Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
http://www.novinky.cz/clanek/146416-cestujici-zaskocila-horici-lokomotiva-prestoupili-do-autobusu.html

Edie napsal:
Včera se málem v Ústí - západě stazil osobák s nákladem. Zastavili od sebe asi 30 metrů. Zdroj: zaměstnanci žst Ústí n Labem a zaměstnanci ČD (fírové).

jj, šlo o Os 6409, který byl kvůli této mimořádné události včetně jeho obratu Os 6412 v celé trase odřeknut a R 717 a R 714 jely jako zastávkové.

Nehoda u Studénky.To mi někdo řekněte co to je za pitomce,kteří opravovali ten most,že jim to spadlo.podle toho co je vidět to ta 150/151 asi už nerozchodí a ta průběžná bilance mrtví/zranění no to je síla.

Fíra je živej,sám při výslechu vypovídal,že už při průjezdu se most houpal,tak tam seknul rychlobrzdu a mazal do strojovny.

Šnek napsal:
Fíra je živej,sám při výslechu vypovídal,že už při průjezdu se most houpal,tak tam seknul rychlobrzdu a mazal do strojovny.

No a ve zpravodajství ČT pak Ti blbci komentátoři řeknou větu.Strojvedoucí viděl houpající most a tak tam nasypal rychlobrzdu a utekl do strojovny a přežil.6 cestujících takové štěstí nemělo.Ve spojení se strojvedoucím to vyznělo jako by snad za to,že spadnul ten most mohl právě fíra.Podle mne měl obrovské štěstí a je dobře že přežil.Mašina na tom bude dost zle...

Zdravím,
nechci zde spekulovat o příčinách neštěstí ve Studénce.Jisté ale je,že o život přišli lidé a škody půjdou do desítek miliónů Kč.Věřím jen tomu,že se vše řádně vyšetří a vyvodí postihy pro všechny trestně "zúčastněné".
Niže fotografie mostu,který se dnes ve Studénce zřítil.Neřeším ovšem to,zda sám od sebe,či v důsledku nárazu vlaku.
Pohled je ve směru jízdy "Comeniuse".Fírovi opravdu všechna čest za jeho výkon.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/most_studenka.jpg

David Hájek napsal:
Niže fotografie mostu,který se dnes ve Studénce zřítil.Neřeším ovšem to,zda sám od sebe,či v důsledku nárazu vlaku.
Nerozumím této tvojí větě? Jasně se všude píše a taky říká ,že ten most spadl na vlak! Tak proč to píšeš? Vypadá to jako bys to chtěl hodit na ČD. To už i tady na tomto fóru se bude vše házet na ČD?

Matýsek napsal:
David Hájek napsal:
Nerozumím této tvojí větě? Jasně se všude píše a taky říká ,že ten most spadl na vlak! ...
De facto spadnul těsně před vlakem.:roll:

Matýsek napsal:
Nerozumím této tvojí větě? Jasně se všude píše a taky říká ,že ten most spadl na vlak! Tak proč to píšeš? Vypadá to jako bys to chtěl hodit na ČD. To už i tady na tomto fóru se bude vše házet na ČD?

Vážený Matýsku,
ani já a předpokládám,že ani ty jsi na místě nehody v okamžiku jejího vzniku nebyl,takže oba nemůžeme jaksi tvrdit co přesně bylo její příčinou.Klidně zde tak můžeme vést sáhodlouhé diskuze o tom,zda most spadl sám od sebe,zda vlak z jakéhokoli důvodu náhodou nevykolejil a nenarazil do nosníku mostu,atd,atd.Vůbec mě nazajímá co se kde píše o příčinách nehody.Uvěřím jen verzi,kterou zveřejní patřičné vyšetřovací orgány.Nemám ve zvyku kohokoli označovat za viníka bez získání všech potřebných informací.A sám snad uznáš,že články v novinách či na internetu takové informace zcela jistě nepodávají.Můj původní příspěvek tedy nebyl správně pochopen,ale beru to.;)

David

Jednu pozitivní věc na ČT 24 řekli,že poslední nehoda kdy bylo usmrceno na ČD víc jak jeden člověk se stala v roce 1990.Z toho vyplívá,jak i přes veškeré problémy je železnice bezpečná s porovnáním s hlavně silniční dopravou.

Jsou 2 verze jedna říká že most spadl několik desítek metrů před vlak a druhá že spadl přímo na vlak.Ale jak to je přesně?

David Hájek napsal:
Matýsek napsal:

Vážený Matýsku,
ani já a předpokládám,že ani ty jsi na místě nehody v okamžiku jejího vzniku nebyl,takže oba nemůžeme jaksi tvrdit co přesně bylo její příčinou.Klidně zde tak můžeme vést sáhodlouhé diskuze o tom,zda most spadl sám od sebe,zda vlak z jakéhokoli důvodu náhodou nevykolejil a nenarazil do nosníku mostu,atd,atd.Vůbec mě nazajímá co se kde píše o příčinách nehody.Uvěřím jen verzi,kterou zveřejní patřičné vyšetřovací orgány.Nemám ve zvyku kohokoli označovat za viníka bez získání všech potřebných informací.A sám snad uznáš,že články v novinách či na internetu takové informace zcela jistě nepodávají.Můj původní příspěvek tedy nebyl správně pochopen,ale beru to.;)

David
Ahoj Davide,
možná až si přečteš tento článek tak změníš ,nebo poopravíš své mínění .
Jo a zde je reakce strojvedoucího .

Back
Nahoře