Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
V Břeclavy aj v Hohenau som zaregistroval pokyn typu: "Po vystúpení cestujúcich môžeš posunovať....atď." Ako mám vedieť že už všetci vystúpily? :? Chvíľu som počkal a potom posunoval a nikto neprotestoval :) .

Naskytl se mi takový problém když dojedu do Lanžhota s Brodského tak mi vypravčí zavolá zastav a objed soupravu posun povolen. Ja odpojím soupravu a jedu na vyhýbku přejedu návěstidlo a napíše úkol ukončen přejel jsi návěst stuj a newím v čem je chyba

151-tka napsal:
Naskytl se mi takový problém když dojedu do Lanžhota s Brodského tak mi vypravčí zavolá zastav a objed soupravu posun povolen. Ja odpojím soupravu a jedu na vyhýbku přejedu návěstidlo a napíše úkol ukončen přejel jsi návěst stuj a newím v čem je chyba
Tam je špatně udělaný otočný bod. Je nutné přejet o cca 2-3 vagony peron, aby se vybavil. Pak už můžeš posunovat.
milo

151-tka napsal:
Já to jel 4x a pokaždé to vyšlo bez problémů. Jen je nutné poslouchat hlášení o posunu a zastavit dle návěstí. Za označník se nikde nejezdí.
Otočný bod je dobře, jen je nutné přesně zastavit dle pokynů výpravčího.
Dalo by se to ještě ošetřit soustavou událostí na místě, ale myslím, že většina tohle místo projela bez problémů. Důležité je save před každou stanicí, kde je nějaký úkol. Pat tam nikde není, nemusíte se bát, už do cíle přijelo hodně lidí.

Tak jsem narazil na problém.
Při odjezdu z Břeclavi směr Lanžhot - Kúty mě to nepustí na vyšší rychlost jak 85 km/h i když jsem už v úseku kde je max 120 km/h. Prostě konec aktivity a hláška, že Lv vlaky nejezdí více jak 80 km/h. Ale já už jedu jako EC 75. Tak nevím - měl někdo stejný problém?
Tak jsem si čeknul do editoru a zjistil jsem, že se mi neaktivoval poziční bod č. 22 na vjezdu do Břeclavi a ten má v sobě 4 akce. Mimo jiné mi nenaskočila ani hláška o tom, že povezu EC 75 do Budapešti. Dále jsem zjistil, že tento bod č.22 se aktivuje pozičním bodem č. 43 v Hohenau při zastavení u nástupiště po posunu, kdy tento má v sobě i zprávu "Výpravčí pohni si ...." a ta se mi zobrazila. Takže měním otázku na to, jak je možné, že se neaktivuje poziční bod?
Díky za odpovědi.

Mě se stalo to samé a pak jsem přišel na to, že jsem nezastavil před vjezdovým návěstidlem a jel jsem proti stůj. Když jsem se vrátil a zastavil tak mi ta hláška že povezu EC vyskočila. Jinak aktivitu jsem dohrál v pohodě , i když jsem se u ni zapotil, tak musím říct, že je opravdu skvělá. :D :D

Dan J. napsal:
Mě se stalo to samé a pak jsem přišel na to, že jsem nezastavil před vjezdovým návěstidlem a jel jsem proti stůj. Když jsem se vrátil a zastavil tak mi ta hláška že povezu EC vyskočila. Jinak aktivitu jsem dohrál v pohodě , i když jsem se u ni zapotil, tak musím říct, že je opravdu skvělá. :D :D
Dane, děkuji za vysvětlení a jsem rád, že se dotyčný chytil do jedné z pastiček.
Máte zafixováno, že se dá projet červená na TAB, na autobloku se může proti stůj, ale zapomínáte na podmínku, že nejprve musíte zastavit.
Abych Vás to naučil, tak až po zastavení se aktivují další události. A schválně jsem Vás nechal vydusit, aby se konec projevil až někdy později. Ale možná mi tam chybí hláška, jako jsem to udělal v depu na Masaryčce, aby dotyčný věděl proč.

Hele, mladej. Hezky jsi to odposunoval, ale na takove frajirky, kteri si myslí, ze vsechno vi a je pod jejich uroven zastavit pri vjezdu do depa pred boudou, tady nejsme zvedavi. Zopakuj si ukol jeste jednou

Ale kdo pojedete podle předpisů, nemusíte se bát.

Zbyněk Šemora napsal:
Dan J. napsal:
Dane, děkuji za vysvětlení a jsem rád, že se dotyčný chytil do jedné z pastiček.
Máte zafixováno, že se dá projet červená na TAB, na autobloku se může proti stůj, ale zapomínáte na podmínku, že nejprve musíte zastavit.
Abych Vás to naučil, tak až po zastavení se aktivují další události. A schválně jsem Vás nechal vydusit, aby se konec projevil až někdy později. Ale možná mi tam chybí hláška, jako jsem to udělal v depu na Masaryčce, aby dotyčný věděl proč.

Hele, mladej. Hezky jsi to odposunoval, ale na takove frajirky, kteri si myslí, ze vsechno vi a je pod jejich uroven zastavit pri vjezdu do depa pred boudou, tady nejsme zvedavi. Zopakuj si ukol jeste jednou

Ale kdo pojedete podle předpisů, nemusíte se bát.

No jo, je to pravda (červená = TAB). Tak to sem pěknej jouda. Máte pravdu červenou jsem projel na TAB bez zastavení. Tak sem se po 8 hoďkách chytil do první pastičky. No nic uloženo to mám na odjezdu v Hohenau, tak si ten Lv holt sjedu ještě jednou.
Dík

Nic si z toho nedělej, já Břeclav - Hohenau a zpět jel v poslední testovací jízdě čtyřikrát. Poprve jsem z Hohenau za to moc vzal a než jsem sjel z výkonu, tak 36km/h. Save v Břeclavi. Pak když jsem to úspěšně dojel až zpět do Břeclavi, tak pro najetí na vozy okamžitě projeté návěstidlo. Tak znovu do Břeclavi z přednádraží a zastavil jsem na 1. peroně dál. Po absolvování Hohenau se mi v Břeclavi nevybavil reverzní bod (už jsem asi někde zmatkoval) Tak druhý den znovu z Přednádraží do Břeclavi, Hohenau a na 5. pokus se mi podařilo pokračovat dál na Bratislavu.
Jo, kdo druhému jámu kopá, sám do ní padá. :lol: :lol: :lol:
Ale bral jsem to sportovně. Protože mezi tím už jiní dojeli do cíle, tak se jednalo o chybu mezi klávesnicí a židlí u mě.

Zbyněk Šemora napsal:
Nic si z toho nedělej, já Břeclav - Hohenau a zpět jel v poslední testovací jízdě čtyřikrát. Poprve jsem z Hohenau za to moc vzal a než jsem sjel z výkonu, tak 36km/h. Save v Břeclavi. Pak když jsem to úspěšně dojel až zpět do Břeclavi, tak pro najetí na vozy okamžitě projeté návěstidlo. Tak znovu do Břeclavi z přednádraží a zastavil jsem na 1. peroně dál. Po absolvování Hohenau se mi v Břeclavi nevybavil reverzní bod (už jsem asi někde zmatkoval) Tak druhý den znovu z Přednádraží do Břeclavi, Hohenau a na 5. pokus se mi podařilo pokračovat dál na Bratislavu.
Jo, kdo druhému jámu kopá, sám do ní padá. :lol: :lol: :lol:
Ale bral jsem to sportovně. Protože mezi tím už jiní dojeli do cíle, tak se jednalo o chybu mezi klávesnicí a židlí u mě.
No já jsem si taky říkal, že to ostatní dojeli, tak musí bejt chyba někde u mě. Já si to vždycky před nějakou "opičárnou" sejvnu, abych viděl co to napíše, když schválně nesplním úkol. Takže to mám uložený při odjezdu z Hohenau, jelikož jsem zkoušel jestli je nějak ošetřená 80 pro Lv vlak. Ale že nesplním úkol tady v tom místě to mě nějak nenapadlo. Červená = STUJ a pak se ptej proč. Jo jo.

Zdravím,
pánové /dámo/,je to se mnou asi zlé.Ještě že nejsem fíra v reálu,protože už po hodině jízdy přestávám být soustředěný a v případě aktivity "Den blbec" poprvé neubrzdím na 40 km/h při vjezdu do Chocně a podruhé tam skončím s hláškou o pozdním příjezdu. :D Ale to bych zde nerad řešil. :D
Při průjezdu Českou Třebovou /při míjení s nákladem na ústeckém zhlaví/ se mi stalo,že mašina začala sama krokovat do výkonu a tím také zrychlovat nad povolenou čtyřicítku. :eek: Jedinou pomocí bylo stisknutí a držení klávesy "A" a modlení se ,abych nepřekročil limit."Potkan" 151 001 se "uklidnil" až za výměnami a dále už to bylo v pohodě.Příčina tohoto jevu je mi samozřejmě neznámá.:?: Mám také zato,že klávesa "D" je v pořádku a vrací se do výchozí polohy.
Aktivita je perfektní.Škoda jen,že ji asi nikdy nedokončím. :cry: :)

David

Naposled editoval moderátor:
David Hájek napsal:
Při průjezdu Českou Třebovou /při míjení s nákladem na ústeckém zhlaví/ se mi stalo,že mašina začala sama krokovat do výkonu a tím také zrychlovat nad povolenou čtyřicítku. :eek: Jedinou pomocí bylo stisknutí a držení klávesy "A" a modlení se ,abych nepřekročil limit."Potkan" 151 001 se "uklidnil" až za výměnami a dále už to bylo v pohodě.Příčina tohoto jevu je mi samozřejmě neznámá.:?: Mám také zato,že klávesa "D" je v pořádku a vrací se do výchozí polohy.
Aktivita je perfektní.Škoda jen,že ji asi nikdy nedokončím. :cry: :)

David
Mě se stalo něco podobného. Jak jsem psal na předchozí stránce o nuceném zastavení v Zábřehu pro poruchu, tak to mi zase mašina samovolně krokovala do 0. Problém jsem vyřešil až zastavením a přechodem do zadní kabiny a zpět. Jsem rád, že mě, narozdíl od tebe, šla mašina do bezpečného stavu. :D :D

obcas ked clovek krokuje a do toho mu msts seka, stane sa, ze sa zacne spravat ako keby bola klavesa trvalo stlacena (normalne sa to da spustit pomocou podrzania klavesy a shift-u) pomaha prepinat pohlady, mozno skusit tu kombinaciu s tym shift-om...

usek breclav-hohenau-breclav bol bez najmensich problemov. mne sa z nejakeho dovodu neaktivoval bod zastavenia v ceskej trebovej (tusim som daval save prave ked som prechadzal cez ten aktivacny bod a ten to nejako zaspal).

a prave sa vo vlakne trate riesi, ze celo vlaku by malo zastat aspon nejakych 10 metrov pred navestidlom -> na tom som sa nachytal za roztrhnutym nakladom - zostal som asi 30 metrov pred navestidlom, ale hlaska o tom, ze budem sunut spat je este blizsie.

tak jsem konečně projel aktivitu Den Blbec velmi se aktivita líbila traffic byl v poho. Budete někdo dělat podobnou aktivitu? Velmi se aktivitu tohodle typu líbí.

151-tka napsal:
tak jsem konečně projel aktivitu Den Blbec velmi se aktivita líbila traffic byl v poho. Budete někdo dělat podobnou aktivitu? Velmi se aktivitu tohodle typu líbí.
Také mam rád aktivity podobného typu, tak začni už se nemůžu dočkat.

Vašku, ty si zase důležitej jak hasičský razítko... :D Slušně se zeptá jestli bude někdo dělat něco podobného a ty mu dáš držkovou... :eek:

151-tka napsal:
Už se mi rodí další nápad na aktivitu. Opět bych chtěl využít vystřídání několika lokomotiv a hodně šibování. A samozřejmě inspirace z mé služby na dráze. Ale až dostavím krajinu na Lysou, aby se zase jelo jinudy.
A samozřejmě ještě panťákovou, jak jsme jezdili v TS EM03, ale k tomu budu potřebovat Chlumec nad Cidlinou, ať máme dvoudenní Hradec komplet. No jo, ale už jste někdo zkoušel přelézat z Bobiny na žabotlamu? Nevím nevím. Ale už se těším. Aktivitu mohu dokonce i doplnit dobovým videem pro inspiraci, jak jsem to tenkrát točil na 8mm film. Ale pak by musel někdo vymodelovat sochu sedláka u Chlumce. Ten tam musí být. Toho jsme vždy zdravili. :lol: Ale to až někdy.

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
...No jo, ale už jste někdo zkoušel přelézat z Bobiny na žabotlamu? Nevím nevím...
Musely by se přepsat všechny spřáhla v žabce i nouzáku na klasické, pak to půjde.
Bobe a co použít "Miranova prsa"? Má je na stránkách k downloadu...

bob57_cz napsal:
Martens napsal:
bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
...No jo, ale už jste někdo zkoušel přelézat z Bobiny na žabotlamu? Nevím nevím...
Musely by se přepsat všechny spřáhla v žabce i nouzáku na klasické, pak to půjde.
Tím máš na mysli co ? Nouzák=nouzové spřáhlo. Bohužel nelze mít na jednom vozidle dvě odlišné spřáhla. Zatím se chovají tak, že se při otáčení navzájem míchají/přehazují, takže vozidla nejdou rozpojit tam, kde chci a zase spojit. Odhaleno při testování nouzáku, je to někde ve vláknu o Miranovu webu.
Nebo je tento problém již ošetřen ? Já ještě vyřešení nepostřehl. Třeba jsem přehlídl.
Jo, bavíme se o stejném add-onu - nouzové spřáhlo - akurát mi zase nedocvaknul ten problém.....takže nic

Martens napsal:
bob57_cz napsal:
Martens napsal:
bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Tím máš na mysli co ? Nouzák=nouzové spřáhlo. Bohužel nelze mít na jednom vozidle dvě odlišné spřáhla. Zatím se chovají tak, že se při otáčení navzájem míchají/přehazují, takže vozidla nejdou rozpojit tam, kde chci a zase spojit. Odhaleno při testování nouzáku, je to někde ve vláknu o Miranovu webu.
Nebo je tento problém již ošetřen ? Já ještě vyřešení nepostřehl. Třeba jsem přehlídl.
Jo, bavíme se o stejném add-onu - nouzové spřáhlo - akurát mi zase nedocvaknul ten problém.....takže nic

Žabotlama to má nyní ošetřeno tak, že má všude Automatic, aby se tenhle efekt neprojevil při rozpojování dvou souprav. A lze to myslím obejít i tak, že při rozpojování a spojování soupravy musíš být v kabině, která je směrem "vpřed", tehdy se vozy a spřáhla srovnají správně.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře