Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
klokan20 napsal:
Co se týče lidí v kolejištích tak je to to samé co uděláš když pofrčíš 120 za sebou 22 plnejch wapek a za obloukem uvidíš ožralu na kolejích nic vůbec nic.

Doufam, ze az si to budu jednou snerovat po kolejich a vlacet draze nakoupenou opici na zadech, tak prave tenhle vlak potkam. Protoze ve 120ti by ty plne wapky vypadly asi driv, nez by me stacily prejet.

Naposled editoval moderátor:
Také jsem marně přemýšlel za jakých okolností by wapky mohly jet 120. Jediné co mne napadlo, že někde samovolně ujely ze stanice do prudkého spádu, například z Vlkova do Tišnova.

klokan20: Přebíhat je nesmysl, teda pokud nejede jenom loko, protože jakmile se vlak srazí, tak vagony setrvačností sešrotujou 2. kabinu i s tebou.

klokan20 napsal:
Co se týče lidí v kolejištích tak je to to samé co uděláš když pofrčíš 120 za sebou 22 plnejch wapek a za obloukem uvidíš ožralu na kolejích nic vůbec nic.
A ty už jsi někde viděl svištět WAPky 120 a ještě ložené ? Asi jsem přišel o pěkný adrenalinový zážitek.

bob57_cz napsal:
klokan20 napsal:
A ty už jsi někde viděl svištět WAPky 120 a ještě ložené ? Asi jsem přišel o pěkný adrenalinový zážitek.
Je pravda,že s 50 prázdnýma wapkama byli fírové na pražský,že valili 100,kde se dalo,ale ložený určitě ne.
Z mé zkušenosti jsem s 242 a 25 prázdných cisteren jel Ze Zdic do Plzně asi nejvíc 98km,víc jsem mezi rychlostníkama nedokázal vytáhnout.Ale rychlíku co jel za mnou jsem bezproblémů ujel.

Ale ten fíra skutočne prebehol až do opačnej medzisteny, kde sa oprel o "inventár" a z druhej strany mal ventilátor, ktorý ho buď pritlačil, alebo inventár pritlačil jeho k ventilátoru. A bohvie, jak na tých 6 sekund prišli.

Dráčik napsal:
Ale ten fíra skutočne prebehol až do opačnej medzisteny, kde sa oprel o "inventár" a z druhej strany mal ventilátor, ktorý ho buď pritlačil, alebo inventár pritlačil jeho k ventilátoru. A bohvie, jak na tých 6 sekund prišli.
Asi tě zklamu, ale strojovnou neprošel. Ani nevstoupil za sítě. Zůstal v meziprostoru hned za kabinou a ten větrák jej lehce přimáčkl, protože se zbortil právě ve směru jízdy, tedy ze strojovny směrem ke kabině - právě tam, kde Jirka stál opřený zády o plechovou almaru.
Na druhé straně by se neměl o co opřít, leda o sítě a těmi by nejspíš prolítl do strojovny mezi přístroje.

Dráčik napsal:
To som si aj ja myslel, kým mi nebolo dokázané, že inventár mal na zadnom stanovišti.
To som si aj ja myslel, kým mi nebolo dokázané, že inventár mal na zadnom stanovišti.
Dokázané ? Otočením mašiny ?

Dráčik napsal:
Tak jest, mašina se celá otočila o 180stupňů, takže předek byl vzadu a tam i fíra. Strojovnou neprošel ani neprolétl. Věř tomu, že zůstal hned za prvními dveřmi z kabiny.

Dráčik napsal:
Ak je isté, že sa mašina otočila o 180 stupňov (čo som len počul), tak sa pozri, kde je ktoré stanovište.
Aha, už vím, o co ti jde. Tak tudy tedy ne. Ty řešíš, kde zrovna byla konkrétně skříňka s inventářem. To je špatně. Fíra se opřel o plechovou skříňku hned za kabinou. Jestli to byla almara s poličkama, umyvadlem nebo s relátkama je naprosto jedno, stejně jako prohlášení, že to byla právě bedna s inventářem. To v tu chvíli nikdo nezkoumal, která to byla bedna.
Důležité je právě to, že nešel dál do strojovny a to mu zachránilo život. Totéž bylo i s tím rychlíkem v Roudné, kde na 363 zůstal fíra opřený ve strojovně o bednu za kabinou ( a to bylo také vzpomínáno Jirkou ). ;)

Je možné čo tvrdíš, ale videl som fotku, kde bol skutočne inventár a nie relátková skriňa s vyznačením umiestnenia lekárničky a za ňou padnutý ventilátor, ktorý ho mal pritlačiť, okrem toho na vedlajšej skrinke je vidno krv. Na inom zábere tohoto miesta je vidno aj nádrž na vodu pre hygienický kútik.
obrázok

Jednu fotku už ale neviem nájsť, kde bol na mieste nehody záber pultu na opačnej strane a bol v ňom vložený kľúč od kúrenia a smerový kontrolér v polohe Sh. Kontrolér by som ešte zožral, že bol v tej polohe nedopatrením, ale kto by prenášal kľúč na druhú stranu?

Dráčik napsal:
Je možné čo tvrdíš, ale ...
Chyba! Nelze se připojit ke vzdálenému serveru
Pokoušíte se přistoupit na adresu http://es350.net/gorily/151.018+/slides/Exs_Pq088_2335_y20080820_0743.html , která je nedostupná. Zkontrolujte, zda je adresa zadána správně, a pak zkuste stránku načíst znovu.

Fotky tu někde mám taky i s tím padlým větrákem.
Prostě se smiř s tím, že Jirka strojovnou neprocházel.
Třeba ti to poví sám, až se vrátí z ozdravného pobytu u moře, kam poslala OSŽ celou četu toho rychlíku.

Obrázku nechápem, keď kliknem na môj odkaz, tak ide, keď v Tvojom zmažem čiarku na konci, tak tiež.

Ja sa s tým nemusím zmieriť, mne je to v podstate jedno, len som videl dosť fotiek, ktoré mi dokazujú, že ňou prešiel, ale hádať sa ďalej nemienim.

Mne to iste nepovie, ja ho naháňať nebudem, vytrpel si dosť, tak nech na to rýchlo zabúda. Želám mu skoré uzdravenie aj fyzické, aj psychické.

Dráčik napsal:
Ja sa s tým nemusím zmieriť, mne je to v podstate jedno, len som videl dosť fotiek, ktoré mi dokazujú, že ňou prešiel, ale hádať sa ďalej nemienim.
Už ty fotky fungují ( ale se šílenou odezvou ).

Na obrázku 23 máš vidět ten lehlý ventilátor,
na obr.24 je jasně vidět působení sil - spodek se zarazil a vrch pokračoval,
obr.25 foto maníka v kabině, ta byla obsazena, vlevo dole je vidět hrana skříňky a okraj toho zborceného ventilátoru - v tomto prostoru byl fíra přiskřípnut zády na skříni, ventilátor v levém tříslu,
obr.26 pořád tatáž kabina 1 (I),
obr.27 totéž i s vypínačem řízení v poloze zapnuto.

( Opačná kabina 2 (II) je na obrázcích od začátku prezentace a tam ventilátor stojí. )

Back
Nahoře