samé a pak jsem přišel na to, že jsem nezastavil před vjezdovým návěstidlem a jel jsem proti stůj. Když jsem se vrátil a zastavil tak mi ta hláška že povezu EC vyskočila. Jinak aktivitu jsem dohrál v pohodě , i když jsem se u ni zapotil, tak musím říct, že je opravdu skvělá.![]()
![]()
Zbyněk Šemora napsal:Dane, děkuji za vysvětlení a jsem rád, že se dotyčný chytil do jedné z pastiček.Dan J. napsal:Mě se stalo to samé a pak jsem přišel na to, že jsem nezastavil před vjezdovým návěstidlem a jel jsem proti stůj. Když jsem se vrátil a zastavil tak mi ta hláška že povezu EC vyskočila. Jinak aktivitu jsem dohrál v pohodě , i když jsem se u ni zapotil, tak musím říct, že je opravdu skvělá.![]()
![]()
Máte zafixováno, že se dá projet červená na TAB, na autobloku se může proti stůj, ale zapomínáte na podmínku, že nejprve musíte zastavit.
Abych Vás to naučil, tak až po zastavení se aktivují další události. A schválně jsem Vás nechal vydusit, aby se konec projevil až někdy později. Ale možná mi tam chybí hláška, jako jsem to udělal v depu na Masaryčce, aby dotyčný věděl proč.
Hele, mladej. Hezky jsi to odposunoval, ale na takove frajirky, kteri si myslí, ze vsechno vi a je pod jejich uroven zastavit pri vjezdu do depa pred boudou, tady nejsme zvedavi. Zopakuj si ukol jeste jednou
Ale kdo pojedete podle předpisů, nemusíte se bát.
No já jsem si taky říkal, že to ostatní dojeli, tak musí bejt chyba někde u mě. Já si to vždycky před nějakou "opičárnou" sejvnu, abych viděl co to napíše, když schválně nesplním úkol. Takže to mám uložený při odjezdu z Hohenau, jelikož jsem zkoušel jestli je nějak ošetřená 80 pro Lv vlak. Ale že nesplním úkol tady v tom místě to mě nějak nenapadlo. Červená = STUJ a pak se ptej proč. Jo jo.Zbyněk Šemora napsal:Nic si z toho nedělej, já Břeclav - Hohenau a zpět jel v poslední testovací jízdě čtyřikrát. Poprve jsem z Hohenau za to moc vzal a než jsem sjel z výkonu, tak 36km/h. Save v Břeclavi. Pak když jsem to úspěšně dojel až zpět do Břeclavi, tak pro najetí na vozy okamžitě projeté návěstidlo. Tak znovu do Břeclavi z přednádraží a zastavil jsem na 1. peroně dál. Po absolvování Hohenau se mi v Břeclavi nevybavil reverzní bod (už jsem asi někde zmatkoval) Tak druhý den znovu z Přednádraží do Břeclavi, Hohenau a na 5. pokus se mi podařilo pokračovat dál na Bratislavu.
Jo, kdo druhému jámu kopá, sám do ní padá.![]()
![]()
![]()
Ale bral jsem to sportovně. Protože mezi tím už jiní dojeli do cíle, tak se jednalo o chybu mezi klávesnicí a židlí u mě.
Mě se stalo něco podobného. Jak jsem psal na předchozí stránce o nuceném zastavení v Zábřehu pro poruchu, tak to mi zase mašina samovolně krokovala do 0. Problém jsem vyřešil až zastavením a přechodem do zadní kabiny a zpět. Jsem rád, že mě, narozdíl od tebe, šla mašina do bezpečného stavu.David Hájek napsal:Při průjezdu Českou Třebovou /při míjení s nákladem na ústeckém zhlaví/ se mi stalo,že mašina začala sama krokovat do výkonu a tím také zrychlovat nad povolenou čtyřicítku.Jedinou pomocí bylo stisknutí a držení klávesy "A" a modlení se ,abych nepřekročil limit."Potkan" 151 001 se "uklidnil" až za výměnami a dále už to bylo v pohodě.Příčina tohoto jevu je mi samozřejmě neznámá.:?: Mám také zato,že klávesa "D" je v pořádku a vrací se do výchozí polohy.
Aktivita je perfektní.Škoda jen,že ji asi nikdy nedokončím.![]()
![]()
David
Také mam rád aktivity podobného typu, tak začni už se nemůžu dočkat.151-tka napsal:tak jsem konečně projel aktivitu Den Blbec velmi se aktivita líbila traffic byl v poho. Budete někdo dělat podobnou aktivitu? Velmi se aktivitu tohodle typu líbí.
Už se mi rodí další nápad na aktivitu. Opět bych chtěl využít vystřídání několika lokomotiv a hodně šibování. A samozřejmě inspirace z mé služby na dráze. Ale až dostavím krajinu na Lysou, aby se zase jelo jinudy.151-tka napsal:tak jsem konečně projel aktivitu Den Blbec velmi se aktivita líbila traffic byl v poho. Budete někdo dělat podobnou aktivitu? Velmi se aktivitu tohodle typu líbí.
Bobe a co použít "Miranova prsa"? Má je na stránkách k downloadu...bob57_cz napsal:Musely by se přepsat všechny spřáhla v žabce i nouzáku na klasické, pak to půjde.Zbyněk Šemora napsal:...No jo, ale už jste někdo zkoušel přelézat z Bobiny na žabotlamu? Nevím nevím...
Jo, bavíme se o stejném add-onu - nouzové spřáhlo - akurát mi zase nedocvaknul ten problém.....takže nicbob57_cz napsal:Tím máš na mysli co ? Nouzák=nouzové spřáhlo. Bohužel nelze mít na jednom vozidle dvě odlišné spřáhla. Zatím se chovají tak, že se při otáčení navzájem míchají/přehazují, takže vozidla nejdou rozpojit tam, kde chci a zase spojit. Odhaleno při testování nouzáku, je to někde ve vláknu o Miranovu webu.Martens napsal:Bobe a co použít "Miranova prsa"? Má je na stránkách k downloadu...bob57_cz napsal:Musely by se přepsat všechny spřáhla v žabce i nouzáku na klasické, pak to půjde.Zbyněk Šemora napsal:...No jo, ale už jste někdo zkoušel přelézat z Bobiny na žabotlamu? Nevím nevím...
Nebo je tento problém již ošetřen ? Já ještě vyřešení nepostřehl. Třeba jsem přehlídl.
Martens napsal:Jo, bavíme se o stejném add-onu - nouzové spřáhlo - akurát mi zase nedocvaknul ten problém.....takže nicbob57_cz napsal:Tím máš na mysli co ? Nouzák=nouzové spřáhlo. Bohužel nelze mít na jednom vozidle dvě odlišné spřáhla. Zatím se chovají tak, že se při otáčení navzájem míchají/přehazují, takže vozidla nejdou rozpojit tam, kde chci a zase spojit. Odhaleno při testování nouzáku, je to někde ve vláknu o Miranovu webu.Martens napsal:Bobe a co použít "Miranova prsa"? Má je na stránkách k downloadu...bob57_cz napsal:Musely by se přepsat všechny spřáhla v žabce i nouzáku na klasické, pak to půjde.Zbyněk Šemora napsal:...No jo, ale už jste někdo zkoušel přelézat z Bobiny na žabotlamu? Nevím nevím...
Nebo je tento problém již ošetřen ? Já ještě vyřešení nepostřehl. Třeba jsem přehlídl.