ENG súbor

peter55

Začátečník
Dobrý deň, sorry za to že som tu založil novú tému ale v FAQ poradni mi pisalo že tam možu prispievať len moderátory.
Chcem sa opýtať či sa da nejak prepisať v eng súbore to aby mi išli kabiny aj bez MSTS BIN (pretože mam asi PC šumku ktora neutiahne BIN a preto mi ukazovalo chybu) Lebo keď si stiahnem nejakú kabinu alebo voz zo stránok pána Šemori tak sa mi vždy ukaže chyba. Píše tam že kabina nieje nakreslena či čo a kamarát mi povedal že to robi preto lebo nemám BIN tak som si ho potom nainštaloval ale zase sa mi zobrazila iná chyba, pśal osm onej niekde na toto fórum a neviem kto mi odpovedal že mi nesíha PC. Chcem vediet čo treba prepisať v ENG súbore aby mi to išlo aj bez BIN-u.
Dopredu díky za odpoveď.

Je to právě naopak. Díky binu je lepší správa paměti a díky tomu je možno provozovat plynuleji msts i na slabších strojích. Bin umožňuje provozovat vozidla s definovanými eng v původní neupravené verzi a současně upravená o rozšiřující funkce. Přechodem do verze bez bin se situace v PC stane právě horší. Těžko poradit, kde je chyba, když nevíme, jaké hlášky to hází. V každém případě to bude zase nejpravděpodobněji někde "mezi tlačítky a sedátkem". Je potřeba si přečíst základy ( FAQ ) a hlavně readme u konkrétního staženého archivu s vozidlem či jeho doplňkem ( cab, snd ). Důležité jsou relativní/absolutní cesty k jednotlivým souborům vozidel a pokud nejsou v souladu, dochází k nenačtení, chybové hlášce, pádu,... Pro začátečníky je nejlépe používat vozidla ze stránek s tratí BP, většinou mají "bezstarostný" instalátor, takže uživatel by neměl mit problémy po nainstalování konkrétního vozidla. Důležité je nainstalovat všechny 3 komponenty - vozidlo+kabinu+zvuky - vše není u každého vozidla automaticky přibaleno, protože několik vozidel používá společnou komponentu. Začít doporučuji od kabin a zvuků a teprve poté přidávat jednotlivé lokomotivy.

Naposled editoval moderátor:
peter55 napsal:
Dobrý deň, sorry za to že som tu založil novú tému ale v FAQ poradni mi pisalo že tam možu prispievať len moderátory.
Chcem sa opýtať či sa da nejak prepisať v eng súbore to aby mi išli kabiny aj bez MSTS BIN (pretože mam asi PC šumku ktora neutiahne BIN a preto mi ukazovalo chybu) Lebo keď si stiahnem nejakú kabinu alebo voz zo stránok pána Šemori tak sa mi vždy ukaže chyba. Píše tam že kabina nieje nakreslena či čo a kamarát mi povedal že to robi preto lebo nemám BIN tak som si ho potom nainštaloval ale zase sa mi zobrazila iná chyba, pśal osm onej niekde na toto fórum a neviem kto mi odpovedal že mi nesíha PC. Chcem vediet čo treba prepisať v ENG súbore aby mi to išlo aj bez BIN-u.
Dopredu díky za odpoveď.
Chybně položená otázka, není tady nic, o co by se nechalo opřít. Klidně mi pošli co nejpodrobnější popis závady na SZ nebo na mail ( u jakého stroje se ti to stává, příslušný eng soubor, příslušný cvf soubor včetně jeho umístění. můžeš k tomu příbalit i soubor train.exe abych viděl co tam máš vlastně nainstalované), zkrátka vše co možná nejpodrobněji popsané a zdokumentované. A připrav se na to, že se tě třeba budu vyptávat dál... V 90% případů bývá chyba mezi židlí a klávesnicí, ale nechá se vyřešit. A pokud se nám problém povede vyřešit, tak zde uvedeme pouze popis toho jak se to povedlo.

Toto samozřejmě platí i pro všechny uživatele, kteří mají nějaký problém. Ono totiž i při jeho zdokumentovávání je dotyčný uživatel donucen přemýšlet jak ten problém popsat a někdy si přitom uvědomí kde je chyba, a odstraní ji sám.

prosim vás chcel by som sa opýtať že ak chcem zmeniť rýchlosť vozidla tak aké údaje mám zmeniť?? (hľadal som už aj cez google ale nič mi nenašiel)

Rocker napsal:
Tak to som si neni istý...Ja som prepísal v km/h a fungovalo to
To máš pravdu,ale nedodržuje to maximální zapsanou rychlost,otestuj si to sám.Když tam napíšeš 100km/h,tak mašina jede klidně i 120km/h.Teprve zápis v mph dodrží maximálku,v tom je ten rozdíl.:D

Berme to ako menšie plus mašiny že vytiahne viac :lol:. Ok, som opäť o niečo múdrejší

Naposled editoval moderátor:
nebulus napsal:
Ak chceš jazdiť 1000km/h, tak treba pridať aj na výkone....
Ani nemusíš,záleží na tom,co je to za mašinku.Když jsem testoval maďarku 399.1,tak jela přes 130km/h s 10 vozovým rychlíkem.Vše je o nastavení engu,jsou tam různé fičurky.:cool:

pridam len na 2% (minimum) a mi piše prokluz kol ale to keď mám vysoké hodnoty rýchlosti tak mi to píše, ale ak dám nižšiu hodnotu tak mi ide "pomaly" ide do cca. 330 km/h a potom zrýchľuje pomaly tak neviem v čom je chyba

330 km/h? Nespletl jsi si simulátor? Ono vůbec jedno doporučení. Pokud tomu nerozumíš, do engu se nevrtej. Je tam spousta hodnot, které spolu vzájemně souvisí. A pokud se z vlaku snažíš udělat "letadlo", nepočítej příliš s tím, že Ti tu někdo zkušený pomůže.

neee nechcem lietadlo, inac ten vlak co som prerabal bol TGV len som chcel dat 500 km/h z 300 a ked som napisal do ENGu 500 mph tak mi to islo len cca 330 KM/H a viac ne, tak len som chcel vediet preco mi to robilo

presovcan napsal:
neee nechcem lietadlo, inac ten vlak co som prerabal bol TGV len som chcel dat 500 km/h z 300 a ked som napisal do ENGu 500 mph tak mi to islo len cca 330 KM/H a viac ne, tak len som chcel vediet preco mi to robilo
Ale jo,udělal jsi z toho letadlo,protože 500mph je přes 800km/h...:D

No dobře, TGV ano, jak napsal Petr, pozor na přepočet 1 mph je 1,6 km/h resp. 1 km/h je 0,62 mph.
Ale jak jsem psal, v engu jsou další věci, které souvisí s jízdními vlastnostmi vozidla. Je to třeba výkon, ale pokud Ti to hlásí prokluz, tak ten bude asi dostatečný, ale pak jsou v engu další hodnoty ovlivňující adhezní vlastnosti vozidla ...

Back
Nahoře