Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Super, teď ji asi dot těžko nafotím... http://www.hasici.tv/clanek/zeleznicni-nehoda-v-hnojniku-si-vyzadala-tri-zranene-osoby-ridice-museli-hasici-vyprostit/676

E499_2002 napsal:
Super, teď ji asi dot těžko nafotím... http://www.hasici.tv/clanek/zeleznicni-nehoda-v-hnojniku-si-vyzadala-tri-zranene-osoby-ridice-museli-hasici-vyprostit/676

Tak mladý si už bude pamatovat.;-) Hlavně, že se vše přežilo.

Jinak, na stejném webu zajímavé videjko - když je dobrý vercajk ... http://www.hasici.tv/clanek/specialni-technika-pro-vyprostovani-letadel-hasici-airport-ostrava/365 :oops:

David

Naposled editoval moderátor:
Ubrzdili to, tak co... Porát dokola. Beztak to dělají schválně, aby měla média o čem psát. Kluci, nechcete nahrát něco z MP v OR přes Fraps? Třeba tu vaši nehodu. Zajímalo by mne, jak to funguje. OR nemám v plánu instalovat, avšak chystám jakousi poměrně velkou vlečku a cca 30km lokálku, na kterých by se posun pro hráče a traťová služba určitě zužitkovala.

Pardon za OT.

E499_2002 napsal:
Ubrzdili to, tak co... Porát dokola. Beztak to dělají schválně, aby měla média o čem psát.
No že by někdo pouštěl vlak schválně na obsazenou kolej kvůli médiím, to je trochu silné tvrzení.
Stažení výpravčího nemine + žlutá karta + psychotesty.

Šnek napsal:
E499_2002 napsal:
Ubrzdili to, tak co... Porát dokola. Beztak to dělají schválně, aby měla média o čem psát.
No že by někdo pouštěl vlak schválně na obsazenou kolej kvůli médiím, to je trochu silné tvrzení.
Stažení výpravčího nemine + žlutá karta + psychotesty.
A v případě medializace vyhazov jestli pořád platí to nařízení... Pořád dokola? O čem se ani jednou nedočteme, jaká je skutečná příčina, skutečné okolnosti. Kolikátou šichtu za sebou už sloužil např. Stejně jako před lety ta vidlicová jízda ve Všestarech, kdy vozy nákladního vlaku srovnaly se zemí perón. Výpravčí spáchal sebevraždu. Oficiální příčina, selhání lidského činitele, výpravčí nezjistil volnost vlakové cesty. A pravda? Ve stanici réleovka bez kolejových obvodů. Šetřilo se při modernizaci, takže taková zhovadilost, vyloženě past na zaměstnance. Výpravčí sloužil třetí dení po sobě, po nehodě sloužil další asi dvě hodiny v pohodě, zařídil NAD, atd. Než ovšem přijeli pánové z GI a sdělili mu obvinění. Pak řekl, že musí na vzduch a venku skočil pod projíždějící kamión... Pořád dokola

Jacek napsal:
..Šetřilo se při modernizaci, takže taková zhovadilost, vyloženě past na zaměstnance. Výpravčí sloužil třetí denní po sobě,...
Tak to jsou ještě amatéři. Ani nechtějte vědět jak se sloužilo za Bolševika. Jelikož na dráze byl velký nedostatek lidí, tak mnozí hradláři a signalisté sloužili úplně normálně 24 hodinové šichty. My jsme je totiž na stanovišti vozili na střídání. Když jsme se zeptali, jak je to, tak prý to je úplně normální a jen někteří blázni tam slouží v kuse ještě déle. Pak jsme si s kolegou říkali, jestli té zelené na návěstidle můžeme vůbec věřit.
Pamatuji si měsíce i u mé profese, kdy místo turnusového volna byly samé vložené šichty. A někteří "rejžáci", kteří potřebovali hodně vydělat, tak byli v práci denně bez volna. Hold nebyli lidi.

A vše fungovalo, dokud poloautomatika fungovala. Jakmile byly nějaké výluky a jezdilo se na telefon, tak začaly nehody.

Pánové, myslel jsem to ironicky silně nadneseně. Já tyto zprávy nečtu. Protože ten, co je píše, absolutně nemá páru o čem píše. Zajímají mne jen ty zprávy, které jsou psány člověkem od fochu nebo ještě lépe DIČR. Jako například, když se nám zabil fíra na VZD. Hromady kusých a nepřesných informací. V jednom článku píšou, že se to stalo na Polanecké spojce, v druhé někde na Vítkovickém nádraží. Přitom to bylo depo VZD. Ten fíra měl asi nějaké zdravotní potíče nebo co. Nezastavil před vraty (posunoval s dálkovým ovládáním) a projel je. Stál v prostoru na čele mašiny pro posunovače, kde v tu chvíli neměl co dělat. Vrata na něho spadla, utrhla mu ruku atd... Nepřišlo se na to, co se mu stalo. Oficiální vyjádření bylo, že nerespektoval nepřenosnou návěst Posun zakázán. Nejlepší pak byly diskuse k článku na oněch informačních serverech... Ostatně celá zpráva je na webu DIČR (29. 9. 2011).

Velmi obdivuji práci dispečerů a výpravčích. Je to celkem o nervy. Hlavně ve velkých stanicích.

Vrbam napsal:
Zase kamion
http://www.novinky.cz/krimi/307672-pri-nehode-cisterny-a-vlaku-se-zranilo-sest-lidi.html

Dlouho jsem nebyl na webu a teď bych rád jenom dokomentoval tuto nehodu.
Jedná se totiž o auto naší firmy. Řidič se na noční směně vracel z Vitošova zpátky do Dětmarovic. Jednalo se o typický mikrospánek - vypnutí mozku. Říkal že viděl před sebou blikající červená světla na přejezdu a slyšel houkání vlaku, přesto absolutně žádná reakce.
Nemá papíry, nemá práci a čeká na soud s obviněním "obecné ohrožení". Tahač šel opravit - vyměnila se jenom kabina, návěs šel do šrotu.

A dneska je pořádně veselo o kousek dál..
http://www.cd.cz/omezeniprovozu/mimoradnost.php?mimo=10127

Kdo dneska chtěl stejně jako já dneska přijet / odjet ze Svinova (nebo v postatě asi odkudkoli po 270), tak si to pěkně užije.
hodinová zpoždění, spousta odřeknutých vlaků, zmatek, miliarda lidí. Však posuďte sami :)

Prozatím vím jen to, že někde u Studénky došlo k poškození TV náklaďákem, víc jsem zatím nezjišťoval, protože jdu večeřet :D

Back
Nahoře