Daju sa zlucit trate?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Mirecek
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
M

Mirecek

Host
Premyslel nekdy nekdo nad tim, zda-li by šlou sloučit všechny české popřípadně i slovenské tratě od všech tvůrců do jedné??? Přičemž každý autor by jsi pracoval na svém úseku, jen by se to všechno sloučilo do jednoho. Bylo by to proveditelné ??? A co váš názor na tohle?? :idea:

Re: Zajimavy dotaz ...

Mirecek napsal:
Premyslel nekdy nekdo nad tim, zda-li by šlou sloučit všechny české popřípadně i slovenské tratě od všech tvůrců do jedné??? Přičemž každý autor by jsi pracoval na svém úseku, jen by se to všechno sloučilo do jednoho. Bylo by to proveditelné ??? A co váš názor na tohle?? :idea:
NE, používají jiné kolejivo, již se o tom tady několikrát psalo

V stavaní tratí sa teda vôbec nevyznám, ale tiež si myslím, že je to nemožné...a keby sa o to náhodou niekto aj pokúsil a nejakým "zázrakom" by sa mu to podarilo ( aj v dnešnej dobe sa ešte dejú zázraky ), tak verím tomu že by to zas určite nerozchodil Simulator. :!: :!:

Re: Zajimavy dotaz ...

Mirecek napsal:

Zeptej se Vlastíka,ten ti určitě poradí :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Teoreticky i prakticky už tohle bylo vyzkoušeno a je to možné. Má to ale několik nepřekonatelných problémů.
Nadmořská výška tratě a terénu.
Geografická poloha - jsou i posunuté tratě.
Jiné druhy kolejiva což je samo o sobě neslučitelné.
Jiné návěstní soustavy.

Takže by to obnášelo tolik práce že už je jednodušší to celé stavět znovu do vygenerovaného terénu. A v případě zjednodušení se může stavitel orientovat při pokládce kolejí podle již hotových tratí - opisovat.

Už se to tady několikrát řešilo. Je to nesmysl. Tratě by měly být takové, aby se s nima dalo pracovat v AE, což při vytváření gigantických tratí (např. Bratislava - Praha) jde trochu blbě...

PetrSv.

Tobě se zdá trať Bratislava -Praha problematická? Nemám s ní žádné problémy.S pozdravem latich

Re: PetrSv.

latich napsal:
Tobě se zdá trať Bratislava -Praha problematická? Nemám s ní žádné problémy.S pozdravem latich
Když vytváříš aktivity, path a servisy, je to práce na celej den. To prostě PC nestíhá. Kdyby trať obsahovala jen hlavní úseky, bylo by to o něčem jiným. Na druhou stranu, když už to všechno vytvořím a jedu, nemám problém - nepadá to, žádné chyby, atd. Neříkám, že je ta trať špatná, to ne. Jen už je moc velká.

Re: PetrSv.

PetrSv napsal:
latich napsal:
Když vytváříš aktivity, path a servisy, je to práce na celej den. To prostě PC nestíhá. Kdyby trať obsahovala jen hlavní úseky, bylo by to o něčem jiným. Na druhou stranu, když už to všechno vytvořím a jedu, nemám problém - nepadá to, žádné chyby, atd. Neříkám, že je ta trať špatná, to ne. Jen už je moc velká.
A na to jsi přišel jak ? AE se chová naprosto stabilně, teď dokončuju aktivitu z Prahy do Olomouce a nemám s AE žádný problém (a buď si jistý, že to není pouze na jeden den). Buď máš slabé PC nebo musíš upravit zobrazování AE.

AE a jeho stabilita

Ad Tomes

Tady bych si dovolil oponovat.Já nemám ani starý a ani slabý sčot(sice tímto sdělením možná někoho naštvu,ale dovolím si pochlubit se,že možná patřím k málo jedincům na tomto fóru,kteří mají "stroj" připravený i pro nové simulátory).
O stabilitě AE si při zapnutí zobrazování více jak tří věcí tj.názvů stanic,nástupiště a třeba návěstidla mohu nechat při tvorbě a nebo pokusech o tvorbu aktivit na Zbyňkově trati jen zdát.
Díky tomu jsem tvorbu vzdal třeba u aktivity ec z Bratislavy.Měl jsem upravený traffic až do Kútú,žádné lc(vče řešeno trafficem) a přesto poté co jsem v Malackách pohnul s trasou hráče nastal i přes pohodové uložení AE blbnout při zoomování a pohybu.Nepomáhalo vypnout všechny volby prostě nic.Pokaždé pád.Aktivitu jsem odložil,neboť jsem neměl čas to řešit.

Kdysi,když nebyla Zbyňkova trať tolik rozsáhlá bylo možné zapnout všechny volby zobrazení v AE a šlapalo to i na notebooku.Dnes při rozsáhlosti díla musí být člověk opatrný.

Re: AE a jeho stabilita

T napsal:
Ad Tomes

Tady bych si dovolil oponovat.Já nemám ani starý a ani slabý sčot(sice tímto sdělením možná někoho naštvu,ale dovolím si pochlubit se,že možná patřím k málo jedincům na tomto fóru,kteří mají "stroj" připravený i pro nové simulátory).
O stabilitě AE si při zapnutí zobrazování více jak tří věcí tj.názvů stanic,nástupiště a třeba návěstidla mohu nechat při tvorbě a nebo pokusech o tvorbu aktivit na Zbyňkově trati jen zdát.
Díky tomu jsem tvorbu vzdal třeba u aktivity ec z Bratislavy.Měl jsem upravený traffic až do Kútú,žádné lc(vče řešeno trafficem) a přesto poté co jsem v Malackách pohnul s trasou hráče nastal i přes pohodové uložení AE blbnout při zoomování a pohybu.Nepomáhalo vypnout všechny volby prostě nic.Pokaždé pád.Aktivitu jsem odložil,neboť jsem neměl čas to řešit.

Kdysi,když nebyla Zbyňkova trať tolik rozsáhlá bylo možné zapnout všechny volby zobrazení v AE a šlapalo to i na notebooku.Dnes při rozsáhlosti díla musí být člověk opatrný.
Doporučuju vypnout názvy stanic,protože ty to asi nejvíce přetěžujou.já to používám,jenom na chvíli,když nevim co to je za stanici.Zapnu kouknu vypnu :D

Naposled editoval moderátor:

klimi napsal:
Doporučuju vypnout názvy stanic,protože ty to asi nejvíce přetěžujou.já to používám,jenom na chvíli,když nevim co to je za stanici.Zapnu kouknu vypnu :D

Opravdu a pomůže mi to??Já jsem takový nezkušený a tak za každou radu děkuji.

Miran napsal:
T napsal:
klimi napsal:

Opravdu a pomůže mi to??Já jsem takový nezkušený a tak za každou radu děkuji.

Opravdu to pomáhá, já si nechám maximálně zapnutá návěstidla, abych viděl kam dávat RP a WP. Rozhodně vypnu kilometráž a veškeré názvy. A samozřejmě mám v nastavení MSTS zvoleny pouze 16bitové barvy. Pro normální jízdu si můžu zapnout 32bit, ale jak jdu do AE tak přepínám na 16bit a jde to celkem dobře i na mé MX440 64M.

Ale já toto vím Mirane.Já jen trochu sarkasticky reagoval na příspěvěk od Klimiho.........Samozřejmě tyto věci dávno vím......

T napsal:
Ad Tomes

.
Co to máš za pomalou šunku? Právě jsem AE editor zkoušel na svém notebooku P1.6, ATIRadeon9700/64, RAM 256 plus 1 giga.
Mám zatrženo 6 voleb:
Nástupiště, nákladní koleje, návěstidla, pohonné hmoty, projížděnou trasu a označení vozidel.
Mohu zoomovat po mapě jak čipera bez jediného škubnutí.
Pokud zadám k tomu nástupiště názvy, už animuji, ale pád v žádném případě.
Všude samozřejmě 32 bitů barev.
Tvůj problém mám jen u druhého domácího PC Athlon 2800XP, ale tam to dělá grafika NVIDIA 6600GT. Po přepnutí na 16 bitů barev to už šlape také jako hodiny.
Jedna poznámka. Používám jen původní ovladače grafiky dodané na CD. Po instalaci novějších mi MSTS editor začal padat. Jak jsem dříve vzpomínal, jakmile jsem v editoru šipkama sáhl na výšku terénu.
Vždyť vlastně tvořím aktivitu přes celou republiku a střídavě na ní pracuji na třech PC a opravdu žádný problém při tvorbě tras jsem nezaznamenal.

Po instalaci nejnovějších ovladačů od Nvidia se podívejte do nastavení 3D a zkuste to nějak změnit. Pak AE přestane padat.

PetrSv napsal:
Po instalaci nejnovějších ovladačů od Nvidia se podívejte do nastavení 3D a zkuste to nějak změnit. Pak AE přestane padat.
Já Nvidiu už neřeším. Druhý PC používam jako rozšíření hlavního PC.
Tam mám spuštěno: Editor MSTS, video trati v jednom směru, tabulky TTP a plánky stanic. Na druhém PC mám video v opačném směru, fotky a letecké mapy z http://www.mapy.cz
Původně jsem zkoušel dva monitory z jednoho PC. Ale chudinka grafika GK ATI RADEON X1900XTX GB 512MB DDR3,2xDVI, dostávala pěkně zabrat a raději jsem ji dál neprovokoval. (v editoru MSTS mi problikávaly blesky) Na mé aplikace bych asi potřeboval grafiku jak o ní kdysi zde odkazoval příspěvek a jejíž cena byla jako můj kompletní nadupaný PC. A celkem určitě by to chtělo i nadupanější základku a procesor. Proto dva PC mi připadají jako levnější řešení. Zatím jsem spokojen. Hlavně to save databázového objektu v rekordních 35 sekundách. V práci si naopak za dobu save (šunka P4 3giga, ATIradeonX800/256MB AGP Dual 2x500MB RAM) uvařím kafe. :lol:
To jsem se opět rozpovídal. Ale chci říci tolik, že ani nadupaný PC vše neřeší.

PetrSv napsal:
Už se to tady několikrát řešilo. Je to nesmysl. Tratě by měly být takové, aby se s nima dalo pracovat v AE, což při vytváření gigantických tratí (např. Bratislava - Praha) jde trochu blbě...

Já tě překvapím,já osobně nemám problém drbat se v AE pokud si spustím tuto gigantickou trať,jen nesmíš mít všechny nabídky zobrazené. Největší problém s manipulací je,pokud si necháš zobrazit názvy stanic,kolejí,návěstidla, to grafická karta dostává zabrat,ale lepší je mít vše vypnuté a nechat jen zobrazit jízdní trasy,trasové body,projížděnou trasu,nástuiště a nákladní koleje a nic víc. Pak se s tím dobře pracuje. :wink:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře