Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Erik napsal:
No, pod těma drátama to musí být sranda.perinakx napsal:Nie je to nehoda no ale veď posúďte: http://halbot.haluze.sk/images/2006-04/2126_ueba_funny38.jpg
Čuřil napsal:Proboha, vzdyt v tech dratech je napeti,to se divm, ze se jim nic nestalo, ted o tom zrovna varuje kampan Ceskych drah, aby lide nesplhali na vagony, protoze staci par metru a jiskra preskoci.![]()
bob57_cz napsal:"Opravdu kvalifikované hodnocení odborníka"Draco napsal:Čuřil napsal:Proboha, vzdyt v tech dratech je napeti,to se divm, ze se jim nic nestalo, ted o tom zrovna varuje kampan Ceskych drah, aby lide nesplhali na vagony, protoze staci par metru a jiskra preskoci.![]()
![]()
Jednak tam mají jen do 1,5kV (750V) a ne 25kV jako u nás, takže to nepřeskakuje a po stažení ploutve již nic nehrozí, protože se stahují všechny najednou a navíc nejsou ty smetáky navzájem propojené, každý je na jiném voze.
Jak vidět z foto, ti křováci jsou "znalejší" než zde naši "odborníci". Stačí, aby byli 0,5m od živých částí.
Apropo - jaká si myslíte, že je vzdálenost živých částí u naší 3kV a 25kV soustavy ? Stačí se podívat na vzdálenost rámu sběrače od střechy lokomotivy nebo na délku izolátoru u sloupu. Suchý vzduch má podle normy elektrickou pevnost 1kV/cm - pro 25kV na suchu tedy postačí pouhých 25cm ! A protože není jen suchý, tak se tato prodlužuje až na dvojnásobek.
Draco napsal:Jedno mi vysvětli. Proč se furt do mě navážíš a urážíš. Já jen napsal co si myslim. A jestli máš nějakej problém tak si zajdi k psichiatrovi ten ti mile rád pomůže.
Draco napsal:Ano, nejsem odborník. Ale aspoň sem to zkusil. Jenžem vy mi to hned omlátíte o držku a nej mě. Až takovej jste charakter, veškerá slušnost je v hajzlu. Jen když ukážete jak jste někoho setřeli. Jenže jste stím dost trapný aspoň pro mě. Zkuste se chovat k lidem víc slušně. Ikdyž napíšou pitomost a nechovat se jak mistři světa.
bob57_cz napsal:"Opravdu kvalifikované hodnocení odborníka"Jednak tam mají jen do 1,5kV (750V) a ne 25kV jako u nás, takže to nepřeskakuje a po stažení ploutve již nic nehrozí, protože se stahují všechny najednou a navíc nejsou ty smetáky navzájem propojené, každý je na jiném voze.
Jak vidět z foto, ti křováci jsou "znalejší" než zde naši "odborníci". Stačí, aby byli 0,5m od živých částí.
Apropo - jaká si myslíte, že je vzdálenost živých částí u naší 3kV a 25kV soustavy ? Stačí se podívat na vzdálenost rámu sběrače od střechy lokomotivy nebo na délku izolátoru u sloupu. Suchý vzduch má podle normy elektrickou pevnost 1kV/cm - pro 25kV na suchu tedy postačí pouhých 25cm ! A protože není jen suchý, tak se tato prodlužuje až na dvojnásobek.
Zbyňku a keď náhodou takto natrafíš na zakrytých plachtou v okolí LV /alebo pokrčené plechy/ tak si dobre všimni tých policajtov čo tam budú, možno sa stretneme a poklábosíme.Zbyněk Šemora napsal:Abych jen netloustnul u PC, tak jsem si včera dal na kole 30km malý okruh na kole. Celkem pohoda. Ale na silnici mezi Vranovicemi a Uherčicemi policajt a zastavoval auta. Po mě nic nechtěl, tak jedu dál. Za další zatáčkou další policajti, jako by tam měli nějaké manévry. Křídou počmáraná silnice, číselné tabulky. Tak jsem se raději zeptal, jestli mohu projet. Mohl jsem ale jen vedle přes pole. A pak jsem to viděl. Asi 100m od silnice naproti v poli převrácená rozbitá motorka a o kus dál jedna mrtvola a o kus dál druhá mrtvola (přikryté plachtou) a opatřeno číslem.
Ujedu dalších 5 km a na křižovatce Starovice Hustopeče stojí nějak divně auto. Přijedu blíž a auto je nějaké krátké. Celý zadek karoserie asi metr promáčklý a hromada střepů kolem. O kus dál další auto. To už jsem to vzdal, sjel ze silnice a domů se vrátil po polních cestách. Co je moc, to je moc.
bob57_cz napsal:Synku, my se k tobě chováme slušně, s psycho sis začal ty sám, což je projev drzého frajírka.Draco napsal:Ano, nejsem odborník. Ale aspoň sem to zkusil. Jenžem vy mi to hned omlátíte o držku a nej mě. Až takovej jste charakter, veškerá slušnost je v hajzlu. Jen když ukážete jak jste někoho setřeli. Jenže jste stím dost trapný aspoň pro mě. Zkuste se chovat k lidem víc slušně. Ikdyž napíšou pitomost a nechovat se jak mistři světa.
Se svým odborným projevem jsi nejlepší kandidát na přijetí do bulvárního plátku, "kachny" ti půjdou skvěle.
Bohužel ti to kazí pravopis a "nevymáchaná .."( bonton), takže se ani neucházej.![]()
bob57_cz napsal:I baví. Tak ještě jednou , synku. Přečti si znovu, co jsi tu začal ( psycho ), reakce je naprosto adekvátní a ještě velmi mírná, než bys zasloužil.Draco napsal:Martens: sleduj jak se bob_57 nechá jednoduše vytočit. Já sem psal dost slušně ale jeho to začlo vytáčet až na takový urážky jako frajírek atd. Tak sem mu napsal v jeho stylu něco.
Jenže jsou tu lidi který si myslí že jsou dokonalý!
Ale nechme toho. Mě to nebaví se hádat.
Čím víc budeš kolem sebe kopat, tím víc dostaneš žduchanců. Zatím jsi ještě stále nedospěl a nějaký pátek ještě potrvá, než trochu zmoudříš.
Narozdíl od tebe jsem v klidu a hned tak mne nevytočíš, třebaže máš k tomu dobré vlohy a snažíš se, jak se už nejednou ukázalo.
Mne může rozhodit jen inteligent, což není tvůj případ.