BP nebo trať 321

Neo151

Cestující
Nevím co je lepší ...nejdřív jsem si myslel že trať 321 protože to vedlo tam kde skoro bydlím ...ale zase ta BP každý říká že je lepší ..a teď nevím co ..co je lepší pls poraďte mi aspoň trochu :)

Pokud Vám to finance dovolí, vyzkoušejte obojí a pak se sám rozhodněte. Každá z těchto tratí má své určité kouzlo.

Víš co by bylo lepší, kdyby si přestal zakládat vlákna z každou tvojí p**ovinou, protože mě začínáš srát jako někteří, že Jiří.

Naposled editoval moderátor:
nebuď citlivka :D
Neo, láskavo sa podpisuj, alebo píš príspevky prihlásený. !!!!!
Zároveň to ber ako napomenutie moderátorom !!!!

Až na ty bouřlivé reakce (že Robo, Kubo a Neo) na tom vlákně není nic závadného.....zamykat to zatím nehodlám.

I když jsem čechem, jel jsem vícekrát Štrbskou rampu než náš koridor. Proto byla 321 pro mě v určitém smyslu atraktivnější než BP, mohl jsem totiž do určité míry porovnávat. Na druhou stranu jsem zase od dětství cestoval z Pardubic na Brno. Takže záleží na každém na jakou trať má chuť v tu danou chvíli. Myslim že jsou obě originální a v každé si člověk může užít uplně něco jiného. takže bravo

Pro BP rozhodně mluví přítomnost Trainsetu. Stačí se jen podívat na počet vozidel, vyladění a taky na tvůrce aktivit - většina používá trainset BP, nehledě na časté aktualizace. A netvrď, že se dá stáhnout z netu, to sice ano, ale zdá se mi, že ne vše je naprosto stejné.

Ronoath napsal:
Pro BP rozhodně mluví přítomnost Trainsetu. Stačí se jen podívat na počet vozidel, vyladění a taky na tvůrce aktivit - většina používá trainset BP, nehledě na časté aktualizace. A netvrď, že se dá stáhnout z netu, to sice ano, ale zdá se mi, že ne vše je naprosto stejné.
Spojovat Trainset BP a trať BP jako by bez sebe nemohly existovat je značně zavádějící......Zbyněk pouze spravuje obojí, ale jinak lze bez jakýchkoliv komplikací používat trainset BP na trati 321....to jenom na okraj....

Ronoath asi porovnával distribuce DVD. Ale tratě srovnávat nelze, maximálně totožné úseky ČT - Olomouc. Každý autor má svůj úhel pohledu a své priority. Dle mého názoru by každý fanda do MSTS měl vlastnit všechny tratě v Českých zemích a na Slovensku. Každá má své kouzlo.
Prioritní měřítko kvality by mělo být věrohodnost kilometrických vzdáleností a profilu tratě. Na rozdíl od okolních domečků a krajiny, tohle už dodatečně opravit nelze. Přiznávám se, i já tam mám nějaké drobné odchylky. Ale před rokem jsem kvůli těmto nepřesnostem postavil znovu koleje do Kútů a Hodonína, letos i propojení přes Holíč. Hold začátky stavění byly všelijaké.

Zbyněk Šemora napsal:
...Každá má své kouzlo.
Přesně tak, a právě proto je to pro mě BP, kvůli dnes již neexistujícímu třebovickýmu portálu, staré Chocni apod.

Čouda napsal:
atb napsal:
....staré Chocni apod.
Pravda, ale stará Choceň není docela zprávně :!: Chybí tam totiž vložené návěstidla :wink: místo nich tam jsou cestové
A to Ti nabulikal kdo. Možná za Marie Terezie tam vložená byla, ale před stavbou koridoru tam byla návěstidla s indikátory, cestová i skupinová. O originál do MSTS budu muset poprosit opět Jirku Poláka. Jen nevím, co tam má svítit. Jestli U (Ujezd) a Z (Zamrsk). Zatím se nikdo nevyjádřil.
Plánek je zde a jestli tam vidíš vložená návěstidla, tak sním DVD s mou tratí.
http://www.semora.cz/a/538132.xls

Zbyněk Šemora napsal:
Ronoath asi porovnával distribuce DVD. Ale tratě srovnávat nelze, maximálně totožné úseky ČT - Olomouc. Každý autor má svůj úhel pohledu a své priority. Dle mého názoru by každý fanda do MSTS měl vlastnit všechny tratě v Českých zemích a na Slovensku. Každá má své kouzlo.
Prioritní měřítko kvality by mělo být věrohodnost kilometrických vzdáleností a profilu tratě. Na rozdíl od okolních domečků a krajiny, tohle už dodatečně opravit nelze. Přiznávám se, i já tam mám nějaké drobné odchylky. Ale před rokem jsem kvůli těmto nepřesnostem postavil znovu koleje do Kútů a Hodonína, letos i propojení přes Holíč. Hold začátky stavění byly všelijaké.
Taky přemýšlím.že bych si objednal Trať 321 ale někde jsem slyšel že potřebuju mít více globálů.Jenže mě se nechce mít globály pro všechny tartě.Počet tratí=počet instalací.

klimi napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Taky přemýšlím.že bych si objednal Trať 321 ale někde jsem slyšel že potřebuju mít více globálů.Jenže mě se nechce mít globály pro všechny tartě.Počet tratí=počet instalací.
Nemusíš mít na každou trať jinou instalaci, stačí přepisovat názvy GLOBAL, ROUTES, popř. SOUND nebo použít utilitu od boba57_cz. A tu trať si kup, fakt stojí za to.

Tomes napsal:
klimi napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Nemusíš mít na každou trať jinou instalaci, stačí přepisovat názvy GLOBAL, ROUTES, popř. SOUND nebo použít utilitu od boba57_cz. A tu trať si kup, fakt stojí za to.

Taky se přimlouvám,opravdu si tu trať kup,nejenže to stojí za to,ale svou délkou dokonce přesahuje trať BP. A navíc můžeš jezdit z České třebové až do Popravdu ( později do Košic a jiných stanic včetně Zvolena -kterou plánuje Stavitelxx ). Trať 321 je stejně pěkná jako BP.

No to nëní. Martin dost omezuje velké stanice (Bohumín a Ostravu hlavní tam m pouze osobní nádraží).

LuděkD napsal:
Navíc trať vede, jak říkal Jiří z Popradu až do České Třebové s různými odbočkami (Zvolen...
Zvolen :!: :?: :eek: Nevím, nevím....

Back
Nahoře