Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
No budem dúfať že oprava. Ako viem tak EÚ im to už nechce financovať tie 361 :3 takže asi odzvonilo ďalšiemu ničeniu 163 ....

Četl jsem o nehodě u Michalovců,že nebylo možno kontaktovat strojvedoucího.To v SR není v systému uveden kontakt na strojvedoucího či na mašinách nemají mobily?Díky.

Díky,leč absenci alespoň nouzového spojení s mašinou nechápu.To jako čekají na podobnou ránu typu Krouna 1995?

spojenie je len medzi dispečerom a vlakvedúcimi ....ale rušnovodič nemá ani mobil služobný a ani vysielačka vo väčšine mašín nieje....

361 121 je uz takmer hotova, takze si nemyslim, ze by to nejak krachlo....
No tie čo sú ešte v prerábke sa dorobia ....alebo ten určitý počet kusov ktorý je objednaný sa dorobí ale ostatok už vraj nebudú prerábať z toho dôvodu čo som napísal. Bavil som sa o tom s jedným rušnovodičom či je to tak presne to uvidíme ....

Martine to by mohlo být vysvětlení, kterému já stejně nevěřím. Jak píše dem, bežím v mlze někam a mávám rukama. V 18:45 na ČT2.

Tak to je pekne na hovno,v čr sme teda 100 rokov pred vami
Veď toto a oni si myslia že to je dobre že načo to tam bude. Veď si všimni napr aj tie fotky zo zhorenej 163104 vidíš tam niekde vysielačku/rádiostanicu ? :D 361/350 a niektoré 362/363 majú a persingy 162/163 tých je len pár kusov. Je to smutné že 21 storočie a oni neboli schopný ich tam namontovať.

Je to jeho vina a vina toho, kdo jej s tímto nákladem poslal touto cestou, tečka.

Nie je to jeho vina. Prejazdy majú byť označené tabulou zákaz vjazdu vozidiel dlhších ako xy..metrov. Kde nemám zakázané, tam mám povolené a spoliehať sa na dobrí úsudok vodiča je nevhodné, nepraktické, nemorálne.....Vodič sa môže mýliť je to človek. Chyba je vo vyhláške, že toto vôbec nerieši. Ďalší vinník je ŽSR , že nedupe nato aby boli problémové prejazdy takto označené. Oni musia vedieť najlepšie kde aké prejazdy majú.....Vodič toho kamionu je ten posledný čo za toto môže....Pokiaľ vchádzal na prejazd pri kľudnom stave priecestia, čo skutočne vchádzal, tak nie je vinní a nedopustil sa nijakého priestupku ani voči vyhláške..

Preto generálny stop zastavil všetko okrem nákladného ktorí prešiel STOJ:....a urobil riadnu kopu....Máš pravdu ste pred nami.
Ten náklad nezastavil generálny stop údajne preto,že mal naladený zlý kanál,ale aby sa so strojvedúcim nemohol spojiť dispečer alebo výpravčí je aj tak divné.To mu nemôže nadiktovať ani žiadny rozkaz,ak je to teda na sk možné.

Ke GENERAL STOPu ... v roce 2007 (2 měsíce po Vraňanech) nezafungoval GENERAL STOP díky tomu, že na HDV byl na TRS aktivní hlasový přenos .... což je docela zarážející (viz. http://www.dicr.cz/uploads/Zpravy/MU/MU_Jablunka.pdf).

Příčinou bylo zablokování kamionu na přejezdu z důvodu poruchy a požáru vozidla (ne, opravdu to řidič nezavinil ;)). Nicméně k nehodě pomohl i řetězec chyb osob, řídících drážní dopravu.

ado8166

Je smiešne mať zabezpečovacie zariadenie, ktoré funguje správne, len ak a,b,c,d podmienky sú splnené.......Také si nabúchajte do gatí.....Jediné v čom ste teda pred nami je vo vyhadzovaní peňazí za to čo nefunguje. Zabezpečovacie zariadenie je to čo funguje bez ohľadu na ľudské pochybenia a ľudské zásahy....Je mi hanba nazvať zabezpečovacím zariadením niečo čo funguje tak, že pokiaľ nespravím chybu, tak ma to zachráni.....Pokiaľ nespravím chybu tak to zariadenie ani nepotrebujem.

Back
Nahoře