Aktvity Joska-alcapone

Snad není venku žádná aktivita se souborem bez složky openrails. Pokud te mimo, tak jen oprava něčeho co se mě nelíbilo.

Zdravím,

asi mě nebudeš mít rád, ale ...
... ve velkém se tady řeší kompatibilita aktivit MSTS / OR ... ale jak to funguje na opak?
Vzhledem k faktu, že jsem tak trochu opět objevil kouzlo lokálek, tak nastal malý problém ... nedávno jsem si na 183 hrál Railtrans a narazil sem na zajímavost. Totiž křižování fungovalo způsobem, že nejdříve zmizel veškerý trafik, do pár minut přijel křižující vlak a cca do 10ti minut po pravidelném odjezdu bylo postaveno. Dalším pokusem byl Os 7501, kde mi soupravu pro změnu při příjezdu do ze zPlzně rozstřelila dvojička Cargo 742 s modrými Rajkami a završil to nyní Os 23660 na 310tce, kdy se v Lipové Lázních stalo přesně to co u toho Railtransu ... totiž zmizel trafic, 8 minut po pravidelném odjezdu zezelenalo návěstilo a před Horní Lipovou stůj ... nyní mám již 20 minut zpoždění a stále stůj a ve stanici na mě čeká nějaký Brejlovec, inu asi sem měl ukončit aktivitu, jak bylo doporučeno ...

... rada?

Tak hoši, kdo otestuje novou aktivitu jen pro OR a nesmíte mít kancelářák. Přes hodinu se stojí na hlaváku a je tam docela provoz, já celou aktivitu na jeden tah nedám. Ještě by to možná chtělo z té doby staniční hlášení. Jde o test OR co všechno snese.

Tak jsem dal kameru na jinou pozici a Vše nastavil, hlavne Bandicam na Full HD. Rozhlas berte s rezervou, je to jen zvuková kulisa.

Mam otazku. Hlaseni mas pravdepodobne ze slow tv. Jak jsi to dal do hry ? Jak kdyz si to nahraju a prevedu do .wav tak mi stejne vzdy hraje stare hlaseni.

Nijak, mam to normálně puštěné a Bandicam si veme všechno co máš v PC zapnuté. Já sem na to zapoměl, proto jsem tam mezitim vlezl a pustil web. Horší je, že můj PC je rád, když přehraje 20 minut. On si sebere i něco z FPS Bandicam, zhruba polovinu, proto tam je vidět max 15 FPS, bez něj jsem na 30 FPS.

Aha diky za odp. Kdyby nahodou nekdo vedel jak toto hlaseni dat do hry necht mi prosim napise SZ a ja vytvorim nove hlaseni :)

Ahoj, byla stížnost na R906, znovu jsem ji nahrál a funguje jak jsem chtěl, tedy bych to viděl v rozdílném nastavení OR a hlavně všechny složky potřebné pro aktivitu mít pro nahrátí aktivity prázdné.

Už 2 lidé mě píšou, že stojí na červené, jeden z nich mě odpověděl, že na něčí radu má něco vypnuté. Tady je jak to mam nastavené já a nemám problém s OR.
Nastaveni.jpg

Aktivita: R 1406/1411
Úsek: Jeseník - Zábřeh na Moravě - Jeseník
Vozidlo: 750.714

Tak mám projeto. Musím pochválit použití rozšířeného AI posunování vlaků, kde jsou obraty lokomotiv velice pěkně zpracované. Ještě by tam mohl kocour dělat manévry s nákladníma a do toho přijít pořádná bouřka.
Alcapone super, díky moc!

Když já to počasí do teď nějak nepochopil. Co se týká posunu, ono to není sranda, jentak ti na kusou kolej vlak nevjede. Něco jsem zkoušel, ale vesměs mě v tom bránila červená.

Alcapone můžu ti nějak pomoci to vysvětlit? Co přesně nechápeš?

V aktivity souboru najdeš odstavec definující veškeré události na trase tzn. časové i závislé na místě. Provedeš ručně nový zápis a nebo najdeš událost, kterou jsi si nadefinoval v AE MSTS.
Důležité je, že v každé události může být jen JEDNA změna počasí. Změnu počasí definuje funkce ORTSWeatherChange ( ) a to pomocí příkazu s paramtery třeba ORTSOvercast ( x y ), kde x je v rozpětí 0 - 1 definuje intenzitu/typ zatažení a y potřebný čas na tuto změnu, protože tyto změny neprobíhají skokově nýbrž plynule pozvolna.

Events (
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 0 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes (
DisplayMessage ( "Obloha se zatahne..." ) - Tento příkaz se nemusí vypisovat
)
Name ( Time0 )
Time ( 5 )
ORTSContinue ( 15 ) - Tento příkaz zajišťuje, že po 15s se okno s hláškou samo zavře bez zásahu uživatele
ORTSWeatherChange ( ORTSOvercast ( 0.7 20 ) )
)
)

ORTSOvercast ( 0.7 20 ) - 0.7 je tedy intenzita zatažení a těch 20 čas, ale v čem v sekundách či minutách. Tedy kolik budu mít nastavených hlášek, tolik změn počasí, ale jde o to, že nechci, aby se mě ta hláška zobrazila.

Čas 20 je v sekundách. Pokud nechceš hlášku, nechej příkaz Outcomes ( ) prázdný.

Events (
EventCategoryTime (
EventTypeTime ( )
ID ( 0 )
Activation_Level ( 1 )
Outcomes (

)
Name ( Time0 )
Time ( 5 )

ORTSWeatherChange ( ORTSOvercast ( 0.7 20 ) )
)
)

Toto znamená, že po 5s po spuštění aktivity se zatáhne s intenzitou 0.7. Celá změna bude trvat 20s a bude trvat dokud ji nezrušíš opět příkazem ORTSOvercast (0 20 ).
Prosím vyzkoušej a řekni jestli funguje.

Venku je opraveno dalších pár aktivit, aktuálně na 310. Dnes vidané aktivity maj i změnu počasí. Podotýkám, že opravuji aktivity pouze pro OR. Aktivity pro MSTS neopravuju a ani opravovat nebudu. Poslední oprava bude na trati 321, kde je předpoklad nového ostravska a ústeckoorlicka a to pouze oprava tras bez následného projetí.

Back
Nahoře