Aktvity Joska-alcapone

ad Pajavlaky: postahovat jsem to nakonec dokázal i já, proti původní aktivitě je to opravdu hodně osekané. Já jsem taky tétéčkář, ale do vitríny se V100 H0 hodí. A šance je veliká, zatím aktivitu dokončili 2 soutěžící.

Dnes dodali podklady k soutěži další dva soutěžící, takže již jsou čtyři. Pánové, do patnáctého jsou již jen dva týdny : -)

Petr Šimral napsal:
Dnes dodali podklady k soutěži další dva soutěžící, takže již jsou čtyři. Pánové, do patnáctého jsou již jen dva týdny : -)
Tak to se tedy divím. Tolik pařanů se tu vyskytuje, ale nikdo se nechce předvést a něco vyhrát.
Nebo možná je to jen tím, že ne každému se podařilo poskládat všechna vozidla.
Pro podobné soutěže by asi bylo nejlepší i s aktivitou dodat úplně vše i s vlaky a nejlépe v instalačním balíčku.
Pak věřím, že by soutěžících bylo stokrát víc.
Co takhle mluvím s uživateli, tak většina než aby sháněla různě po webech další vozidla, tak takovou aktivitu vyřadí.
Není to pohodlnost, ale většina lidí má málo času. Vidím to i podle sebe. Také mám nějaké aktivity v šuflíku, protože jsem se ještě nedostal ke shánění vozidel.:-P

Ono skládání vozidel není sranda, byť po okleštění vozidel jsem to zvládnul i já. Instalační balíček není špatný nápad, ale nezapomeň na to, že ne všichni autoři souhlasí s takovouto distribucí svých modelů.

A pustím trošku dat ze soutěže.
Všichni čtyři soutěžící splnili časové zadání, byť jeden soutěžící úplně přesně nevystihl časy na trase, ale dohnal to mohutným finišem, kdy do cíle dorazil v poslední vteřině.
Rozdíl spotřeby všech soutěžících je 348 litrů a žádný ze soutěžících nepřivezl do cíle více paliva než já.
Ale jeden ze soutěžících dosáhl nižší průměrnou spotřebu než já :-(
Jak je to možné?
Jsou docela hodně rozdílné kilometrické vzdálenosti. Minimum je 384, pak jsem já a ještě jeden soutěžící 399, pak je ještě 405 a 413 km.
Každý ze soutěžících zvolil trošku jinou taktiku jízdy. Jeli střelci (všude naplno) a našel se i Třebovák (jedu jak si jedu a vy za mnou si trhněte). A s tímto přístupem dosáhl velice nízké spotřeby, protože ušetřil rozjezdy.

Petr Šimral napsal:
...ale nezapomeň na to, že ne všichni autoři souhlasí s takovouto distribucí svých modelů.
....
Já si myslím, že je to jen o domluvě. Pro účely soutěže se dá domluvit kde co a nehledě k tomu, že odmítnout propůjčení několika vozidel sponzorovi webového prostoru pro downloady k účelům MSTS...
Jelikož se jedná o soutěž, tak nevidím problém se držet výběru jen TBP, protože podmínkou je mít trať. V balíku by pak stačil jen vlak hráče.

Takže máme po patnáctém dubnu a já tedy vyhlašuji konec soutěže.
Soutěže se zúčastnilo 6 strojvedoucích a jeden z nich absolvoval aktivitu 2 x.
Všichni, kteří dodali podklady byli připuštěni do soutěže, byť jsem u dvou soutěžících musel přimhouřit oko.
Soutěžili:
Voříšek, Bob 1. pokus, Bob 2. pokus, Tom Kanka, Hroch, Kazan a Nytranis.
Referenční bod: Petr Šimral
Pořadí soutěže:
7. Kazan --> spotřeba: 2, 943 l/1000 hrtkm, v nádrži zbylo: 434 g, ujel 383 km
6. Voříšek --> spotřeba: 2, 926 l/1000 hrtkm, v nádrži zbylo: 419 g, ujel 399 km
5. Hroch --> spotřeba: 2, 918 l/1000 hrtkm, v nádrži zbylo: 437 g, ujel 384 km
4. Nytranis --> spotřeba: 2, 649 l/1000 hrtkm, v nádrži zbylo: 469 g, ujel 391 km
3. Bob 1. --> spotřeba: 2, 567 l/1000 hrtkm, v nádrži zbylo: 468 g, ujel 405 km
2. Bob 2. --> spotřeba: 2, 39 l/1000 hrtkm, v nádrži zbylo: 496 g, ujel 405 km
1. Tom Kanka --> spotřeba: 2, 247 l/1000 hrtkm, v nádrži zbylo: 511 g, ujel 413 km

Petr Šimral --> spotřeba: 2, 252 l/1000 hrtkm, v nádrži zbylo: 522 g, ujel 399 km

Vítěz vyhrává model lokomotivy 745 501 ve firemních barvách společnosti Railtransport ve velikosti HO od firmy ROCO a odchylně od pravidel soutěže všichni soutěžící vyhrávají reklamní předměty společnosti Railtransport, tedy 2 různé tužky a zapalovač.
Žádám všechny soutěžící, aby mě poslali mailem doručovací adresy.

Zhodnocení soutěžících: na základě dodaných dat od soutěžících si dovolím trošku vyhodnotit jejich styl jízdy:

a) všichni soutěžící odolali pokušení a neupravili konfigurační soubory MSTS. Toto šlo poznat nejlépe v úseku Zámrsk - Česká Třebová, kde prostě nešlo jet jinak, než naplno. Jediný, kdo tam měl větší rozdíl byl vítěz, spálil o 6 g. méně a jel rychleji o 2 minuty.

Ostatní: Voříšek: 1 g, 1m, Bob I: 1 g, 1 m, Bob II: 2 g, 1 m, Hroch: 1 g, 3 m, Kazan: 1 g, 3 m, Nytranis: 2 g, 0 m.
Tyto rozdíly ve spotřebě považuji za chybu odečítání, každý odečítá data někde jinde, nebylo to soutěžícím určeno přesně. Já třeba odečítal zpravidla někde v prostředku, někteří dokázali dokonce odečítat 2 x (na vjezdu i odjezdu).
b) 3 soutěžící s nejhorším výsledkem byly tzv. závodníci. Bez přemýšlení naplno, pouze nepřekračovat traťovou rychlost, přemýšlení není nutné, mám brzdy.
Nytranis o řád pod nimi jel velice dobře, prodělával hlavně na zbytečném tahání, kde to traťový profil nevyžadoval (PVrček - PMa, Pod - Bř, Brhlst - BVi)
Bob ve svých dvou pokusech jel podobně, dělal stejné chyby (neuvědomění si setrvačnosti vlaku i na rovině, nevyužívání i velice mírných sklonů k jízdě setrvačností), ve druhém pokusu ale tyto chyby snížil a proto udělal tak dobrý výsledek.
c) Tom Kanka - toho musím zhodnotit samostatně. Tom plně využil pravidla soutěže a musím zkonstatovat, že pokud aktivitáři vyrobí další soutěžní aktivitu, tak se svým jízdním stylem mu nebude pravidly umožněno vyhrát. Tom totiž jel tak, aby nikde nezastavoval bez ohledu na dopravu za ním. Například do Záboří přijel proti mě o 11 minut opožděn a proto pokračoval dále, totéž v Zámrsku. Proto Poříčany projel s nadspotřebou 6 g, aby v Pečkách měl úsporu 1 g, ve Velimi šetřil 6g a v Kolíně 4g. Nezastavováním v Záboří se ale musel z Kolína rozjet více a proto v Záboří již měl nadspotřebu 2g, ale v Přelouči již úsporu 6g a v Moravanech dokonce 9g při zpoždění 7 minut. V Uhersku bylo již zpoždění 11 minut při úspoře 7g a v Zámrsku zpoždění 1 minuta (nestavěl) při úspoře pouze 2g. To má svou logiku, já vybíhal do stanice a spotřebu psal zastavením, on projížděl s výkonem. V Chocni byl 2 minuty s náskokem při úspoře 6g. Logicky, nemusel platit za rozjezd. Na odbočce Zádulka opět šetřil 9g, v Opatově již jen 6g a v Modřicích 4g. Úsporu ztratil v Břeclavi, zde jste nikdo nevěřil tomu, že to jde setrvačností hodně, hodně z dálky a tedy z Břeclavi máme spotřeby srovnatelné. Z Břeclavi již prodělává, Lanžhot - 6g, Kúty - 5g, Malacky -10g, v cíli - 11g. Vzhledem k tomu, že udal nejdelší trasu, 413 km, přestože spotřeboval o 11 g. více, dosáhl nižší průměrné spotřeby než já.
d) 3 soutěžící přišli na to, že v Vršovic do Malešic to jde i protikopcem výběhem a to Bob II, Tom Kanka a Hroch.
e) jeden soutěžící nerozkryl potřebu velmi přesného průjezdu Brnem, nevyšla mu Břeclav a do Vinohrad dojel v poslední minutě s vyplazeným jazykem a s překračováním rychlostí v úseku Kúty - Bratislava. V jednom z mezistaničních úseků vyšla dokonce úseková rychlost na 120 km/h. To se samozřejmě projevilo na spotřebě. Byl to Voříšek.
f) žádný ze soutěžících nebyl takový hrdina, aby shodil výkon ještě před žst. Bratislava Lamač a pak dojel pouze setrvačností až do cíle. Nejblíže tomuto ideálu byl Tom Kanka.
Zde je zajímavý rozptyl spotřeb v úseku Děvínská Nová Ves - Bratislava Vinohrady: PŠ: 12g, TK: 15g, Bob II: 16g, Bob I: 17g, Nytranis: 20 g, Voříšek: 23, Kazan 24.

Práce při přípravě aktivity s Alcaponem a i zpracování dat v soutěži mě velice bavila a rád si to užiji ještě.

Děkuji všem strojvedoucím za účast a doufám, že je to bavilo stejně, jako mě.
Petr Šimral

Jsem již doma.
Ja také děkuji za spolupráci. Také děkuji všem soutěžícím za účast.
Pokud bude nápad na další soutěž, tak sem s tim. Navíc jsem četl, že i Cargo ma na testech pár Herkulesů. Evidentně jim Petr dává zabrat.
Ja po rekonstrukci tratě aktivitu opravím dle naladěného engu, jenom přece to někde nesedí a trochu zpomalím pro ty co z nějakého důvodu nestíhaj.

Chtěl bych poděkovat PŠ a alcaponemu za opravdu zajímavou soutěž. Ač na chvostě a s malým počtem účastníků (chápu, že ne všichni mají BP a délka aktivity může také odradit, už jen "předsoutěží" bylo zajištění veškerého Trainsetu, což se také mohlo podepsat na počtu zájemců), tak přesto z toho mám dobrý pocit. Bylo to docela vzrůšo, když je limitovaný čas. A ještě pár věcí k soutěži. Překvapil mě rozdíl v kilometrech (22 km), což je docela dost. I když bylo v pravidlech povoleno překročení traťové rychlosti do 5 km neomezeně, za celých více jak 6 hodin jízdy jsem ji překročil pouze 16x po dobu 146 vteřin (průměr jedno překročení na 9 sekund). Tím jsem chtěl říci, že ne že bych byl závodník, ale také "brzdič" a pravě si myslím, že jsem pak musel více přidávat, abych se dostal ze snížené rychlosti zpět na traťovou. A to nemluvím o kulatých rychlostnících, kde to lákalo držet traťovou rychlost, protože u nákladu se do vyhodnocení zapíše překročení traťové, aniž by MSTS vzal v úvahu, že náklad tam má sníženou třeba o 30 km/hod. méně. Samozřejmě jsem nadával jak špaček všude, kde mě dispečeři nechali čekat na rychlíky (, protože při rozjezdech jsem se ani radši nedíval na stav paliva. Soutěžících bych se chtěl zeptat - jel jsem na rozdíl od screenu alcaponeho v Pardubicích odbočkou a hlavní kolej byla volná dokonce na dva bloky dopředu, ač jsem tam na nic nečekal a jen projížděl, zda mají podobnou zkušenost. Ale jak říkám, bylo to naprosto super, ještě jednou můj dík organizátorům a kolegům soutěžícím.

a) rozdíl v kilometrech mě taky překvapil, i proto jsem jej zveřejnil.
b) nechápu kulaté rychlostníky. Ty neplatí pro nákladní vlaky, ale pro vlaky vedené hnacím vozidlem přechodnosti 3, což jsou zjednodušeně šestinápravové lokomotivy. Náš vlak tam žádné omezení neměl a mohl jet všude traťovou rychlostí, ovšem maximálně 100 km/h.
c) v Pardubicích dojíždíš rychlík, který tě předjel v Záboří. Když přijíždíš do Pardubic, jde vidět jeho konec a proto ty musíš odbočkou. Ještě tam odjíždí náklad z nákladní skupiny na Přelouč, takže napřed hlídáš vjezdové návěstidlo, pak tě to pustí do stanice a ze stanice vyjedeš až za rychlíkem. Ale pokud jedeš o chvíli později, zápletky už jsou pryč a tobě připadá, že výpravčí (Alcapone) je magor a jen tak si hejbá s výhybkami.
d) nadávat jako špaček není vhodné. Je potřeba si uvědomit, že nákladní vlak je pomalejší než rychlík a že tudíž někde musí zastavit a pustit vlaky před sebe. To se Alcaponemu povedlo mistrně, předjetí byla krátká a na místech, kde je to běžné.
e) nezapomínejme, že aktivita byla udělána původně pro vozidlo o skoro dvojnásobném výkonu, takže jste měli všichni velice ztížené podmínky se do původních časů vejít.

Ano, jak píše Petr, původní aktivita byla dělaná na původní eng, proto to někde někomu nevycházelo, jako třeba Pardubice nebo Brno, či Břeclav. Psal jsem, že to co je na webu ohledně trainsetu již neplatí, bylo to hodně osekané, je fakt mohl jsem udělat opravu webu, ale neudělám, protože něco se v opravené aktivitě vrátí. Kulaté rychlostníky pro tuto soupravu neplatí, to bych to napsal určitě do aktivity.

Ahoj,
i já bych chtěl poděkovat Joskovi a Petrovi za tuto soutěž, při které jsem si užil spoustu nervů a adrenalinu. Jak psal Petr, pojal jsem to trochu jinak. Jednak na základě Petrových indicií, které dost napověděly, jednak po tom, co Joska na slezině několikrát Čoudovi "kladl na srdce" aby se vybodl na trafic, neboť se nejede na čas ale na spotřebu. Proto jsem jel tak, abych ušetřil co nejméně na rozjezdech, tudíž jsem vlastně všude projel a zastavil pouze v Kútech. Samozřejmě, že jsem to neprojel napoprvé a mohu říci, že z Třebáně do Blavy znám každý kámen! :) Zajímavé bylo sledovat chování simulátoru, kdy na různých úsecích počítal pokaždé jinou vzdálenost, zajímavé bylo i to, že dosáhnout dříve maximální rychlosti bylo jednodušší ze zastavení, než třeba z jízdy 30 km/h - alespoň mě to tak připadalo.
Takže po rozjezdu v Třebáni, jsem to nijak nehnal, v Mokropsích na mostě jsem to shodil a výběhem jel už na odbočku Tunel, tak, abych nemusel zastavit u návěstidla. Pak tomu bylo potřeba trochu naložit, nad Braníkem opět na nulu a výběhem zhruba ke vjezdu do Krče. Pak opět do výkonu, za Krčí předjetí manipuláku z Dobříše do Vršovic, někde na Kačerově opět shodit výkon a výběhem do Čekaček. Někde u stavědla 2 opět do výkonu, v půlce čekaček na nulu, abych měl u cesťáku 40 km/h. Na odjezdovém návěstidle urputně blikala žlutá (?), výběhem a za použití EDB do Malešic, na odjezdu opět do výkonu někam na Rohožník, Běchovice výběhem, na Blatově tomu bylo potřeba trochu naložit, ale ne moc. Petr psal o flákajícím se paňťáku a pobytu v Poříčanech, proto jsem nikam nepospíchal. Z Úval do Roztoklat jsem tomu opět trochu naložil, a pak jsem jel výběhem vlastně až do Poříčan. Potom v klídku a pohodičce až do Zámrsku, jak psal Petr, bez ohledu na vlaky za mnou a jízdní řád, tak, abych se vyhnul zastavení v Záboří a Zámrsku. Počáteční euforie z toho, jak je aktivita pohodová mě přešla v úseku Zámrsk - Opatov. Jednak mi krvácelo srdce při pohledu na mizející galony v nádrži, jednak to prostě nechtělo jet! Dvakrát mi spadla červená na vjezdu do Dlouhé Třebové před nosem, potřetí jsem stihl projet volno ale skočil mi do cesty osobák a už jsem na sebe koukal ze zhora! :) Nakonec se mi to ale podařilo projet a musel jsem to jen lehce škrábnout na Zádulce - přede mnou projelo nějaké écečko. Ze Zádulky jsem se plazil na plný kotel až na horizont za Opatov a výběhem spolu s mocným brzděním až do Heršpic (onen avizovaný 74 km výběh). Z Brna do Břeclavi jsem opět smutně koukal na mizející galony nafty. Pokud jsem až do Břeclavi pyšně a suveréně kotroloval čas a spotřebu, s vědomím, že to nejhorší (Zámrsk-Opatov) mám za sebou, zde jsem teprve dostal lekci, které mě vedla až k myšlenkám, že to vzdám. O co šlo. Ať jsem dělal, co jsem dělal, odjezd v Břeclavi se mi rozsvítil až ve 20,12 a tím pádem mi v Bratislavě chyběly minimálně dvě minuty! Jel jsem to snad stokrát! Překračoval rychlost a potom už i čert vem spotřebu, hlavně ať dojedu včas. NE! Tak jsem si to dal znovu z Brna a ejhle, v Břeclavi brzdím ve 20,03 a přede mnou se rozsvítilo čtyřicet a volno! Takže když jsem potom dojel po předchozím perfektním seznání traťového profilu do Vinohrad ve stanoveném čase, čekal jsem přinejmenším ohňostroj a hostesku se šampaňským a kaviárem, a nic! Dokonce ani moje žena neprojevovala pražádný náznak radosti, či obdivu! :)
Původně jsem měl záměr si tuto aktivitu zajet ještě se Sergejem, ale poté, co jsem dojel, jsem tuto myšlenku naprosto bez sebemenší lítosti opustil.
Ale fakt je, že ta aktivita je opravdu parádní! Když jsem ji instaloval, děsil jsem se množství vozidel ke stažení, ale měl jsem všechno, takže jediný problém byla hláška ohledně špatného nastavení zvuků u jakési 742 v Malešicích a Břeclavi. Problém trafiku v Břeclavi raději ani nezkoumám, to že se mi x krát ten odjezd nerozsvítil a jednou jo, přisuzuji nějakému kouzlu! :)
Sebekriticky musím přiznat, že jsem několikrát v úseku Břeclav - Bratislava překročil povolenou rychlost soupravy, ovšem v povoleném limitu. Na závěr bych chtěl ještě potvrdit Petrova slova, že příště by bylo vhodné přiložit jízdní řád a do podmínek dát jeho dodržování. Kdyby tomu tak bylo, pochybuji, že bych se se spotřebou pod Petra dostal. ;)
Jo a ještě jedna věc: Čekal jsem, že se ozvou hyperrealisti, neboť hned v začátku aktivity se vykytuje jedna naprostá kravina! Všimnul si někdo?

Jo jo, nejsem profík a myslel jsem, že kulaté rychlostníky platí všeobecně pro náklady - moje chyba. Taky jsem jel technikou save - load (54 sejvů) a většinou jsem si ještě pak polepšil. (Mimochodem začínal jsem v devět večer a končil po sedmé hodiné ráno s 20 minutovou přestávkou na vanu. Ač kardiak, vypil jsem 4 kafata, litr čaje, futroval jsem se průběžně, co lednice dala a po dojezdu velkej fernet a po kratší úvaze ještě jeden (docela bodnul, zvláště poté, co jsem si musel vyslechnout od své drahé polovičky, když vstávala (možná Tome bysme je při další soutěži mohli poslat na nějaký společný výlet, aby si pěkně notovaly, jaký mají doma blázny).
Podobně jsem to měl i já, ale Záboří a Zámrsk jsem si vychutnal (káva a zas káva). V Dlouhé Třebové zmizelo všechno texturové, takže jsem plavně dusal k Parníku přízemním letem (nu což, sejv - load a čaj). Na Zádulce jsem skoro usnul u klacku při čekání (dal jsem si volume u repro na max doufaje, že to cosi, kvůli tomu tam trčím, bude dostatečné hlučné (bylo, i pes venku se rozštěkal, asi si myslel, že mě někdo morduje). Ovšem na mord to bylo ze Zádulky do Opatova. Ty jsi měl kliku, ale já tam trčel, takže asi víš, jak se to tam rozjíždí s těmi tunami za zadkem. Spánek mě pokoušel zdolat ještě někde za Brnem, ale to už bylo další kafe a pár dřepů za jízdy (pomáhá si takhle fíra někdy?). V Břeclavi taky sound 742, ale opět bez kolejí, domů, perónů, vypadalo to tam z dálky jako železniční Kovošrot na planině v poli (snad se autoři modelů umístěných v Břeclavi neurazí). Ale když jsem po loadu vjížděl na nákladové nádraží, nejen vše bylo na svém místě, ale na odjezdu postavená cesta (!). Stejně jsem tam aspoň zpomalil na rychlost, při které se ještě nechají převzít papíry na Slovač. Bylo to avizováno a měl jsem obavu, že kdybych si papíry nepřevzal, tak vyskočí hláška, že končím (a to jde také v aktivitě nastavit). Jo - a tunel před Blavou hlavním jsem jel na čtyřikrát (překročení rychlosti, ale taky pro změnu i naopak brzdění, že než se nafoukalo, už jsem tam měl patnáctku (a je tam 30 km/h), ale poslední tunel byl čas tak fantastický, že jsem jel výběhem dost daleko za peróny a pak jsem jen lehce přisladil a dojel - tedy první Fernet. Zbývaly mi do limitu více jak dvě minuty a bojoval jsem po dojetí s pokušením dát si od Děvínských jezer nebo aspoň od Lamače ještě jednou repete (teď už pod vlivem alkahólu - no ale to už jsem do sebe lil druhý lak na rakve a co čert nechtěl, vzbudila se žena....
Ale nervy a adrenalin, jj, to jsem si tedy užil taky...

Tom Kanka napsal:
Jo a ještě jedna věc: Čekal jsem, že se ozvou hyperrealisti, neboť hned v začátku aktivity se vykytuje jedna naprostá kravina! Všimnul si někdo?

Že by to prase, co jsem srazil? Anebo že by to byly Viamontí Rajky, které jako první trafik potkávám?

Doufám, že Joska tuto aktivitu updatuje i pro BP NEW (BP85). To by pak mělo být úplně jiné kafe. Mnohem větší sklonové rozdíly s ohledem na realitu. Pak bych si to zajel také.
Ale sám nechci vidět ty potrhané trasy současných aktivit. Dříve mi srdce krvácelo při kopání každé výhybky, nyní už jedu bezcitně s kamennou tváří jako buldozer. :D Proto jsem to nazval BP NEW. Nedotčená (kolejově) zůstane jen trať přes Vysočinu a hradecké tratě. Ale i tak díky kopáním v kolejích pochodují traťové databázové značky i na sousedních tratích, jako například návěstidla, přejezdy, označení kolejí na zastávkách, rychlostníky, atd. Se vším je třeba hejbnout zpět a v aktivitě se to může projevit.
Po těchto úpravách bude celá BP kolejově krásnější. Pokud to konstatují i aktivitáři, tak snad mi to plošné poškození tras v jejich aktivitách odpustí. :D Tímto se i předem omlouvám. Po kolejovém finálu jim v předstihu pošlu pracovní aktualizace.

Pavlík napsal:
Tom Kanka napsal:

Že by to prase, co jsem srazil? Anebo že by to byly Viamontí Rajky, které jako první trafik potkávám?
Samá voda! :)

Tak to mě taky nic nenapadá. To sražené zvíře ošetřovalo rozjezd z tratě, přeci jen to není zrovna obvyklé. Včera jsem psychicky nevydržel a zajel jsem si první úsek (Řevnice - Choceň) po vzoru Toma Kanky (sériový Třebovák :-)).
Výsledky:
Řevnice: PŠ I --> 861 g, TK --> 859, PŠ II --> 861
Dobřichovice: PŠ I --> 859 g, TK --> 854, PŠ II --> 860
Radotín: PŠ I --> 853 g, TK --> 854, PŠ II --> 857
odb. Tunel: PŠ I --> 852 g, TK --> 853, PŠ II --> 855
Praha Krč: PŠ I --> 845 g, TK --> 844, PŠ II --> 849
Praha Vrščk: PŠ I --> 839 g, TK --> 838, PŠ II --> 842
Praha Malešice: PŠ I --> 837 g, TK --> 837, PŠ II --> 841
Praha Běchovice: PŠ I --> 834 g, TK --> 832, PŠ II --> 837
Úvaly: PŠ I --> 824 g, TK --> 821, PŠ II --> 828
Český Brod: PŠ I --> 819 g, TK --> 816, PŠ II --> 824
Poříčany: PŠ I --> 818 g, TK --> 812, PŠ II --> 824
Poprvé jsem jel tak strašně, že se mi podařilo projet od Rostoklat setrvačností tak, že v Poříčanech jsem měl ještě přes 90 km/h :-)
Pečky: PŠ I --> 811 g, TK --> 812, PŠ II --> 824
Velim: PŠ I --> 805 g, TK --> 811, PŠ II --> 823
Kolín: PŠ I --> 801 g, TK --> 806, PŠ II --> 816
Zde stůj na vjezdu :-(
Záboří: PŠ I --> 796 g, TK --> 798, PŠ II --> 810
Řečany: PŠ I --> 784 g, TK --> 785, PŠ II --> 803
Přelouč: PŠ I --> 779 g, TK --> 785, PŠ II --> 796
Pardubice: PŠ I --> 774 g, TK --> 778, PŠ II --> 792
Kostěnice: PŠ I --> 758 g, TK --> 766, PŠ II --> 778
Moravany: PŠ I --> 754 g, TK --> 763, PŠ II --> 778
Uhersko: PŠ I --> 750 g, TK --> 757, PŠ II --> 774
Zámrsk: PŠ I --> 741 g, TK --> 743, PŠ II --> 765
Zde se mi na rozdíl od TK nepodařilo projet (už bylo volno pro rychlík za mnou), takže zde je zastavení.
Choceň: PŠ I --> 718 g, TK --> 724, PŠ II --> 742
Dále jsem nejel a spotřeby jsem dopočítal podle předchozí jízdy.
Blava Vinohrady: PŠ I --> 522 g, TK --> 511, PŠ II --> 546
Dosažena spotřeba 2, 095 l/1000 hrtkm.
Ale jízda to byla strašná. Jel jsem pilovitým způsobem (rozjezd plným výkonem na nějakou podle mě rozumnou rychlost a výběh až někam na 30 km/h, pak opět rozjezd. I takto jsem měl neustále problém jet dost pomalu, aby mi vyšly Poříčany plnou rychlostí výběhem a Záboří bez zastavení. V reálu toto samozřejmě nejde.
Co se týká dárků: mám adresy teprve tří soutěžících, žádám ostatní, aby je dodali mailem.
Pro vítěze mám nabídku: může si vybrat mezi 745 501 ROCO HO a nebo ER20 008 v nátěru MRCE Dispolok (černá rakev) od firmy Kühn ve velikosti TT. Obě samozřejmě nové a nejeté.
Zde mě chytilo stůj na vjezdu do Kolína :-(

U mě je opraveno pár aktivit na trat 321 + pulka 1. nové aktivity. Pánové pokud neumíte dohledávat či vyměňovat za podobné vozidlo, prosím nestahujte aktivity. Děkuji.

Hlásím chybu při stažení packu 740 z vašeho webu....Not Found

The requested URL /webs/alcapone/vozy/CD740.zip was not found on this server.

Back
Nahoře