Řazení vlaku

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna klimi
  • Datum začátku Datum začátku
pro zpřesnění

V roce 1986 byl úsek Břeclav - Hohenau (resp.
Bernhardsthal zast.) elektrifikován jako poslední část bývalé Severní dráhy císaře Ferdinanda, když rok před tím byla dokončena
elektrifikace trati Přerov - Břeclav. První vlak číslo 44020 tažený lokomotivou 1063.006 projel 27.5.1986. Z hlediska napájecích
systémů byl vytvořen styk 25 kV 50 Hz a 15 kV 16,7 Hz. Styk proudových soustav je na širé trati v místě státní hranice tedy 78
kilometrů od Vídně. Hnací vozidla pro ÖBB dodala firma SGP, tentokrát však elektrické dvousystémové lokomotivy řady 1063,
které nahradily v osobní i nákladní vozbě motorové lokomotivy řad 2050 a 2143. Tyto motorové lokomotivy zde byly nasazeny po
ukončení parního provozu u ÖBB, když mezi Břeclaví a Hohenau nahradily parní lokomotivy řady 629. Obě motorové
lokomotivy jsou dílem firmy SGP. V roce 1989 se v Břeclavi objevily nové dvousystémové lokomotivy, které však byly určeny pro
vozbu rychlíků a nesly označení 1146. Posledními vozidly pro tuto trať byly lokomotivy řady 1014 resp. 1114, které na přelomu
roku 1993 a 1994 dodalo sdružení firem SGP a ELIN.

Ahoj.
Chtěl bych se pozeptat, mohl by jet vlak v tomto složení:
ČSD E 499.0 + 4x ČSD Bai (čtyřdveřák) + ČSD Da + ČSD T478.3 + 3x ČSD Balm-d
Díky Dan.

Díky. Tak to je fajn. Další aktivita do balíku k 155. výročí tratě Ostrava - Opava, který opravuji né jen pro trať 310.

ČSD E 499.0 + 4x ČSD Bai (čtyřdveřák) + ČSD Da + ČSD T478.3 + 3x ČSD Balm-d
Jako mimořádnost v současném období samozřejmě ano. Každopádně je to na období ČSD dost krkolomná souprava. Brejlovce s 3x Balm-d jsem nikdy neviděl, takové soupravy nejezdily běžně. A na dobu ČSD je to souprava dost krátká.

Ahoj. Chtel bych se pozeptat, co znamená poznámka v řazení nákladních vlaků "vlak pro zvláštní účely", konkrétně Pn 61710 pp Horní Lideč - Cheb, GVD 2011.

Zdravím, nemáte někdo, popřípadě nevíte, kde by se dalo sehnat řazení osobních vlaků v GVD 1994/95 na trati 331 (Brno - Přerov)? O vagonWebu vím, ale tam jsou jen rychlíky a spěšné vlaky.
Předem díky.

Ahoj, u řady 754 nebo 363 se brzdí tím způsobem, že vlakovou brzdu si dám do závěrné polohy, takže zde nastavím sílu brždění a až mám nastaveno, kliknu na tlačítko, kterým povoluji brzdu o jedno stlačení na klávesnici a dám brzdu do polohy nastaveno a zde už mám jen brzdu takové brzdící síle, jakou jsem si zvolil v poloze závěrná poloha.
Pokud někde stojíš s vlakem ve stanici nebo zastávce, tak vlakovou brzdu necháš v poloze jízda a zabrzdíš lokomotivní brzdou, aby se ti vlak samovolně nerozjel.

Dobrý večer,

chtěl bych se zeptat zkušenějších, jestli existuje nějaký seznam ČD a ZSSK a popřípadě i PKP vozů a lokomotiv, co jezdili na našich kokejich v roce 2014? Předem děkuji za odpověď.

Ahoj.
Chtěl bych se pozeptat. Na jaký vlak přechází ŽSSK 757 z R 364 Detvan v Žilině po odstoupení od vlaku a z kterého vlaku přechází ŽSSK 162 přebírající Detvan do Ostravy. Dále mne v letošním GVD na Slovensku překvapily tyto vlaky:
jř.jpg
O jaké vlaky jde? Myslím, že těch typů zkratek za číslem vlaků je víc.

Ahoj Dane.
Odpoviem ti na poslednu otazku. Ide o služobné vlaky t.j. traťové stroje. Skratka ORZV znamena Oblastné riaditeľstvo Zvolen. Košice maju ORKE atď. Čísla vlakov sú po novom prideľované podľa konštrukčnej rýchlosti stroja: 30, 40, 50, 60, 80 a dokonca už aj 100 km/h.

Myslím, že to je kýbl od Ex 114 Cracovia, který se veze do MuN na ranní Rx 898 a pak opět přechází na Ex 115 Cracovia do Bohumína a tak pořád dokola

Zdravím,

pánové, existuje někde seznam osobních vozů, které jezdily v roce 2017? Vím, že existuje atlas vozů, ale ten je neaktualizovaný a když, tak jen částečně. Předem díky za odpověď.

Back
Nahoře