Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Šnek napsal:
Jednu pozitivní věc na ČT 24 řekli,že poslední nehoda kdy bylo usmrceno na ČD víc jak jeden člověk se stala v roce 1990.Z toho vyplívá,jak i přes veškeré problémy je železnice bezpečná s porovnáním s hlavně silniční dopravou.

No a to je právě blbost,protože poslední nehoda s tak vážnými následky se stala u Krouny v roce 1995,stejně jako Luboš Rosí (redaktor ČT) sdělil,že nejvetší vlakové neštěstí v našich dějinách bylo u Šakvic.Taky se netrefil,protože to byla Stéblová.

Už deset minut po těchto zprávách jsem mu napsal email a odpověděl mi:

Díky moc, vše vzniká v běhu, chybu napravíme...doplním!

Pěkný den

Luboš Rosí

Jestli to napravil nevím,ale v dalších zprávách se už objevuje datum 1995.Čekal jsem jen,že redaktor,když už má komentovat něco takového tak alespoň koukne na net,kde jsou tyto info dostupné než aby plácal hlouposti.

Pri všetkej úcte k tomu, čo sa stalo mi nedá nereagovať na toto: citujem zo správy o nehode - "Strojvedoucí tak může zabrzdit a utéci se schovat do strojovny, kde je obrovský a těžký transformátor a lokomotiva zde má nejsilnější rám, je tudíž největší naděje, že přežije," řekl ČTK.
Tak já včil nevím, Karle, kde má banán transformátor a k čomu by mu bol ... u Gorily, 263/362/363, laminy, plecháča a bastarda chápem, ale banán ? Tí novinári sú fakt chuji, ktorí skomolia a po všetko, čo sa po dá

Naposled editoval moderátor:
Osobně si myslím,že se ještě dozvíme mnohem víc ukvapených závěrů,kdo za co může,ale nedivil bych se,že nakonec ještě ČD ponese z nějakého nesmyslného důvodu aspoň nějakou vinu.

Šnek napsal:
... nedivil bych se,že nakonec ještě ČD ponese z nějakého nesmyslného důvodu aspoň nějakou vinu.

Zdravím
a věřím,že na ČD a.s. jakékoli procento viny nepadne.I když v tom našem Kocourkově kdoví.:neutral: Každopádně fíra udělal co mohl a je to frajer.
Dnes po poledni jsem měl v plánu nějaké jednání v PJ Bohumín a už od vrátnice bylo vidět,že nálada bude v celém areálu "depa" dosti ponurá.Z každého otevřeného okna bylo slyšet o tom,jaký je dnes den sviň.,že fíra "Comeniuse" je borec apod.Okno strojmistrů jsem ale preventivně obešel velkou oklikou a z plánovanéh jednání vzhledem k situaci raději upustil a šel domů.
Co naděláme,takový je život.:|

David

bob57_cz napsal:
Do vlaku už nikdy nenastoupím, řekl po nehodě strojvedoucí.
Strojvůdce vlaku smrti: V té rychlosti nešlo nic dělat.
Novináři toho nakecají.
Pochybuji o tom, že Jirka už do vlaku nesedne, dělá to "celý život"...

Ti blbci od novin se teď budou předhánět,kdo vymyslí stupidnější nadpis svého článku.Už jen napsat,že jsem nebo jsem byl strojvůdcem vlaku smrti nebo podobnou pí..vinu..Za to bych tomu autorovi článku urazil hlavu.Většina takových novinářských inteligentů se z tohoto neštěstí snaží udělat lunapark a senzaci.

Jedna z věcí taky ale je, že ty hyeny novinářské dělaly výslechy účastníků neštěstí hned na místě - ten člověk musel být v šoku, nemyslíte?
Novináři by si měli udělat své záběry, ale policie by neměla už umožnit aby oběžovali.

Banán: Jo, novinářům to tak věřím.

Pochopte, že nadpis dělá prodeje. A když mám velký objem prodeje, tak je i dražší reklama. A z čeho žijí? Z reklamy. Takže to je naprosto pochopitelné. Nicméně mě to štve tak jako vás...

Tax napsal:
Pri všetkej úcte k tomu, čo sa stalo mi nedá nereagovať na toto: citujem zo správy o nehode - "Strojvedoucí tak může zabrzdit a utéci se schovat do strojovny, kde je obrovský a těžký transformátor a lokomotiva zde má nejsilnější rám, je tudíž největší naděje, že přežije," řekl ČTK.
Tak já včil nevím, Karle, kde má banán transformátor a k čomu by mu bol ... u Gorily, 263/362/363, laminy, plecháča a bastarda chápem, ale banán ? Tí novinári sú fakt chuji, ktorí skomolia a po všetko, čo sa po dá

No, všichni víme, co si nezasvěcení dokážou vymyslet, ještě na Nově mě pobavila animace nehody, kde v čele vlaku byla Bardotka se smetákama, ale nechme to být, je to celkem dost těžká nehoda. Jiank sem se díval na internet a už to ví skoro celý svět. CNN, BBC apod. Omlouvám se za OT.0bfbc6a3865afef8ce24543c78857cbd.gif

Ronoath napsal:
Banán: Jo, novinářům to tak věřím.

Pochopte, že nadpis dělá prodeje. A když mám velký objem prodeje, tak je i dražší reklama. A z čeho žijí? Z reklamy. Takže to je naprosto pochopitelné. Nicméně mě to štve tak jako vás...
Já novináře nemusím taky!!!Ale tady byla řeč o tom jestli si to novináři nevymysleli a že byl v šoku to je jasný,není o čem diskutovat.Znal jsem strojvedoucího a toho bude znát i bob_57 který kdysi na R do Prahy přejel stojícího tatínka(zády k lokomotivě)a na každé ruce měl svoje dvě děti u ÚVAL a strojvedoucí po nehodě řekl že už na dráze skončil a TAKY BYL V ŠOKU!!!A opravdu již nejezdí dokonce má zdrav. problémy.Takže bych nebral jestli je nebo není v šoku při takovéhle nehodě.Musel to být šok,ale tak si myslím že si ponese do konce života nemilou vzpomínku která se mu může neustále vracet a z tím chodit do práce????!!!!Ani bych se mu nedivil že z tím "praští".

Ve stodvaceti zažít na lokomotivě kolotoč za doprovodu narážejících vagónů, nevím. Asi bych na to také už nevlezl.
Nechápu ale tu nezodpovědnost stavební firmy. Oni přemosťují trať, ale klidně tam nechají jezdit vlaky. Však o nic nejde, nic se nemůže stát, máme to pod kontrolou.

Banán napsal:
Banán: Znal jsem strojvedoucího a toho bude znát i bob_57 který kdysi na R do Prahy přejel stojícího tatínka...
Banáne, neblbni nám hlavy.
Tohle se stalo, ale více na východ ještě hluboko za (s)"siouxů" a dotyčný pak jezdil dál.

Jinak jsem hodiny procházel to "svinstvo", co dokázali na různých pokecech ( k-r,...) vyblít různí šotoušští rádobyodborníci .
Děs, co se dokáže v těch čolkovských mozečcích vyronit !

Zato jsem postřehl na chvíli jedno video, kde místní obyvatel v těsné blízkosti stavby popsal, jak se to stalo - z uvedeného vyplynulo, že stavbaři dělali klasický výsun dle běžné technologie. Jenže to zvorali a převážilo se jim to a do spuštěné houpačky zrovna přilítl rychlík....
Než jsem si stačil uvědomit, co jsem právě shlédl a uložit to do zálohy, tak to z webu zmizelo. Jako na potvoru to nebylo v .flv, ale stream.
Je mi jasné, že už to smdí a pořádně !!!

bob57_cz napsal:
Banán napsal:
Banán: Znal jsem strojvedoucího a toho bude znát i bob_57 který kdysi na R do Prahy přejel stojícího tatínka...
Banáne, neblbni nám hlavy.
Tohle se stalo, ale více na východ ještě hluboko za (s)"siouxů" a dotyčný pak jezdil dál.
Nikde jsem neviděl Jirku toto prohlásit in natura.

Jinak jsem hodiny procházel to "svinstvo", co dokázali na různých pokecech ( k-r,...) vyblít různí šotoušští rádobyodborníci .
Děs, co se dokáže v těch čolkovských mozečcích vyronit !

Zato jsem postřehl na chvíli jedno video, kde místní obyvatel v těsné blízkosti stavby popsal, jak se to stalo - z uvedeného vyplynulo, že stavbaři dělali klasický výsun dle běžné technologie. Jenže to zvorali a převážilo se jim to a do spuštěné houpačky zrovna přilítl rychlík....
Než jsem si stačil uvědomit, co jsem právě shlédl a uložit to do zálohy, tak to z webu zmizelo. Jako na potvoru to nebylo v .flv, ale stream.
Je mi jasné, že už to smdí a pořádně !!!

Mám dojem ,že je zde to video http://aktualne.centrum.cz/video/?id=209828

Jarin napsal:
Mám dojem ,že je zde to video http://aktualne.centrum.cz/video/?id=209828
Kdepak, tohle už je něco dodatečně upravované a tam byl mírně zavalitý maník v černém tričku a v interieru.(swf)!

Banán napsal:
bob57_cz napsal:
Do vlaku už nikdy nenastoupím, řekl po nehodě strojvedoucí.
Strojvůdce vlaku smrti: V té rychlosti nešlo nic dělat.
Novináři toho nakecají.
Pochybuji o tom, že Jirka už do vlaku nesedne, dělá to "celý život"...
Bobe,ale on to řekl sám osobně!!!!To nebyl výmysl novinářů.
Řekl,ale po šoku,který si prožil se ani nedivím.Osobně souhlasím s Bobem,že po pár dnech bude situace přece jen trochu jiná.Z druhé strany bude teď pro něj důležité,aby se za něj zaměstnavatel postavil ve všech směrech a nepřipustil ani v nejmenším nějakou pochybnost v což pevně věřím.

http://zpravy.idnes.cz/pred-rychlik...elo-pms-/krimi.asp?c=A080808_105155_krimi_jan
Zde je asi to video jak popisuješ. Nejprve záběry na trosky a dál je rozhovor s chlapíkem v místnosti, který celou nehodu viděl.

Jak čtu noviny, tak opět mám pocit, že se to snaží hodit na provozní riziko. Nikdo za nic nemůže, mohla to být vada materiálu, do kterého není vidět a i proto to mohlo prasknout.
Jenomže kdo za to může, že za plného provozu začali posouvat mostní konstrukci nad kolejemi, o tom ani slovo. Stavební firma to prý dráze nahlásila, Dráha o ničem neví. To že to celé spadlo je už druhá věc, ale za srážku a následky to nemůže, protože při takových manipulacích pod mostem vlaky nemají co dělat. To je můj názor. Jestli ale takové manipulace za plného provozu a nijak neomezené rychlosti kolem jedoucích vlaků jsou dovoleny, tak to abychom vlakem přestali raději jezdit všichni.

Tax napsal:

Někde bylo, že toto řekl mluvka federace strojvůdců. Takže ještě lepší.

Zbyněk Šemora napsal:
http://zpravy.idnes.cz/pred-rychlik...elo-pms-/krimi.asp?c=A080808_105155_krimi_jan
Zde je asi to video jak popisuješ. Nejprve záběry na trosky a dál je rozhovor s chlapíkem v místnosti, který celou nehodu viděl.
Bingo ! To je ten maník, ikdyž už je to přilípnuté k dalším záběrům, včera jsem to viděl jinak - jen jeho.
A co se dovyšetří ? :
http://www.k-report.net/discus/messages/28/174.html?1218274017 :
Letec:
Asi se dá předpokládat, že hlavním viníkem bude stavební firma ... Na pravděpodobný důvod se zcela jistě přijde a ..., že TUpolánek chce ...
Do vyšetření nemá cenu nikoho vinit. A zůčastněno je mnoho subjektů.
reeeLetec:
A potichu se to uhraje zcela jinam. Najde se obětní beránek, naoko se zašije a potichu pak pustí.
Opět je v tom namočeno příliš mnoho "velkých rypáků", co shrábli podíl na ušetřených penízkách za nerealizovanou výluku a přitom se prováděly práce jako při výluce - dosud to přece všude prošlo bez problémů, tak to vyjde i tady a opět se šábnem.
Ááádoprdele !!!! Ono se to posr..o a nevyšlo to !! A zrovna včil ! Kuaáááá !
A ty naivky na k-tentononc to žerou...

Back
Nahoře