Lokomotiva TA 436.05 (718.501)

Arwy napsal:
d9a71aac78d68e807c0637498ca8758b.jpg

Topolčany. Foto: Ján Gajdoš

Ahoj Arwy,
mohl bych tě prosím požádat o nafocení tohoto unikátu, včetně cabu, který by jsi vlastně mohl i vytvořit :!: :!: Případně mohl by jsi to nějak zorganizovat :?: :?: Ani nevíš, jakou mám radost, že tahle mašinka ještě není v Maďarsku :!: :!:

Moc, moc prosím všechny, kteří se v blízkosti "Baterky" vyskytují, je to jedna z posledních šancí :!: :!:

Naposled editoval moderátor:
Z mojej strany ku Taxovi odišlo maximum materiálu k tejto mašinke, keby som mal čas tak do Topoľčian odídem, mám to asi 80 km ale čas nemám bohužiaľ vôbec.

duuso napsal:
Z mojej strany ku Taxovi odišlo maximum materiálu k tejto mašinke, keby som mal čas tak do Topoľčian odídem, mám to asi 80
km ale čas nemám bohužiaľ vôbec.

To je škoda, já to mám drobet z ruky :?
Tax, můžu tě poprosit o neveřejný link k materiálům :?:

No Ty to máš riadne "drobet" z ruky, mrzí ma to, mám kopec práce aj s MSTS aj v zamestnaní a aj s rodinou, mohol by som až po Novom roku ale ak by mohol Arwy alebo Milik...Teraz by to bolo dobré, je sychravo a ešte nesnežilo, ale ak to tam stojí tak ako na tej fotke, tak to bude ťažké.

duuso napsal:
No Ty to máš riadne "drobet" z ruky, mrzí ma to, mám kopec práce aj s MSTS aj v zamestnaní a aj s rodinou, mohol by som až po Novom roku ale ak by mohol Arwy alebo Milik...Teraz by to bolo dobré, je sychravo a ešte nesnežilo, ale ak to tam stojí tak ako na tej fotke, tak to bude ťažké.

Nejlepší by bylo, kdyby někdo dokázal zařídit vysunutí dorobet dopředu, případně někam jinam, to by bylo ideální. Arwy rozhodil sítě a já kontaktoval přednostu topoľčanské stanice, kterého mě Arwy doporučil, tak uvidíme :?: :!: :?:

Jaroslav Skůra napsal:
Tax, můžu tě poprosit o neveřejný link k materiálům :?:
Môžeš, ale ešte mi to nedorazilo a keď to príde, budem to musieť naskenovať. Ale pošlem to hneď, ako to len bude možné.

Pěkný den,
chtěl bych upozornit nedočkavé, kteří se těší na model této lokomotivy, že na mé stránce je ke stažení video-upoutávka. Ochotně ji pro mě vytvořil univerzální človíček David Hájek, kterému za ni velmi děkuju :D

Model bude vydán zatím bez originální kabiny ovšem se zvuky na konci tohoto nebo začátkem příštího týdne, kabina bude doplněna dodatečně v rámci updatu modelu, až bude hotova :salut:

Jen bych ještě dodal, že velikost videa je cca. 45,0 MB

fd6ab0cad7b90fcf89dd2e2617d185e6.jpg 61e9b22ddaa92f4ffb8c5909c126b17b.jpg

Moc pěkné.V jakém depu byla (je) dislokována?Že bych ji mohl použít do své aktivity ze Dne železnice.

Jaroslav Skůra napsal:
klimi napsal:
Moc pěkné.V jakém depu byla (je) dislokována?Že bych ji mohl použít do své aktivity ze Dne železnice.

Máš to v té upoutávce, bylo to DKV Olomouc :D
A v současné nedávné minulosti byla odstavena v RD Topoľčany (snad mne bratia Slováci neopijů k smrti, pokud jsem to zkazil), ale i odtud ji už soukromý vlastník odvezl - snad k Maďarom.

Podle toho,co psal přednosta z Topoľčan, tak snad už ani není provozuschopná.

Martens napsal:
Podle toho,co psal přednosta z Topoľčan, tak snad už ani není provozuschopná.

Ano podle posledních zpráv Jana Gajdoše (přednosty topoľčanskej stanice a autora veškeré fotodokumentace) byla mašinka již neprovozní a v dosti žalostném stavu. Snad se dočká lepší budoucnosti, čemuž by napovídalo i to, že o ni projevil zájem soukromý podnikatelský subjekt. Takže nechme se překvapit. Já osobně jsem rád, že se podařilo mašinku zastihnout ještě na území Slovenska a měl jsem ji možnost vytvořit :!: Jestli se mi to povedlo, to ponechám na Vás :?:

Pěkný den,
model ČD 718.501-0 již můžete stahovat u mě na stránce

b1c94825ddf2444abc5f2d29c958564b.jpg

!!! Upozorňuji na nutnost přečíst si veškerý text na jackově webové stránce (u zvuků). Klávesa "V" funguje jako startér (zap/vyp) dieselového motoru, při nástupu na stanoviště je nutné nastartovat diesel pro korektní chování zvuků !!!

Připomínky k modelu a zvukům uvítáme zde
Příjemnou zábavu

718.501

Perfektní práce jako ostatně všechny modely pana Skůry.Jen bych si dovolil malou poznámku k nastavení v engu u tohoto modelu.Jedná se o nastavení vlakové brzdy.Funguje to normálně od 0-99%,pak max.brzda,záchranná brzda a za záchranou brzdou je další poloha 62%.Je to tak správně???

Re: 718.501

T napsal:
Perfektní práce jako ostatně všechny modely pana Skůry.Jen bych si dovolil malou poznámku k nastavení v engu u tohoto modelu.Jedná se o nastavení vlakové brzdy.Funguje to normálně od 0-99%,pak max.brzda,záchranná brzda a za záchranou brzdou je další poloha 62%.Je to tak správně???

Zapomněl jsem připsat ještě jednu podstatnou věc, engy mají nastaveny pouze základní parametry, tudíž je považujte za neodlazené. Vzhledem k dovoleným a prázdninám, není tolik času na koníčky. Takže až budou engy od ŽSR tak je samozřejmě vydám jako update. Stejně to platí i pro cab, který bude mít na eng taky svůj vliv. Model jsem vydal, protože mi bylo líto, aby se další cca. měsíc a víc válel u mě v šuplíku a vy jste se nemohli projet :D

Re: 718.501

Jaroslav Skůra napsal:
T napsal:

Zapomněl jsem připsat ještě jednu podstatnou věc, engy mají nastaveny pouze základní parametry, tudíž je považujte za neodlazené. Vzhledem k dovoleným a prázdninám, není tolik času na koníčky. Takže až budou engy od ŽSR tak je samozřejmě vydám jako update. Stejně to platí i pro cab, který bude mít na eng taky svůj vliv. Model jsem vydal, protože mi bylo líto, aby se další cca. měsíc a víc válel u mě v šuplíku a vy jste se nemohli projet :D

Přesně tak - byla by to škoda nechat to hnít a rezivět, ikdyž v reále mašinka asi dělá totéž :-( No alespoň se může někde objevit v trafficu.

Back
Nahoře