NAVAZUJÚCI ČÁST NENÍ NAHRÁNA

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna pitt
  • Datum začátku Datum začátku

pitt

Cestující
Ahoj, nevie niekto poradiť, ako sa dá zbaviť koľaje, na ktorú sa nedá klinkúť iba vyhadzuje, že časť nie je nahraná ? Vždy keď ju nakliknem, padne mi MSTS

obnova databazy trate by to mohla vyriesit, inac nie ... ale ked vypisuje toto, spravidla sa jedna uz o nejaky ferovejsi rozvrat .tdb suboru a taka trat je v kybli ... uz ti ostava len asi nejaka ta zaloha ...

No mne sa stalo to isté ale z akého dôvodu to teda netuším. Na štvorci je okolo 1350 objektov. Skúšal som či náhodou nebuchol štvorec ale ostalo to takto isto. Môže obnova databáze trate aj niečo domrviť ?? Aby som nemusel stavať poprípade reinštalovať celú trať odznova...ďakujem

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img13.imageshack.us/img13/2393/pictf.jpg

Oprava je jednoduchá, pokud máš jakoukoli starou zálohu, kde tyto díly ještě existují. Nahraješ si tuto zálohu do editoru, označíš díly, které v aktuální verzi chybí, opíšeš souřadnice, najdeš tyto ve w a zkopíruješ do aktuálního w, kde toto chybí. Jen se podívej, jestli ž UID není obsazeno, když tak to přečísluj. Pak nahrej aktuální verzi a už vše bude OK.
Pokud žádná záloha neexistuje, tak odeber všechna návěstidla a udělej obnovu databáze.
Oprava. Na druhém řádku vpravo před UID má být místo ž už. Děkuji za pochopení, že mám asi zadrobenou klávesnici a občas nějaké písmenko se nenapíše.
Jo kdyby tak šly editovat příspěvky.

Naposled editoval moderátor:
Na našej ŽSR130 týchto objektov pár je. Keby som mal odobrať všetky návestidlá, tak asi radšej celú trať zmažem. Objekty sú nejak zakamuflované a už sa s nimi iste nebude hýbať.

Máte tam hlavně zasukovanou databázi na kříži do depa v Bratislavě. To neopraví ani obnova databáze. Já to měl také. Projeví se to tak, že po označení výhybky se MSTS odporoučí. Já měl ale ten samý problém, proto jsem to zkoušel i u Vás a Bingo. Vyřešil jsem to tak, že v určitém pořadí výhybky označovat a mazat šly. Bylo to jak ruská ruleta. Musel jsem se strefit na tu správnou, jinak pád. Ve finále mi tam zůstal jen modrý sloupek. Proto jsem preventivně kříž postavil o kousek vedle.
Jinak když se dělá kříž ze 4 výhybek, tak se musí dodržet pořadí pokládky. Nejprve levá levá nebo pravá pravá spojím odbočujícími směry a pak mohu teprve přikládat ostatní. Jakmile dám za sebe levá pravá nebo vedle sebe, spojí se i databáze odbočujících kolejí, což je ten problém.
Ale nejhorší je, když něco nevychází a je nutné posouvat celé zhlaví a člověk se opomene, že posouvá kříž a zapomene dodržet pořadí. To se mi stalo také a například v České Třebové vjezdu se mi špatně propojená databáze smazat úplně nepodařila a musel jsem zbytky likvidovat ve world a pak samozřejmě novou pokládku trochu posunout.

O tom viem, na to som si dával bacha pri pokládke. V editore úkolu, aj pri samotnej jazde cez ten kríž je všetko ok všetkými smermi.

No obávam sa, že v mojom prípade je všetko stratené, keďže po nahratí štvorca a otvorení Editora sa pokus dostať sa na daný štvorec končí "milým" pozdravom od Billa...Tak nakoniec sa mi to podarilo obnoviť a objekty sa znova zobrazujú. A to som len natipoval zo zálohy. Ešte, že som vymákol polohy objektov ;-) Ďakujem za pomoc

Zbyněk Šemora napsal:
...
Jinak když se dělá kříž ze 4 výhybek, tak se musí dodržet pořadí pokládky. Nejprve levá levá nebo pravá pravá spojím odbočujícími směry a pak mohu teprve přikládat ostatní. Jakmile dám za sebe levá pravá nebo vedle sebe, spojí se i databáze odbočujících kolejí, což je ten problém.
Ale nejhorší je, když něco nevychází a je nutné posouvat celé zhlaví a člověk se opomene, že posouvá kříž a zapomene dodržet pořadí. To se mi stalo také a například v České Třebové vjezdu se mi špatně propojená databáze smazat úplně nepodařila a musel jsem zbytky likvidovat ve world a pak samozřejmě novou pokládku trochu posunout.

To je zajimave. Me to funguje at to poskladam v jakemkoliv poradi. Jak se ta chyba projevuje? Funguje mi to na (zatim) 3 mistech a urcite jsem poradi nedodrzoval. Vyhybky jdou normalne oznacit, smazat, nalinkovat, prejizdet. Jedine, co nevim je, jak v AE. Path jsem pres to nedelal. (teda pokud mate namysli vyhybky pnt3d a kriz xover6d...)

Kosac napsal:
(teda pokud mate namysli vyhybky pnt3d a kriz xover6d...)

Co jsem pochopil, tak řeč je o desetistupňovkách (scissor10d nebojaksetojmenuje), tam to dokáže nadělat pěknou paseku. V mojí fiktivní trati jsem takhle pokládal DKS a pak šla projet jenom rovně - odbočné větve se v databázi propojily "za roh".

S třístupňovkama by neměl být žádný problém (já jsem zatím žádný nezaznamenal).

Pamětníci si pamatují na můj první kříž, který jsem osadil v Letohradu. Kdosi tam jel do odbočky a nestačil se divit, jak mu mašina uprostřed kříže udělala čelem vzad. Sice se dostal na vedlejší kolej, ale v opačném směru. Byly tady i detailní fotky, jak se v místě zlomu otáčely podvozky. Hold chybička se vloudila. Ale jak jsem to docílil si už nepamatuji.

Ono sa to tak nemusí spojiť vždy. Ak dodržíš poradie, tak sa to iste nestane, ak ho nedodržíš, tak sa to stať môže, ale nemusí.

Všetkým pekný nový rok. No pekný bol dochvíle kým sa opäť nenaskytol problém,že mi zmizli objekty zo štvorca...
Ale omnoho väčší problém je v tom,že nemám zálohu a zmiznuté objekty sú (teda boli) novodosadené do trate,takže nie sú ani na DVD...
Je tu nejaká možnosť záchrany alebo je to opäť v ?
Obnovu databáze a odstránenie všetkých návestidiel by som robil docela nerád...Ďakujem vopred za pomoc.

Ahoj, rád bych se s Vámi podělil o problém se stejnou hláškou jaká je předmětem diskuze. Objekt koleje smazat nejde (vidět je normálně i s texturou), neboť když na něj kliknu, vyskočí NAVAZUJÚCI ČÁST NENÍ NAHRÁNA, na ostatní koleje okolo klikat a vybírat jde, mimo jedné sousedící (kolejí okolo je dost, neboť se jedná o kolej A4t). Po onovení databáze vyskočí lahodná hláška... "All world tiles visited" po odklepnutí ok, začne comp opět pracovat, ovšem takovým stylem, že mě pozdraví bill s jeho hláškou. Nepochopil jsem nějak Zbyňkovo metodu a asi je to beztak bezpředmětné, když poslední zálohu mám půl roku starou.

Předem děkuji za rady a prosím bez bezpředmětných komentářů typu vyhodit, či začít znovu. Tomikula. :o))

Když nemáš zálohu, tak nezbývá nic jiného než než kolem porouchané koleje smazat co jde a zlobivou kolej smazat ve world. Tohle si zálohovat a pak jsou dvě varianty. Buď to opraví obnova databáze (doporučuji odebrat všechna návěstidla) nebo ponechat čáry databáze a koleje položit znovu. Ale doporučuji jinak, aby nebyly soustředné koncové body kolejí, aby se náhodou nějak nepropojila databáze nových kolejí s těmi pahyly a pak to nedělalo neplechu.

Tomikuldo
Přesně jak píše Zbyněk,ale zkuz odebrat koleje před těma co nejdou z obou stran,uložit a ukoncit ET, znovu otevřít a potom by mohly ty koleje jít odstranit. Když ne tak zkuz neodebírat navěsti, ale udělej obnovu dalabáze s nima, potom budeš muset přejet všechny čtnerce a návěstidla jenž budou vyhazovat hlášky odebrat,potom udělat znovu obnovu databáze a umístit znova a navíc přelinkovat některá, která nebudou fungovat. Je to rychlejší, než je odebírat všechny, jak jsem to dělal já a potom je tam dávat znovu. Mám to odskoušeno.
Připrav se na to, že budeš chtít vyhodit počítač z okna.
Zdravím a hodně štěstí!!!

A do budoucna jednu velmi důležitou radu přidám i já: Zálohovat, zálohovat, a zase zálohovat!!!! A to nejméně 2 zálohy zpět! Pro urychlení zálohy je vhodné použít zálohovací program, který podporuje inkrementální zálohování třeba zde: http://www.dobreprogramy.sk/truesafe .

Děkuji Zbyňkovi, Mykimu a Miranovi.
Momentálně jsem to vyřešil tak, že kolej mi nevadí, pouze její textura a jelikož mi trať po projíždění nepadá a v activity editoru taky ne použil jsem řešení kdy kolej nechám jak je, vytvořil jsem nový shape s jinou texturou koleje a přepsal ve wordu stávajicí. V lednu budu kupovat nový notebook, tak to zkusim rebuildnout na něm, tenhle "stařík" už toho moc nezvládá. Miranovi díky za program, stáhnul jsem si ho a uvidíme jak bude šlapat. :o))

Back
Nahoře