Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Sloužil jsem čtyři roky na pracovišti, u kterého byl takový typický přejezd s PZZ. Tenkrát jsem tvrdil, že kdybych mohl vybírat pokuty, měl bych druhou výplatu. Prostě nebyla šichta, aby tam někdo nevjel. Naštěstí se nikdy nic nestalo, ale neuznávám výmluvy typu "neviděl jsem, neslyšel jsem, slunce mě oslnilo, přehlédl jsem".
Zejména ten argument se sluncem je velmi oblíbený. To jako když mě něco oslní a nic nevidím, tak dupnu na plyn???

Všichni musí jet, spěchají, nedívají se nalevo napravo, rádio na plné kule, bezohlednost, agresivita. Jeden magor projel snad metr před rychlíkem. Už jsem viděl jak to auto berta odhodí na mě. Telefonoval... Za přejezdem zastavil, pár minut seděl jak socha. Jindy mi tam vjelo auto a ve sněhu sjelo bokem a uvízlo. Shodím návěstidlo, letím tam honem pomoct tlačit. Ptám se proč tam vletěl jako prase ještě navíc když se nesolí. Prý se díval jestli ten vlak už jede a myslel, že to ještě stihne. Asi stejná příčina jako před dvěma týdny u Červenky, ale tam to dopadlo zle, z trosek rozmetaných na stovkách metrů co jsem viděl z vlaku, se mi dělá zle ještě teď.

Takže vechtr, posadit Vás do podobné vechtrovny sloužit, pak byste psal jinak...

Jacek napsal:
Takže vechtr, posadit Vás do podobné vechtrovny sloužit, pak byste psal jinak...
Já se v podobné vechtrovně několik let seděl a mám stejné zkušenosti. Nevrdím, že někteří řidiči se na přejezdech nechovají jako prasata, ani že na každém přejezdu je kříž, takže vlak má vždy přednost. Ovšem zase nesouhlasím s tím, že je to správně - když to bude v oblouku a ten vlak tam pojede kilo protože PZZ je v poruše a někdo ho zapomněl zpravit, tak se tam můžu rozhlížet jak chci a když to nestihnu, kdo to odnese? Já. (Pokud se nepletu, za posledních deset let byl řidič osvobozen pouze jednou, a to protože zaměstnanec dráhy dával na přejezdu ruční návěst "přiblížit"). Ale o tom jsem nepsal.
Pouze jsem reagoval na to, že je tady na základě zpráv z bulváru okamžitě označen viník a odsouzen.
Zajímavé je, že když tady někdo napíše o mrtvém že mu to přeje, protože byl blbej (ten mrtvý), tak je všechno v pořádku. Ale když tady někdo někoho pošle do prdele, tak jsou najednou někteří strašně útlociný!
No tak si to tu užívejte, nebudu se vám do toho už plést.

Kdybyste jenom věděli, kolik idiotů se dennodenně motá v kolejích, kolik idiotů s dunihlavy v autě si to lajskne prohulit klidně 50 metrů před vlakem. Kolik idiotů naprosto nereaguje na houkání atp, tak byste mluvili jinak. Občas každej něco někde zkurví, ale v drtivý většině za nehodovost na přejezdech může lajdáctví ze strany účastníků silničního provozu. Ono vůbec dnes jet někam autem je hazard se životem. Zvlášť, když člověk vidí jakým jelitům dali papíry..

U nás byl jeden takový sběrač papíru a kovů, špinavý jak bezdomovec. Jezdil na starém kole s kárkou a motal se po silnicích jak prase a přímo si koledoval, že jej někdo srazí. A jednou se tak stalo. Ale proti očekávání to nebyla jeho vina. Tentokrát měl skutečně přednost. Takže trochu chápu, co chtěl napsat vechtr. Často děláme unáhlené soudy na základě bulváru.
Ale tohoto cyklistu nezabila srážka s autem, ale sestřička v nemocnici, která si pustila pusu na špacír, že tento člověk měl u sebe 100000 v hotovosti. (ale o něm se to říkalo, že má hodně peněz, jen se nešuškalo, že je vozí u sebe) A pak si na tohoto človíčka jednou někdo počkal a dodnes se jeho tělo nenašlo. Jen kárka a stopy krve.

nech sa len potriedia... mladík si myslel že keď ma mercedes je boh ciest... a načo on bude čakať na priecestí?

já tohle vůbec nechápu .... riskovat a ještě i cizí životy... a to si ty vodiči ani neuvědomují, co způsobí tomu stroj řídícímu.

http://praha.idnes.cz/pozar-vlaku-v-libni-0oq-/praha-zpravy.aspx?c=A140418_164503_praha-zpravy_cen

http://www.pozary.cz/clanek/83427-nekolik-jednotek-prazskych-hasicu-likviduje-pozar-lokomotivy-na/

Matýsek napsal:
Velké štěstí měl důchodce který vběhl přímo pod rychlík, vyvázl jen s poraněnou nohou.

A ještě tentýž večer před půlnocí rozšmelcoval rychlík na tom druhém rájeckém přejezdu ve Spešově borca tak, že byl k nepoznání. Policie spoléhá na to, že se přihlásí někdo, komu doma chybí. Viz článek v novinách: http://blanensky.denik.cz/nehody/vlak-srazil-muze-u-spesova-ten-na-miste-zemrel-20140416.html , neměl u sebe papíry. F.

To je fakt sila, nemám slov na toto keď už aj sanitka. Brať vodičáky ... takým šoférom čo nedodržujú základné pravidlo že červená znamená STOJ. Neviem či pre vlak by niečo znamenalo to že sanitka bliká a húka.

Delay, koukám, že na odborné soudy Ti stačí přečíst si jen link a nebo maximálně nadpis :D ..... nehoda byla na přejezdu s ondřejovými kříži a značkou STOP .... tedy žádná červená světla...a pokud umíš číst, tak tam i DI potvrdilo, že řidič sanitky na STOPce zastavil a tedy žádné "jel na červenou" .... otázkou je co z té STOP čáry viděl (samý plot či strom) a jestli třeba fíra u přejezdu dával návěst Pozor atp. .... stále podivuji nad tím, že takovéto přejezdy mají status zabezpečeného přejezdu :( .... když by sis dal práci a podíval se i na mapu, tak ta trať přetíná silnici v docela ostrém úhlu, viditelnost mizerná (samý plot a stromy ve výhledu .... takže bych nechal soudy až na výsledky vyšetřování.

Back
Nahoře