Problém po přeinstalaci

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna jare
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.

jare

Začátečník
Zdravím. Mám tento problém. Nainstaloval jsem nová WinXP Home, potom MSTS, Trainupdate, MSTS Bin 1.6, dále TrainStore3.1. Ze zálohy jsem přesunul trainset a trať BP a Luhačovice. Nyní můj problém.
V Trainstore vyberu aktivitu a spustím. Po načtení v MSTS se objeví inf. okno, ale vše je neskutečně pomalé (např. jako by byl velmi silný trafic). Třeba myš se pohne tak jednou za deset vteřin a je problém se strefit, reakce na klávesu F11 tak 6 vteřin. Ale zjistil jsem, že když se mi podaří hru uložit (viz. skoro nefunkční myš) a znovu načíst, tak to jede. Nebo když Aktivitu spustím v TranStore, nechám v MSTS načíst jen do menu, zavřu MSTS a potom spustím jen MSTS (už bez TrainStore), tak to taky jede. Tak kde jsem, krleš, udělal chybu?

A nemáš zapnut režim PIO místo DMA ? Pokud jo, tak se to dá vyřešit,dle návodu,který mi vyloženě pomohl v podobné situaci na http://www.zive.cz.
Poklepni pravým tlačítkem myši na "tento počítač ", vyber z nabídky " spravovat " , otevře se ti správa počítače,dál vyber správce zařízení. Ve správci zařízení vyber Řadiče IDE ATA/ATAPI
Dále dvakrát proklepni na Primární kanál IDE,dej upřesnit nastavení, a jak je zařízení 0 a zařízení 1, tak musí být režim přenosu DMA
A aktuální režim přenosu obvykle bývá " Ultra DMA 6 " a nebo také Nelze použít
Pokud máš režim přenosu DMA, a aktuální režim přenosu PIO, tak je musíš změnit na režim DMA. Nevyžaduje to u XP restart počítače. Hned poznáš,že se ti zrychlí nejen start windows, ale i samotný HDD je rychlejší. :wink:

Naposled editoval moderátor:
... no já bych si nejdříve otevřel BIOS, a u příslušných HDD nastavil UltraDMA. To nejvyšší, co je znázorněno. (u mě je to UltraDMA_5) Je potřeba zafajfkovat.
Nové motherboardy toto umožňují. (ASUS určitě)

MÁM velký problém.......po přeinstalaci windů jsem nově nainstaloval MSTS (z původního jsem měl vše zazálohované-resp.tratě,globály,zvuky). Po tom co jsem tam nasázel tyto všechny původní složky mi to nechce pustit do žádné tratě, až na čd 180+183. Veškeré ostatní se načtou vč. BP, ale po celém načtení mě to pošle k Billovi a nemám tušení proč. V Globálech jsem nic neměnil, mám ke každé trati ten správný a přesto mě to vždy vyhodí.........má někdo pro to vysvětlení a radu jak na to ?

AlesB napsal:
MÁM velký problém.......po přeinstalaci windů jsem nově nainstaloval MSTS (z původního jsem měl vše zazálohované-resp.tratě,globály,zvuky). Po tom co jsem tam nasázel tyto všechny původní složky mi to nechce pustit do žádné tratě, až na čd 180+183. Veškeré ostatní se načtou vč. BP, ale po celém načtení mě to pošle k Billovi a nemám tušení proč. V Globálech jsem nic neměnil, mám ke každé trati ten správný a přesto mě to vždy vyhodí.........má někdo pro to vysvětlení a radu jak na to ?
Zkus ty tratě přelíznout poslední aktivací a mělo by to jít. Mě to dělalo taky a tímhle se mi to rozchodilo.

aktualizací se mi nepovedlo rozchodit nic. 310-ku jsem stáhl nově a přepsal původní-ikdyž to byla stejná verze,ale pomohlo to. U 321-ky pomohlo,když jsem smazal všechny paths a vytvořil nové.U BP mi zatím nepomohlo nic. Luhačovice stáhnu znovu a nechám přepsat-to není problém-vrásky mi spíš dělá BP. Ale snad mám někde na dvd zálohu,akorát netuším kterou verzi, resp.v jaké poslední aktualizaci je.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře