Omyl bobe57, já nakreslil a popisoval stále jen jedno a to samé wag+eng+wag. A o tomtéž psal i Martens. A že ty nechápeš, co je a není nutné ve vlastním modelu vymodelovat viditelně a co se vymodeluje jen jako spojovací polygon s alfou, aby to nebylo vidět, či se tomu dají takové rozměry a poloha, že je to schováno v něčem zcela jiném, anebo se to prostě nevymodeluje vůbec a přesto je to spojené, není můj problém ale tvůj. MSTS je totiž imaginární svět a mám takové podezření, že jsi se zatím nedokázal od toho pevného hmatatelného světa odpoutat. Tak usuzuji podle těch tvých poznámek okolo čepů a jejich pohybu neboli nutnosti uspořádání jejich konstrukce.
Takže buď tak laskav, pořádně a znovu si přečti to, o čem píšu já a Martens a až to
bezezbytku a správně pochopíš, tak se k tomu teprve vyjadřuj.
A to pouze věcně a bez osobních invektiv.
A k tomu majlu, o kterém píšeš. Opět jsi ujel ty nikoliv já. Problém jedné konstrukce modelu přisuzuješ zcela jiné konstrukci a jinému dělení modelu. To co nám autor modelu poslal, je jen jeden velký model se všema nedokonalostma, kvůli kterým tato debata vznikla. Právě kvůli tomuto chování se Skůra ptal jak to lze řešit. V mnou navrženém řešení by kola (a následně i všechny rámy podvozků) kopírovaly koleje zcela přesně (má to jiná úskalí která je nutné řešit) ale ty z toho děláš stále něco jiného. Neustále meleš o problémech, které ale vznikají jen a pouze u tebou poupravené verze - jiného uspořádání členění. A stále se nějak nemáš k tomu aby jsi rozumně debatoval či rozebíral moje řešení tak jak jsem ho navrhl. Takže až z toho přestaneš dělat něco jiného, než jak to bylo navrženo, tak pak se možná pohneme z místa.
A jen taková nepatrná poznámka. Podle tebe vybočuje jen ta pátá náprava. Jenže já vidím zcela stejné chování i na čtvrté nápravě. Obě krajní vnitřní nápravy se chovají zcela stejně. Je to totiž dáno tím, které nápravy jsou definovány opravdu jako nápravy (MSTS podle nich vede podvozek) a které nápravy jsou jen jako animovaný objekt.
bob57_cz napsal:
Jenže ty jsi nakreslil 5 modelové uspořádání wag+wag+eng+wag+wag nebo 1modelové a tak, jak jsi to vykreslil pro něj právě vychází to vykolejení. Je to ten tvůj první obrázek, tak nepindej blbosti. Začínáš být zabedněný jak Z (když už sis modlu zase vytáhl) a vidíš jen to své jako dokonalé. V mailu máš obrázky vykolejení už dávno odeslané.
Když ti nedojde proč mají dva podvozky jednu barvu a druhé dva mají druhou barvu tak už pomalu nevím co si o tobě mám myslet. Zejména po tom co používáš za výrazivo z našeho bohatého rodného jazyka. A k té zabedněnosti - není to náhodou tvůj problém pochopit ty druhé? Nebo tím chceš naznačit že jen ty jsi génius ovládající vše a ZŠ, Martens, Já a mnoho jiných jsme jen ti zabedněnci? Zkus se zamyslet třeba i nad tím proč z tebe a některých tvých příspěvků má Tax (a nejen on) jen zábavné kulturní povyražení a bere to jako zpestření tohoto fóra.
Máš jediné štěstí že tě znám už takovou dobu. Jinak bych si už o tobě myslel dlouho něco zcela jiného. A vzhledem k tomu, že ignoruješ mou poslední větu z předchozího příspěvku tak ti ji pro jistotu zopakuji a zvýrazním.
Takže mi buďto ukaž chybu v tom mém řešení a vysvětli mi, jak by mohla jet náprava (vymodelovaná nebo i imaginární) mimo koleje, nebo uznej své myšlenkové pochybení - nepochopení toho co sděluje někdo druhý.
Je to jednoduché - vysvětlit mi v čem se mýlím nebo uznat vlastní pomýlení a nepochopení toho druhého (mne a Martense).