Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ajéje :) koukám, že nejsem sám komu se to stalo. Podruhé, co jsem to jel, jsem si Sergejem projel to bílé návestidlo a zastavil s vozama tak, aby byly za námezníkem a zároveň před tím trpaslíkem a to se vešlo. V reálu se to takhle stát může a je legální to takhle řešit. Snad nekecám.

Borek: Ak som Ťa správne pochopil, tak po dopravnej stránke môže nastať situácia, že vlak treba zastaviť za odchodovým (cestovým) návestidlom, bez zastavenia pri ňom. Takémuto vlaku sa dáva návesť "Posun cez námedzník", je to ručná návesť (biely kosoštvorec s dvoma čiernymi "gulami" vedla seba), alebo sa vyrozumie cez rádiostanicu "Vlak xxxx posun cez námedzník dovolený" a rušňovodič vie, že na posun môže bez zastavenia pokračovať ďalej, najďalej po návesť zakazujúcu posun.

A je to, HOTOVO finito. Moc pěkné to bylo. Výsledek raději sdělovat nebudu, chyb jsem tam nasekal mraky :) Díky díky, už bych pomalu potřeboval další aktivitu :) Je to fakt moc prima.

Tak jsem s Topírnou také hotový. Ufff.

Zbyňku (či pane Šemora, nevím, úzus vykání či tykání jsem na tomto foru jaksi ještě nepochytil 8) vysekávám hlubokou poklonu. Více jak třináct hodin jízdy, při které jsem se nenudil ani chviličku.

Naprosto zničující úvod v depu, kde jsem udělal svoji první a naštěstí i poslední chybu. Překvapilo mne, že puklík, svěšený s 6ti mašinkami, vyrazí při nepatrném škubnutí s kotrolérem. 18km/h jsem tam měl během tří vteřin.

Pohodové šoupání vláčků v průběhu noci a naprosto úchvatná část se Sergejem, kterou, ač jsem se té mašinky nejprve děsil, mne nakonec bavila nejvíce, hlavně křižování Prahou a kopec do Vysočan a na/z Hostivař/e .

140ka na závěr, s pomalu stoupajícím sluncem již jen jako bonbónek, třešnička na dortu parádního zážitku.

Suma sumárum, čtyři dny ježdění, v pauzách po posunech a čekačkách na odjezd jsem přečetl dvoje skripta a vypracoval kousek zápočtové práce :)

Takže vřelé díky, líbilo se. Moc.

Borek napsal:
Naprosto zničující úvod v depu, kde jsem udělal svoji první a naštěstí i poslední chybu. Překvapilo mne, že puklík, svěšený s 6ti mašinkami, vyrazí při nepatrném škubnutí s kotrolérem. 18km/h jsem tam měl během tří vteřin.

Nainstaluj si poslední Bin a potom si znovu zkus ten úvod v depu. Budeš mít hromadu starostí puklíka se 6 mašinami vůbec rozjet, protože ty přivěšené elektriky jsou skutečně na rozdíl od starších Binů bez výkonu...

Tak to mám radost, že aktivitu někdo dojel do cíle. První reakce od desítek uživatelů byly, že jim padal MSTS.
Při vytyčování trasy u sergeje byla i "sranda". Při provádění posunu se mi třikrát Paths zasukoval a vyrušil a já mohl pracovat znovu, ale na jiné koleji, tak, aby se už trasa nezasukovala.
Dráčik má dobrou připomínku. V Nymburce a Milovicích jsem měl dát hlášku :"posun přes označník"

Páníčci by chtěli další aktivitu? On nějaký nápad na další krvák zase příjde. :lol: Naštěstí máte další schopné aktivitáře a je z čeho vybírat.

Mě k tvorbě motivuje jednak nějaký nový úsek trati a dále zajímavě naladěné lokomotivy a pěkné kabiny. A hlavně vzpomínky a osobní zážitky.
Ten posun v depu jsem tenkrát nenáviděl. Před zkouškama jsem absolvoval směny jako úklid v depu (za průměrný plat kandidátů) a osobně vyvážel "kolečkem" smradlavý odpad na ten vagón. Ve finále jsme zase dostali do turnusu jednu denní a jednu noční směnu posun v depu. Tam jsem obsluhoval přesuvny, přehazoval vyhýbky, svěšoval a odstavoval mašiny. I ten vagón s odpadky jsme přestavovali. A co jsem opět nenáviděl, když topírenský zanadával na strojmistry, že potřebuje zrovna tu poslední lokomotivu na popelu. Pak jsem musel ke strojmistrům pro klíče, odemknout všechny lokomotivy, povolit kliky, vše svěsit. Odšibovat a opět vrátit zpět, utáhnout kliky a rozvěsit. Problém byl, že na té koleji je kanál a jak se na takové koleji svěšují lokomotivy nemusím popisovat :lol: :lol: :lol:

Také skládám poklonu. Sice jsem už znal aktivitu z testu, ale dát si ji znovu, kdy byla hotová a snovým binem, pro počáteční posun paráda.

Jo někdy před rokem sliboval Zbyněk aktivitu se žabotlamou, takovou malou turnosovku. Tak uvidíme.

alcapone napsal:
.....
Jo někdy před rokem sliboval Zbyněk aktivitu se žabotlamou, takovou malou turnosovku. Tak uvidíme.
K tomu by se ještě hodily haly na ONJ a myčku a dostavět Kanín - Chlumec - Praskačka. Ikdyž přesně dle tehdejších dob něco udělat bude problém, ale proč by nemohla být Topírna den, tentokrát na ONJ. :lol: Tam se také děly věci. Něco vymyslím. Nechci dělat jen zastávkový osobák tam a zpět. Uvidíme, co se časem narodí. :wink:

Uz se tady o tom psalo, presto jsem ostal viset na Smichove. Bin mam, kterej byl v aktivite, take parametr 512, aktivita ani jednou nepadla, vse slo ok az do chvile, kdy na Smichove nechce odblokovat trpaslika. Ridil jsem se dle isntrukci, skusil cuknout , nic nepomohlo. Vzteky jsem zapnul i dalkovy reflektor,ale take nic, ani trpaslik se neodblokoval, ani msts nevybouchlo :lol: Nevite nekdo, cim to?

Zbyněk Šemora napsal:
No vidíš a já chci tu mou problémovou nVidiu6600GT vyhodit a jelikož tento počítač chodil s ATI X800, kterou jsem dal do práce, celkem schopně, už mám na cestě asi za 2000kč:
GK ATI Sapphire Rad X1650Pro 512MB,DDR2,DVI,TV,AGP
Právě jsem provedl výměnu karet a spustil pro porovnání aktivitu Topírnu noc.

U nVidie jsem měl při startu FPS 0 a byl jsem rád, že jsem asi po 5 minutách doplaval na tlačítko konec úkolu.
Nyní? FPS 9 až 17 a při změně stanoviště asi 12.
Najetí na lokomotivy také bez problémů
Takže mou původní nVidiu 6600GT/128MB mohu "věnovat úhlavnímu nepříteli".
Já měl podezření od začátku, že tato je pro MSTS nevhodná. Před dvěma lety jsem za ní dal 4200kč :cry:

Jen aby jste věděli, že starý Athlon XP2800 tak hrozný není. Dobrá grafika opravdu pomůže.

Naposled editoval moderátor:
Ja som dal za 6600gt skoro 8000Sk :( , v akt. Topírna, dostala na začiatku pekne zabrať. FPS cca 10-13, ale hlavne pri cúvaní z pošty iba 2-3FPS. A to som prepol na 16bit a viditeľnosť nastavil na 1000m. Zatiaľ som úspešne opustil depo na 163. Počas posunu mi chýbali nejaké upresňujúce hlásenia, pretože na niektorých miestach bolo skoro nemožné presne zastaviť pri pohľade z kabíny. Cab 703 je mimochodom dosť hrozná a nelogicky usporiadaná záležitosť, nehovoriac o chýbajúcich animáciach. keby niekto nafotil, tak aspoň spravím nejaký "polostatický".

To je zajímavé...Moc PC nerozumím, ale když už jste nakousli ty sestavy tak :

AMD Athlon DualCore 5600+, 2GB RAM, ATI Radeon 1900XTX ..

a za celou aktivitu jsem nešel pod hodně moc FPS, při načítání hlaváku se to lehce zaškube, při načítání trafiku v protisměru také, ale jinak bez absolutního problému a naprosto plynule.

Topírna

Mám problém při spouštění aktivity Topírna noc pro BP79. MSTS se mi normálně spustí, dá start, ocitnu se v mašině, odbrzdím, ale jak mile se má stroj pohnout, tak to spadne. Zkoušel jsem to spouštět několikrát a pokaždě to bylo stejné. Nevíte někdo jestli se s tím dá něco dělat? Mám Bin, který je k této aktualizaci BP doporučován.

Re: Topírna

vacica napsal:
Mám problém při spouštění aktivity Topírna noc pro BP79. MSTS se mi normálně spustí, dá start, ocitnu se v mašině, odbrzdím, ale jak mile se má stroj pohnout, tak to spadne. Zkoušel jsem to spouštět několikrát a pokaždě to bylo stejné. Nevíte někdo jestli se s tím dá něco dělat? Mám Bin, který je k této aktualizaci BP doporučován.

Mně pomohl ten parametr -mem:512 v Trainstore..

Re: Topírna

vacica napsal:

Ježiši!!!! Na tenhle dotaz se tady odpovídalo asi 50x podívej se o 2 nebo 3 stránky zpátky. Máš to tam!!

tak som to vcera dokoncil aj ja. komplikacie:

v miloviciach: tak ako uz ini spominali, mal som ohlasene hranice, ale posledny vagon mi potom stal v ceste pri dalsom posune.

v celakoviciach: hlaska, ze som kratky a ze mam zastavit kusok za nastupistom (vedel som to uz od vypravcu v miloviciach) sa mi objavila az ked som sa vracal s pribratymi vagonmi na msteticke zhlavie, teda ked som tym miestom prechadzal druhy krat. to ma trochu poplietlo, lebo v suvislosti s posunom mi ta hlaska nedavala ziadnu logiku.

Sv 29603/611nsl: max. rychlost vlaku mi zostala az po cesky brod na 85 km/h

inak myslim vsetko ok.aktivitu som priam zral a ani som sa nepozeral do cestovneho poriadku, co ma caka. bodaj by takychto aktivit bolo viac. jednoducho PARADA!!!!

Co se týče těch opožděných hlášek, stalo se mi to vícekrát a problém je v tom, že reverzní bod je na trati o kousek dřív, než ta hláška. Na 99% reversnich bodu sedí to, že se hláška objeví přesně v momentě, kdy revers zmizí dole na track monitoru, ale někde to tak není. Nevěděl jsem, jestli to znamená, že tam prostě hláška není namapovaná, nebo je dál, a tak jsem začal couvat na mašinu. Mno a v momentě, kdy již celým vlakem po odjezdu z nádraží projedeš bod, kam byla namapována hláška, se zobrazí a opravdu malinko zmate.

Poprvé mi to hlodalo, podruhé nechávalo klidným. Bál jsem se jen, aby to někde nepáchalo škody v návaznosti, ale dopadlo to dobře.

a co se týče posledního spěšňáku, negativní, v pohodě 140...

Tady je problém, že nesmíte jezdit křečovitě a nezastavit dle zmizení reverzního bodu, ale až Vám někdo dá znamení, že můžete zastavit a sunout zpět.
Pokud tak neučiníte, neaktivuje se hlášení, které současně mnohdy má více funkcí, jak anulování nepoužitých hlášení (viz "jsi krátký") a také se může změnit stanovená rychlost. Proto dotyčný měl jinou stanovenou rychlost.
Ohledně hlášení, že v Milovicích má hranice a přitom fyzicky měl ještě vozy ve vyhýbkách.
Jediné vysvětlení. Pokud povezu co mám, tak tento stav nikdy nemůže nastat. Protože hlášení se objeví v okamžiku až jsou všechny vozy vlaku, co mám přivézt na označení koleje a to ve vyhýbkách není možné. Také jsem tyto stavy kontroloval.
Přemýšlím, co musel hráč vyvádět.
V Dřísech sestavoval vlak ze dvou souprav. Přijede do Staré Boleslavi a tam část vlaku odpojí a odveze na vlečku, dále připojí jinou skupinu vozů a tu svěsí se zbytkem svého vlaku. Tento celek pak musí dopravit do Milovic a tyto vozy jsou zapsány v úloze. Ale stále mi nevychází, které vozy hráčovi zůstanou ve vyhýbkách, protože tak jako tak, ikdyby něco špatně odpojil, tak konec vlaku zůstává stejný. Dále jsem netestoval, pokud hráč nesetaví správný vlak, co se stane, ale je takto podmíněn odjezd z Boleslavi. Také nevím, co by se stalo, kdyby hráč vyměnil v consistech některé vozy.
I tak jsem rád, že se aktivita líbí. Měl jsem obavy, aby po vydání Den blbec nešla kvalita zpracování dolů.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře