Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
David: nehoda z 13.9.2008 - tak tam strojvedouci persinku prezil, stroj byl 163014 - viz tu http://www.dicr.cz/uploads/Zpravy/MU/MU_Mohelnice_Moravicany.pdf

163004 mela nehodu kdy?

Ne, vinou nezodpovědného výpravčího nepřežil, má u trati pomníček.
Moravany se udály 19.5. 2008.

lukas matura napsal:
David: nehoda z 13.9.2008 - tak tam strojvedouci persinku prezil, stroj byl 163014 - viz tu http://www.dicr.cz/uploads/Zpravy/MU/MU_Mohelnice_Moravicany.pdf

163004 mela nehodu kdy?

Zdravím,
no nemohu si pomoci,já na konci zprávy DÚ k nehodě u Moravičan vidím snímky stroje řady 36x,přesněji 363 165. Jak píše Pawlík,ostravský nepřeživší strojvůdce má u štreky pomník.

V Moravanech zahynul tuším českotřebovský fíra na stroji 163 004,který,jak již bylo uvedeno,byl po nehodě rovnou přestavěn na stroj 363 5xx ... http://www.zelpage.cz/zpravy/6142

David

19.5.2008 - v Moravanech problém s indikací obsazení staniční koleje kvůli velkému množství písku /závada ventilu pískovače lokomotivy os.vlaku/,který odizoloval kola vlaku od kolejnice a SZZ /ESA 11/ tak považovalo kolej za neobszaenou a postavilo vjezd stroji 163 004 na volno.

13.9.2008 - u Moravičan problém výpravčího "A",který jaksi "nezaregistroval" /noční směna/,že mu stanicí projel nákladní vlak a protože ho neohlásil výpravčímu "B" v sousední stanici,ten ho nechal stát u vjezdu. Výpravčí "A" poté na stejnou kolej poslal poštovní rychloběžku /NEx/ v čele se strojem 362 165 a ten do konce onoho nákladního vlaku narazil. Více a přesněji v již zmíněné zprávě DÚ.

David

Ted mi dosel jeden muj velkej omyl - vedle Moravican, nejsou Moravany, ale Mohelnice. Nevim co me to napadlo. 163 014 stala u vjezdu do Mohelnici a nic se ji nestalo, viz. ta zprava DU. Na nehodu z Moravan jsem si nevzpomnel.

David Hájek napsal:
19.5.2008 - v Moravanech problém s indikací obsazení staniční koleje kvůli velkému množství písku /závada ventilu pískovače lokomotivy os.vlaku/,který odizoloval kola vlaku od kolejnice
Tomu se mi stejně nějak nechce věřit. To se mi nezdá že by písek odizoloval kola celýho vlaku...

Takové bylo oficiální stanovisko, hodně se o tom mluvilo a přišla i nějaká opatření pro strojvedoucí.
Podle mě si výpravčí zapnul přes stanici autoblok a bylo sloveno.

Jo to vim, na dílně pak chytali písek do zauzlovaných starých hadrů (jelikož žádný pytlíčky nedostali) a měřili kolik se ho sype :D
Ale nezdá se mi, že by písek úplně odizoloval nějakých 12 dvojkolí...

Hynďa: Ten vlak by byl dokonale odizolovaný o několik řádů nad hranicí šuntové citlivosti KO.

Šnek napsal:
Podle mě si výpravčí zapnul přes stanici autoblok a bylo sloveno.
Do autobloku postaveno nebylo. Byla provedena volba cesty do obsazeného úseku. Po ukončení kódování se staniční kolej uvolnila a postavil se vjezd. Díky tomu, že byl postaven i odjezd, rozsvítilo se na vjezdu volno.

Hynďa napsal:
Ale nezdá se mi, že by písek úplně odizoloval nějakých 12 dvojkolí...

Tak tomu klidně věř. Ve výtažné se dokáže ztratit sólo mašina, 810 se dkokáže ztratit i bez písku.
A nezapomeň, že se to stalo v přímé na nové rovné koleji (tedy ani jedna náprava se nemusela dotknout okolkem).

Tak že se ztratí 810 nebo třeba MUV není nic moc vyjímečnýho, jen mi přišlo divný aby písek odizoloval celej vlak. Ale když říkáte že to možný je, tak já tomu teda věřit budu.

Asi to tak skutečně bylo. Ale zase došlo k několika závadám nebo opomenutím. Kdyby nebylo alespoň jednoho, tak se nic nestalo. Debilní shoda náhod. Ostatně jako u většiny nehod..

Já tomu věřím, 25.11.2008 (půl roku po Moravanech) se stala nehoda se stejnou příčinou ve stanici Recklinghausen Ost. Mašina s porouchaným písečákem odjela na záhlaví, tam se odizolovala (v oblouku!), pro zabzař zmizela, výpravčí na ní zapomněl a postavil pro náklad (dvojiče 140 a 25 Wapek). Traťová je tam 90, ve stanici je reléovka DrSp S60 (nejrozšířenější německá reléovka).

Back
Nahoře