Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Všimnite si že v amerických filmoch keď vlak zrazí človeka alebo auto, tak ani nezastaví :-) Aspoň nevznikajú niekoľko hodinové meškania :-)

Aktuálne na trase Bánovce nad Bebravou a Rybany prišlo ku zrážky osobného vlaku s kamiónom na nechránenom železničnom priecestí. Doprava je zastavená. Je zavedená náhradná autobusová. Rušňovodič veľmi ťažko zranený, 12 osôb ľahšie. Všetci boli prevezený do nemocnice.

214ba0abc9e733e7f2a9247c22d8d103.jpg

Naposled editoval moderátor:
Žena vstoupila přímo před vlak, srážku nepřežila

http://sumpersky.denik.cz/nehody/zena-vstoupila-primo-pred-vlak-srazku-neprezila-20140912.html

http://zpravy.aktualne.cz/regiony/kralovehradecky/u-prevysova-vykolejil-nakladni-vlak-skoda-jde-do-milionu/r~c91cc8283c9d11e48afe002590604f2e/

Teď už tam alespoň uvádějí, že šlo pravděpodobně o technickou závadu. Ale včera tam bylo, že mohlo dojít k vykolejení vlastní vahou. To snad ani není možné, ne?

Michal napsal:
Teď už tam alespoň uvádějí, že šlo pravděpodobně o technickou závadu. Ale včera tam bylo, že mohlo dojít k vykolejení vlastní vahou. To snad ani není možné, ne?

To uváděl nějaký tupý mluvka od SŽDC. Jak je vidět, možné to je (že to někdo vypustí z huby).
Pojďme si definovat, co to vlastně takové vykolejení vlastní vahou je. Nevím, co si pod tím představit. :D

Pawlik napsal:
Pojďme si definovat, co to vlastně takové vykolejení vlastní vahou je. Nevím, co si pod tím představit. :D

Já mám jednu krásnou představu. :D  Ale kdyby to takhle fungovalo, tak by železnice asi moc daleko nedojela. :D

Vykolejení vlastní vahou je asi nové moderní pojmenování pro vykolejení díky nezpůsobilému, zanedbanému a havarijnímu stavu svršku. Zní to lépe, laikovi není jasné vocogo a vlastník trati a pravděpodobný původce nehody má ohledně oficiálního vyjádření pro veřejnost splněno. Mám pro to všechno stručné pojmenování: sračky. Dejavu třeba na trati Přerov-Brno.

Tuším že Peugeot 308 v kombíkovací verzi. Měla moc velkou kliku, že vlak jel do Lochovic a ne opačně - koupila by to nárazníky přímo "na komoru".

Aha, podle volantu to Peugeot byl, ale asi ne 308, protože zničený vůz měl na kolech jen čtyři šrouby. Ale to je jedno, jen v práci jsme si říkali, co že to asi původně bylo. Hlavně, že to "dobře" dopadlo.

Back
Nahoře