Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Pavlík napsal:
Máš pravdu, přesně tak se to stalo. Takže beru svůj emotivní příspěvek zpět. V tomto případě měli okamžitě zavolat na policii a nahlásit jim číslo přejezdu, kde zůstali viset. Následoval by generální stop. Otázkou je, kolik měli času. Většinou se ti lidi zkouší nejprve to auto zprovoznit.

Zdroj: nova

Nejseš někde na lokálce kde jede vlak 1 krát za hodinu, ale korytě kde to fičí. Zákon schválnosti říká, že když se ti tam zasekne auto, tak budeš rád, že stihneš vyskočit z auta těsně před vlakem než někam telefonovat. Nesmíš zapomenout, že ten vlak jede a než se někam dotelefonuješ, tak můžeš mít vlak za zády stejně.

Stále platí, že 99,9% nehod je zaviněno nezodpovědností řidičů a riskantním chováním.

Další otázkou může být, jak a za kolik měl řidič v pořádku STK.

Ale pokusit se zavolat mohl, když mohl běžet naproti vlaku a mávat na něj v domění, že ten vlak zastaví...

dem napsal:
Pretože Kúpili by sme niekoľko taurusov a herkulesov a tie dve smiešne ŽOS môžu zavrieť........
Na druhou stranu u vás mají lidi práci.
Tady je spousta nezaměstnaných a ČD kupujou motorový vozy ze zahraničí (viz ty německý krámy a polskej humus). Přitom se u nás dělaly tak perfektní vozy a lokomotivy....

Pavlík napsal:
Další otázkou může být, jak a za kolik měl řidič v pořádku STK.

Ale pokusit se zavolat mohl, když mohl běžet naproti vlaku a mávat na něj v domění, že ten vlak zastaví...

Tak teď si bude muset pořídit něco lepšího. :D

Kéž by byl. Vložím sem výňatek z tohoto článku.

Navrhuji, abychom ještě zůstali právě u Vámi zmíněné sítě GSM-R. Ta přece skýtá pro zajištění bezpečnosti železničního provozu velké možnosti...

To nepochybně. Současná stav na infrastruktuře SŽDC je ale takový, že síť GSM-R bohužel není vybavena funkcí generálního stopu. Ta se sice zkoušela, podle mých informací úspěšně v železničních stanicích Praha-Libeň a Holešovice, nakonec ale nebyla v rámci SŽDC nasazena. A tak jsme nyní v paradoxní situaci, kdy z pohledu možností odvrácení nehodových událostí pomocí funkce generální stop jsou některé regionální tratě zajištěny dokonce lépe než jinak za nemalé peníze modernizované koridory!

Tak to jsem netušil. Děkuju za upřesnění :)

Takže např. lokálky nejsou nikterak jištěny něčím na způsob GS?

Kurde, co je? Reko Edita a už má poruchu? http://www.pozary.cz/clanek/54916-ve-vlkosi-zacal-za-jizdy-horet-vlak-cestujici-stihli-vystoupit/

E499_2002 napsal:
Kurde, co je? Reko Edita a už má poruchu? http://www.pozary.cz/clanek/54916-ve-vlkosi-zacal-za-jizdy-horet-vlak-cestujici-stihli-vystoupit/

Pokud vím, tak rekonstrukce se konala v roce 1997, tak je to už pěkný pátek. Společně s 854 216 a 854 030 byly první průkopnice rekonstrukce řad 852 a 853.

Však také ano. Jde to poznat hlavně podle poziček. Já ale myslel reko na Najbrta. Nebo to jen fláknou do modré a tím to končí? Myslel jsen, že se snad provádějí i malé opravy ve strojovně. Co já vím. Izolace, nové hadice apod? Asi jsem si opět naivně myslel, co všechno si pod termínem reko/humanizací mám představit právě kvůli tomu, že se jedná o již starší stroj...

Vykolejení uhelného vlaku v Liběchově - trať 072

http://www.novinky.cz/krimi/268114-vlak-na-melnicku-jel-pres-tri-kilometry-vykolejeny-skoda-je-pres-sto-milionu.html

Tohle je čítanková nehoda. Takových už bylo hodně. Když jsem byl před desítkami let v zácviku, tak starý fíra na nákladu mne mimo jiné poučoval, že je nutné se občas podívat z okénka na vlak, jestli jedeme stále po kolejích. Pokud mám za sebou 2000 tun, tak nějaký vykolejený vůz ve vlaku na výkonu nepoznám.
Vždy to končilo stejně. Několik kilometrů se to táhlo po pražcích a na prvním zhlaví se to vysypalo. Pamatuji si takovou jízdu na první koleji mezi Úvaly a Českým Brodem. Tenkrát to bylo na nově položených kolejích. Všechny pražce byly přesekané asi v osmi kilometrech. Tenkrát si toho fíra nakonec všiml a vlak zastavil. Jezdilo se tam asi rok, možná déle, padesátkou, když vyměnili každý třetí pražec za nový. Do té doby tam byla třicítka. Tam bylo tenkrát za trest jezdit.

Tady vykolejil nákladu na Merkovce 6. nebo 7. vůz od konce (celkem nějakých 30 vozů + postrk) a nikdo si toho nevšiml. Nebýt výměn v Lužné tak by to jelo dál, ale v Lužný kde to vzalo za první výměnu se to převrátilo totálně a konec jízdy.

http://zpravy.idnes.cz/teroriste-z-jednoho-klanu-dostali-dozivoti-za-atentat-na-nevsky-expres-1nb-/zahranicni.aspx?c=A120522_134541_zahranicni_ipl

Back
Nahoře