Řazení vlaku

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna klimi
  • Datum začátku Datum začátku
Silnice není závodní dráha napsal:
Tady je hned na třetí stránce prezentace tabulka s jednotlivými druhy čísel osobních a soupravových vlaků. http://www.fd.cvut.cz/personal/jacurmar/podklady/zpv/GVD.ppt
Mám jeden dotaz - čísla vlaků se u soukromých společností mimo ČD dodržovat nemusí? Jinak nechápu, jak můžou mít Jančurovy žluté vlaky číslovány Sp 150x. A IC mají v návrhu 10xx. A navíc - IC vlak je vnitrostátní, tudíž nechápu, jak může mít IC vlak i do Žiliny, a těch kiksů tam má víc...

Nehledě na to, že vlak bude stát na zastávce Ostrava Stodolní, že je nová, tak tam bude stát IC? Nebo kvůli tomu, aby z IC vystoupili "turisti" přímo do baru?

Naposled editoval moderátor:
Gajdma: Je jen na dopravci, kde bude vlak zastavovat.
Jinak těch "kiksů" je tam víc, například EC vlaky s číslem >200 apod...

klimi napsal:
Lv mívají povětšinou čísla 7xxxx.
PS: 35342 v tomto případě použít nejde, neboť v tomto směru musí být číslo vlaku liché nebo se mýlím?
:) Sorry, myslel jsem to jako příklad a nějak jsem si to neuvědomil - samozřejmě, že bude liché.

To Dan J.: Ráno jdu do práce, tak Ti najdu i vhodnou trasu pro Lv z Vršovic do Jihu (určitě ale bude v relaci Lv 7xxxx - dokonce bych řekl, že i druhá číslice bude 1, ale o to teď nejde)
Z ONJ až do Jaroměře použijeme číslo zvláštního vlaku dle předpisu D7, pouze musíš ošéfovat, aby se aktivita neodehrávala ve stejný den, kdy by eventuelně nějaký zvláštní vlak s tímto číslem jel. :)
Takže číslo bude pro tento vlak již z ONJ, pouze v úseku OHJ-Ph se bude jednat o Zvl.Sv 3xxxx a na hlavním to bude mít lomenici na Zvl.R 3xxxx.

Doprava: Vlaky zavedené - Lv 71059 Praha Vršovice-Praha ONJ vjezd, Sv 35541 Praha ONJ vjezd-Praha hl.n., R 35541 Praha hl.n.-Jaroměř

Tom Kanka napsal:
Doprava: Vlaky zavedené - Lv 71059 Praha Vršovice-Praha ONJ vjezd, Sv 35541 Praha ONJ vjezd-Praha hl.n., R 35541 Praha hl.n.-Jaroměř
Ahoj Tome.
Dííííky moc, už to vpisuji do hlášek v aktivitě.;)
S pozdravem Dan.

klimi napsal:
Gajdma: Je jen na dopravci, kde bude vlak zastavovat.
Však taky jo, ale nevím, jestli je to rozumné řešení a zda se nějak vyplatí, podle mě by mu vyšlo daleko lépe zastavovat třeba v Ostravě střed z důvodu toho, aby cestující měli přípoj jak na autobusovou dopravu (ÚAN), tak na dopravu tramvajovou. Na Stodolní je přípoj jen na tramvaje. A cestující jsou navíc ochuzeni o linku 9, z NH-čka do Poruby a posilové linky z Výstaviště. Co se tramvají týče, v Ostravě střed je také přípoj na trolejbusy, kdo by se chtěl třeba podívat do Ostravské ZOO, na Stodolní jsou trolejbusy trošku více vzdáleny... Jen tedy říkám, že to není dobrý tah.
A mě je to jedno, já zůstanu věrný ČD jen už kvůli tomu, že je to zadarmo.

klimi napsal:
Jinak těch "kiksů" je tam víc, například EC vlaky s číslem >200 apod...
To se snad ale jedná jen o Kysucu, Žilina - Ostrava-Svinov, s tím, že "súprava sa v stanici Ostrava-Svinov privešuje za súpravu vlaku 110 do Prahy hlavnej stanice." (rozhlas v Čadci), jinak rozhlas v Čadci tento vlak zvládá fakt úžasně Tržinec, Havížou, a podobně, stejné hlášení je i v Žilině, a ve Vrútkách, je to asi něco jako u nás ČD Speaker, kdo chce nahrávku mám jí a v září snad bude zveřejněna u Marka Bareše, to jsem jen tak odbočil...

Omlouvám se za OT, tohle už řazení vlaků není, ale bavíme se stále ještě o číslování...

Nevim, neznám. Ostravsko je úplně mimo mě...
K číslování: http://www.zelpage.cz/razeni/10/cr/EC/
Avala, Weber, Střela, Slovan...

Klimi: Co když je třeba jiné číslování v Maďarsku nebo třeba i v Srbsku, co se Avaly týče, a na Slovensku je to vůbec stejné jako u nás? Protože na Slovensku mají i vlaky na lokálce číslo 4místné a u nás je to většinou 5místné.

Ostravsko - Jen pro představu - tady jsem natočil video, ale je z 4Mpix foťáku, takže nic moc kvalita, ale vidět to jde... První je střed a pak je Stodolní.
http://www.youtube.com/watch?v=w_gyxkfR5mk

http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/002159-Nova-zeleznicni-zastavka-Ostrava-centrum.asp

A tady jsem našel nějaké fotky, sice už starší, ale v podstatě se za ty 2 roky nic nezměnilo. Jen název, původní byl Ostrava centrum (Stodolní), dnes jen Ostrava Stodolní.

Gajdma: Ono nejde o velikost stanice, ale o to, kolik lidí tam vystoupí/nastoupí :)
ČD pojem lokálka "neznají". Nevim, jaký význam má 5 místné číslování...
Avalu beru, ale Střela, Slovan atd. jsou potom mimo číslování...

klimi napsal:
Gajdma: ... ale o to, kolik lidí tam vystoupí/nastoupí :)
Řeknu to takhle, frekvence cestujících je menší než na Ostravském středu nebo Svinově a zato je větší než na Ostravském hlavním nádraží, nebo třeba Kunčicích, což jsou velké stanice v Ostravě, přesto je ta frekvence malá, takže místo Stodolní bych spíš bral ten střed, ale jak jsem psal, dokud mám režijku, tak toto nemusím řešit...

Zdravím, tak už jjsem tu dneska dlouho neprudil.:D:D:D Ach jo, když se daří... Nevíte prosím někdo z místních z okolí Bratislavy, co bývá řazeno na REX komkrétně REX 2539 Bratislava hl. st., Marchhegg AT, Wien Südbf At? Řazení tohoto vlaku jsem na žádných známých stránkách nenašel v sjř je loko 2016 a odjezd z Bratislavy je v 19:01.
Předem díky za info. Dan.

klimi napsal:
Dan: Je to z minulého JŘ, ale snad to je stejné :)
http://www.zelpage.cz/razeni/09/vlaky/obb-2539

Ahoj Klimi. Prosím tě, kde jsi to tam našel? Já ty stránky mám v záložkách a když jsem najel na řazení vlaků, slovensko, zadal jsem číslo vlaku, tak mi vyskočilo, že vlak pod tímto číslem nebyl nalezen? Celou aktivitu, co dělám, vyhledávám práv odtud (rok 2009), tskže nechápu, jakto, že jsem to nenašel.:D:D Ale dle odkazu už to vídím, vlak OBB, takže takto musím ještě dohledat Břeclav.
Dan

klimi napsal:
:) Já jsem dal normálně řazení a u Slováků jsem dal RegionalExpress :)
JJ, už jsem si té kolonky taky všimnul:eek:, jooooo hold aktivita co se chystá, tedy konkrétně 2. díl má 7 hodin a vyhledávání vlaků společně s čuměním do editoru mne už začíná zmáhat.:D:D:D
Ještě jednou díky za radu, s pozdravem Dan.

Ps: otázka mimo téma, kde se nachcází v Bratislavě železniční muzeum, tedy přesněji, kde bych měl v MSTS na trati BP odstavit a rozšibovat vozy po dojetí do Bratislavy?

Dan J. napsal:
Ps: otázka mimo téma, kde se nachcází v Bratislavě železniční muzeum, tedy přesněji, kde bych měl v MSTS na trati BP odstavit a rozšibovat vozy po dojetí do Bratislavy?
Pokud vím, v MSTS tam nedojedeš. Z Bratislavy hlavního musíš ještě kus na Bratislavu východ.

Hynďa napsal:
Dan J. napsal:
Pokud vím, v MSTS tam nedojedeš. Z Bratislavy hlavního musíš ještě kus na Bratislavu východ.
No sranda je, že jsem dokonce na stránkách tohoto muzea registrován a vůbev netuším, kde v Bratislavě je.:D Já dojedu v MSTS do Bratislavy a pak chci aktivitu zakončit takto:
1. Vytáhnout vozy někde do nákladního, či do kolejiště depa.
2. Najet s párou na diesel, přestoupit a zatáhnout páru do depa.
3. Rozšibovat vozy, poslední 2 zapůjčené od KHKD Praha šibnout k nejakým nakl. vozům co pojedou do Prahy a zbytek vozů zapůjčených muzeem v Bratislavě někam odstavit.
Takže jde mi o to, kde v současné trati BP pro MSTS by to bylo nejreálnější. Pokud v této trati již v místech koleje nejsou, tak pak kde bych je měl alespoň trochu dle raálu odšibovat. Mašinku uklidím někam pod střechu depa (rotundy).
Dan

V BP jedině do depa, stojí tam i os. vozy, je to po levé straně směr Žilina. Měl bys to v editoru vidět. Teda pokud to tam Zbyněk má. Vím, že to je na 321. Ale upřímně s klidným svědomím bych dojel do stanice a tam to ukončil s předáním soupravy záloze.

alcapone napsal:
V BP jedině do depa, stojí tam i os. vozy, je to po levé straně směr Žilina. Měl bys to v editoru vidět. Teda pokud to tam Zbyněk má. ...
To má být provokace ? :D. Dělá aktivity pro BP a nemá seznání. Kde končí Den Blbec ? V bratislavském depu. A kde začíná Pannonia ? V bratislavském depu. Depo v Bratislavě je stavěno přesně podle výkresů položeném pod kolejemi v editoru MSTS. :D

Back
Nahoře