Ladeni 162/362 a 163/363

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna zsr
  • Datum začátku Datum začátku
Podle mě je jen nic moc EDB. V MSTS moc účinná není a je využitelná jen při jízdě z kopce na udržení rychlosti. V reálu naopak při vypadnutí EDB je problém osobní vlak s Byméčky zastavit. Jak pravili fírové.

Já tedy používám EDB i při provozním brždění a brzdí to jako bejk.
Cvaknutím klávesy dám brzdič do polohy B a zároveň po celou dobu držím klávesu náběhu EDB,
dokud zase nepřeložím brzdič do J. Je to takový improvizovaný p-U převodník.
Někde jsem to dal i na youtube.
Proto mi tolik záleží na tom, aby rychlost nábehu EDB korespondovala s rychlostí poklesu tlaku v průběžném potrubí.
Dá se takhle brzdit velice ostře.
Např. s rychlíkem do Poděbrad v oblouku stovku, začne se brzdit až za přejezdem a krásně to vyjde. Přesně jako v reálu. Brzdit x6y bez EDB na vlaku si naopak vůbec nedokážu představit.

Zbyněk Šemora napsal:
Podle mě je jen nic moc EDB. V MSTS moc účinná není a je využitelná jen při jízdě z kopce na udržení rychlosti. V reálu naopak při vypadnutí EDB je problém osobní vlak s Byméčky zastavit. Jak pravili fírové.
Samozřejmě je to na brzdění znát s EDB o tom není pochyb,ale jsou stanice se stahovačkou,kde zastavuješ se staženým sběračem a tam se musí počítat s tím,že EDB není.Asi nejhorší je případ,kdy Eso buchne při brzdění do krátkých zastávek a pak je docela honička.Ale stejně si myslím,že Esa v MSTS nebrzdí na vzduch moc dobře. ( oproti reálu ).

Jenomže vlak nebrzdí lokomotiva. Ta má jen výkonnou EDB. Pokud EDB není, tak souprava brzdí tak, jaké má vozy. Takové EC s moderními vozy brzdí úplně jinak než stará Béčka nebo Byméčka. A je pak jedno, jaká je tam lokomotiva. Například 350, ta sama o sobě špalkama nebrzdí skoro vůbec proti ostatním. Proto měla jako LV max 65km/h. Nyní je to možná lepší, nevím.

Samozřejmě,že vlak nebrzdí lokomotiva.Jen to beru ve srovnání 363 + 5x Bymečko a 754 + 5x Bymečko.

Divné je, že v tom tentokrát nefiguruju já.....

Nicméně mám kompromis. Hráč může ject s detailnější lokomotivou a pro trafik se nechá použít model p.Starého. V tom nevidím problém.

Ahoj,
často tady neotravuju, snažím se si vyřešit problémy sám od počátku MSTS, ale dnes jdu pro radu. Jedu si takhle s 163.020 se soupravou 6-ti vozů od Libic do Poděbrad a už dříve se mi zdálo, že EDB brzdí docela hodně (brzdím "dvojhmatem"). Nemůžu to posoudit, nejsem federant , ale výkon EDB u této lv se mi zdá vysoký. Tak jsem zkusil zastavit jen na EDB, na zhlaví v Poděbradech rychlost kolem 85 km/hod., na začátku perónu jsem zadal plný výkon EDB a abych dojel na konec vlaštovek, tak jsem to musel ještě povolit. Opravdu se takto chová mašina korektně? Díky za odpověd. Ještě dodám, že na eng soubor, kromě přepisu kabiny na 163_cou a zvuků na X6X jsem nešahal.

Naposled editoval moderátor:
Šnek napsal:
jsou stanice se stahovačkou,kde zastavuješ se staženým sběračem a tam se musí počítat s tím,že EDB není.

Je to síce príspevok z roku 2009, ale zaujalo ma to čo napísal Šnek. Pretože po sťahovačke keď zdvihnem zberač, tak práve na 363/362 (zrejme to bude aj na 163/163) sa dá EDB prebudiť bez vyprázdnenia prevodníku. (Čiže nemusím odbrzdiť. ) Brzdím tam pravidelne do Senca a do Galanty kde je vypínačka rovno na zhlavý..

Nemyslel jsem na zhlaví, ale stanice, kde jsou stahovačky přímo na staniční koleji většinou uprostřed stanice, u nás viz. Ošelín, Lázně Kynžvart, Pačejov atd. Jinak by to mělo být, jak píše Dem.

Aj tam vieš do poslednej chvíle mať EDB (a odstaviť ju bez ťahania oblúka a rozkmitania súpravy počas brzdenia), ale každý dlabe nato a stiahne zberač ešte pred brzdením, je to jednoduchšie.

Terdal. Pokusil bych se s nějakou lehčí soupravou (pro zvětšení času pro sledování diagnostiky) brzdit až do zastavení jen pomocí EDB a porovnal brzdnou sílu s charakteristikou brzdy. Pokud tato není k dispozici, platí, že při max. požadavku na brzdu by brzdná síla neměla přesáhnout 15% tíhy vozidla.
Tomu pak odpovídá brzdné zpomalení 1,47 m/s2, což skutečně není málo.

Ja viem Dráčik. Občas to tak robím. Pomeroví stiahnem do 1 a potom zberač dole.

Back
Nahoře