Zbyňku a ostatní
Ono to není ani tak o tom zda dané problematice rozumíme či nikoliv neboť tomuto problému rozumíme oba. Ono to je hlavně o tom, zda se dokážeme navzájem správně pochopit. To ale také znamená zda dokážeme i srozumitelně sdělit to co máme na mysli.
A tady došlo ze strany bob57_cz k tomu, že ačkoliv jsem na obrázku zachoval barevné členění jím použité tak po přebarvení té vodorovné čáry a tím pádem optickému osamostatnění malých podvozků to bylo pochopeno jako další rozčlenění modelu na více dílů. Což je jedna ukázka nedorozumnění/vzájemného nepochopení.
Další ukázkou vzájemného nepochopení je to kdo má kde pevnou vazbu přes ty otočné čepy mezi jednotlivými díly modelů. Tam kde já mám něco podobného "gumičce" (konkrétně v MSTS spřáhlo) má bob pevný čep. A z toho pak vyplívá ta jeho argumentace o vyosení vně oblouku.
Jinak hlavní slovo o konečném řešení modelu bude mít stejně jeho autor. V dnešní mejlové korespondenci jsem načrtl ještě některá další možná řešení a co z toho bude použito ukáže teprve čas. Ať se totiž použije cokoliv (jakékoliv řešení) tak tam vždy bude nějaké ale... něco na úkor něčeho jiného. Vždy to bude mít nějaký další druhotný problém který bude nutné odpovídajícím způsobem řešit. Holt MSTS není stavěn/naprogramován na takto složité/členité podvozky. A volba toho správného kompromisu teprve ukazuje na umění autora vypořádat se s danými problémy.