Váš nejoblíbenější vlak

754 067

Hradlař
Do tohoto téma můžete psát Váš nejoblíbenější vlak.
Můj nejoblíbenější vlak je: EC 134 Slovenská strela :D

LuděkD napsal:
Do tohoto téma můžete psát Váš nejoblíbenější vlak a vlak, se kterým cestujete nejčastěji.
Můj nejoblíbenější vlak je: EC 134 Slovenská strela :D
A vlak, kterým cestuji nejčastěji: R 668, R 669 (trasa Brno hl.n. - Plzeň a Brno hl.n. - Strakonice). Jinak vlaky, které jezdí hlavně trasu Bno hl.n. - Plzeň (mně stačí do Strakonic.) :D
Sice nechápu smysl této studie, ale budiž - gumokol.

Martens napsal:
Sice nechápu smysl této studie, ale budiž - gumokol.
Nápodobne gumokolo ( zvyčajne motorový kvadricykel značky Nissan Almera ), ale keď už vlak, tak najradšej nejaký nostalgický, a keď už naozaj musím, tak IC alebo EC s vagónmi Beer alebo Bpeer.
Strela vypadla z oblasti môjho záujmu od dátumu nasadenia prňďolína - kde sú tie časy, keď sa z priestranného kupé vozu Beer dalo pohodlne odkráčať do ARpeer na topolčianske pivo - všakže, Michaweli ?

Tax napsal:
a keď už naozaj musím, tak IC alebo EC s vagónmi Beer alebo Bpeer.
Strela vypadla z oblasti môjho záujmu od dátumu nasadenia prňďolína - kde sú tie časy, keď sa z priestranného kupé vozu Beer dalo pohodlne odkráčať do ARpeer na topolčianske pivo - všakže, Michaweli ?

Stejný názor. :)
Autobusový vlak (prostorově) Pendolíno se svým minibarem nebrat... :(
Není to žádná výhra.

Otázka byla položena trochu jinak :lol: . Ne aby jste rozebírali mou odpověď. Mohl sice vlak EC 134 Slovenská strela zůstat v takovém řazení, v jakém byl, ale i tak, vzpomeňme na staré časy, kdy Slovenská strela byl super vlak.

Moj najoblubenejsi vlak aj najcastejsie pouzivany je jednoznacne par vlakov Os 3209/3210 (Puchov - Stare Mesto u Uh. Hradiste ... najdolezitejsia sucast mojej cesty do skoly) ...

Nejoblíbenější vlak byl pro mne Laborec - svým jménem... čest jaho památce :( ... teď to bude asi Zátopek, i přes to, že je to rychlík, má v soupravě 3xBeer 8)

OT: JOHNZI, jezdíš přes Vsetín? :eek:

Naposled editoval moderátor:
Je jich více -

R 802/803 Gemeran - Blava - Zvolen - Plešivec - Košice - Prešov
EC 278/279 - bohužel jsem s ním ještě necestoval ve voze :cry:
a pak osobáky co jezdí na trati ŽSR 165 Plešivec - Muráň

Ještě pamatuju jeden rychlík za doby totality v úseku Plzeň - Budějce - tam se často jezdilo jenom proto, že v tamním jídeláku dělali nepřekonatelný katův šleh.....jak v prvotřídní restauraci...

Ale jinak mé oblíbené byly : SC Manager - i 5x za měsíc v úseku Ova-Praha, z dob studií Petrov a brněnský Junák přes Třebíč a Jihlavu do Písku a Budějic - miloval jsem hlavně zvuk bardotek při stoupání za Brnem a pak toho hada z Tábora do Písku....a za večera, když kužel reflektoru rozříznul tmu a pod vámi se objevila kotlina s nasvíceným Pískem....fakt paráda......

122 030-0 napsal:
EX 533 a 532 Budvar co jezdilo a bohuzel uz nejezdi ale ten cas z prahy do budejc a naopak no nadhera :)
Přesně tak jsem stejného názoru.V počátcích to byl na trati 220 pro zde cestující vlak vyšší třídy.Prostě vlak řazen tehdy z vozů používaných na vlacích Ex a IC.Foto od Poborskiii z první jízdy Budvaru z roku 1998 je řazení 363.113 + 2*Beel + 2*Bhee + WRm + A(na první jízdě ještě zelené), v dalších dnech pak jezdilo Ahee/Aeel .Bohužel s posledním rokem si užil s vozy Bmee,bez restauráku jezdil minimálně své poslední čtyři roky,někdy i vozy Aee,ale i vozy B atd.Škoda již není mezi námi
Jinak za sebe jsem ještě zapoměl na jakoukoli číselnou verzi R Šumava.Pokud si to někdo absolvoval na 194 nahoru s barčou bez tlumiče tak ví o čem mluvím.

Luděk má s tou Slovenskou strelou pravdu...samozřejmě teď mě už s Pendolinem nebere...ale přece každému proběhl někdy mráz po zádech když čekal na peróně a z hlašení se ozval název EC Slovenská Strela ve třech jazycích a za chvíli kolem vás prohučela 350-tka která svým hukotem z ventilátorů naznačovala i pouhým lajkům svou jedinečnou sílu a dominantnost! Ona si zasloužila vozit tento vlak s tak historicky spjatým a zvučným názvem právě jako je SLOVENSKÁ STRELA!
Čest dobám kdy lokomotivy řady 350 tahali tento vlak.
:salut:

Moje nejoblíbenější vlaky byly R 748/749 a R 840/841 + Ex 560/561 Krakonoš a R 960/961 Úpa.Škoda že je všechny zrušily. :cry: :cry: Lukáš

Šnek napsal:
Já mám dva nejoblíbenější vlaky a to ty,s kterýma jezdím z práce domů!
Šneku, keby si bol príživník ako ja, nemusel by si mať práve tie dva vlaky za najobľúbenejšie, potom by to mohol byť napríklad nostalgický vlak s BamBistro -m :wink:

Já to nemyslel doslovně,vlakama jezdím rád,určitě mnohem raději než autobusem.Vyloženě oblíbené vlaky ale nemám.

V GVD 2005-2006 R832 a R834 s 843,
treba nejneoblibenejsi R833 diky totalnim zpozdeni a nestihani ostatnich rychliku, tak jsem presel na zlute busy a nemuzu si je vynachvalit.
Je to jine kafe nez jednani ČD s lidma.

Nejlepší pro mě je asi R Zátopek, hlavně kvůli Beer, jinak nejvíce vzpomínám na cestu absolvovanou v SC Manažer a poté v "Ladovské zimě" v EC Praha a Aee... Jelikož v Apee nefungovaly zásuvky...

Back
Nahoře