Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
004 to opravdu být nemohla. Je odstavena na provedení vyvazovací opravy. Jedná se o 680 003 . A ta rychlost také nebyla příliš nízká, rovných 100 km/h, tomu také odpovídá zábrzdná vzdálenost..... Myslím, že pokud by na tento lom najela klasická souprava vozů spojených se šroubovkou, jsou rozházené okolo trati a ne jen vyšinuté a to hlavně proto že téměř vždy dojde k přetržení spřáhel v místě vypružení spřáhla.

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Tohle sice není nehoda, ale v člověku hrkne. Lepší zážitky byly v Poříčanech, Tam se jezdí rychleji. V aktivitě se mi to ještě nepodařilo synchronizovat, aby se fíra lekl. Tak se to povedlo alespoň v reálu.
http://www.semora.cz/d/odjezd.mpg
Je to střih z dnešní mikulášské akce. Film otevřete například ve Windows media player.
Asik sem šiblej,ale mě to v Windows media player nefachá :mad:

Roman napsal:
004 to opravdu být nemohla. Je odstavena na provedení vyvazovací opravy. Jedná se o 680 003 . A ta rychlost také nebyla příliš nízká, rovných 100 km/h, tomu také odpovídá zábrzdná vzdálenost..... Myslím, že pokud by na tento lom najela klasická souprava vozů spojených se šroubovkou, jsou rozházené okolo trati a ne jen vyšinuté a to hlavně proto že téměř vždy dojde k přetržení spřáhel v místě vypružení spřáhla.
A ty věříš, že to jelo 100 km/h?Kde jsi to četl?Kdyby to jelo stovkou,tak to po 100 metrech nezastaví a nestojí to takhle uhledně a bylo by to více rozhízené.

Johníík napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Tohle sice není nehoda, ale v člověku hrkne. Lepší zážitky byly v Poříčanech, Tam se jezdí rychleji. V aktivitě se mi to ještě nepodařilo synchronizovat, aby se fíra lekl. Tak se to povedlo alespoň v reálu.
http://www.semora.cz/d/odjezd.mpg
Je to střih z dnešní mikulášské akce. Film otevřete například ve Windows media player.
Asik sem šiblej,ale mě to v Windows media player nefachá :mad:

Třeba Quick Time?

Že jelo stovkou prostě vím , okud není podstatné. Spíš by mě zajímalo , kdo přišel s tou zábrzdnou vzdáleností 100m. Pokud vím , tak souprava má celkovou délku 185 m, takže při Tebou uvedené zábrzdné vzdálenosti by místo vykolejení bylo pod soupravou i pokud započítám reakční dobu strojvedoucího ...... A to není . V úvahu se musí vzít i to, že jednotka začala zpomalovat už při vyšinutí prvních náprav, jízdní odpor se mnohonásobně jízdou po štěrku zvýší. Právě už v tomto okamžiku došlo k výraznému zmaření kinetické energie vlaku.
Použitý druh brzd splní při současném působení požadavek na hodnotu brzdícího procenta v režimu brždění R + Mg při běžném zatížení jednotky 250 % .I když v tomto případě MG brzda měla význam pouze u vozů, ktré byly v době použití ještě na kolejích.....
Je to teoretická hodnota , ale každý, kdo měl možnost se na Pendu svézt potvrdí, že jestli je něco podařené , je to brzdová soustava.

Bylo to zastavení po 400m a z rychlosti 100km/h. Bohužel těch 400m jelo pendolino krom 1.vozu po pražcích a štěrku.

Zdravím,
po shlédnutí Kankových snímků z místa nehody bych se přiklonil k názoru,že šlo o lom kolejnice bez nějakého předchozího zásahu /naříznutí apod./.Jestli jsem si dobře všiml.jeden z lomů je zhruba na koncích k sobě svařených kolejových pásů,takže by za tím mohl mohlo být např.narušení struktury materiálu při svařování apod.
No,uvidíme s čím páni vyšetřovatelé nakonec přijdou.

David

mikulda: Odkdy a proč? Cedule Z a K tam nikde nejsou. 50kou tam těď možná jezdí soupravy po vedlejší koleji (až na fíru jedné 350ky, se kterým se nepodařilo navázat spojení vysílačkou a takovou 80kou to tam prohnal :D).

Dnes 03.12.7 ve 14.40 vykolejilo cukajdo 452.001/002 v Roudnici n L. a cestou mimo kolej sebou odvezlo i odjezdové návěstidlo. Tak snad se nikomu nic nestalo.

Sice to nesouvisí s nehodou, ale na Primě ukazovali amatérské video, kdy byla na stanovišti pendolina celá rodinka. Autor jej vystavil na internetu a fíra pak dostal tučný finanční postih a žlutou kartu.
Ti lidé jsou úplně střelení. Filmovali za jízdy nejen děti na stanovišti, ale i strojvedoucího. Kdyby si to nechali alespoň pro sebe.

Zbyněk Šemora napsal:
Sice to nesouvisí s nehodou, ale na Primě ukazovali amatérské video, kdy byla na stanovišti pendolina celá rodinka. Autor jej vystavil na internetu a fíra pak dostal tučný finanční postih a žlutou kartu.
Ti lidé jsou úplně střelení. Filmovali za jízdy nejen děti na stanovišti, ale i strojvedoucího. Kdyby si to nechali alespoň pro sebe.

Strelený je fíra, keď aj zoberiem niekoho cudzieho, určite mu dovolím, aby ma filmoval. Ale odkedy existuje stránka s červeným pozadím, tak neberem nikoho.

Back
Nahoře