Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Tam bych to neriskoval a hlavně ne v dešti a na podzim.Spíš bych počkal na Jaroměř.Kodl napsal:A co takhle na Šnekově trati usek železná Ruda-Klatovy?
Bobe omluva ona to je lokálka až od trianglu Bludov směr Špk. i když že je tam provozován R to může lokálkou být taky.Ale to neznámená že je to něco podřadného,jako vedlejší trať je to krása jak co do provozu tak co do krajinybob57_cz napsal:??? Na této "lokálce" jezdily řadu let i rychlíky Brno-Jeseník střídavě po obou ramenech z Olomouce:742.041 napsal:Já jsem si jistý na 100% že je to lokálka .
1.Brno - Olomouc - Zábřeh - (odb.Chromeč) - Hanušovice - Jeseník
2.Brno - Olomouc - Uničov - Šumperk - Bludov - Hanušovice - Jeseník
![]()
Přesně je vedena trať Zábřeh-Hanušovice- triangl mimo Bludov jako trať hlavní pojížděna R, od Bludova na Špk a dál na Kouty-Sobotín už pouze jako trať vedlejší kde jsou vedeny pouze Os.Z Špk na Ol. je trať už opět stejného řádu jako Zábřeh-Hanušovice.O elektrifikaci se už vážněji mluví od revoluce a mělo by se na zadrátování až do Šumperka začít dělat do 3 let,s tím by souvisela i úprava svršku a zvýšení traťové rychlosti.Ale jak to dopadne a hlavně co tady bude jezdit.........Takže ona to je vlastně vedlejší trať po které jezdí v menším úseku pár R,dál už jak je napsánobob57_cz napsal:Za lokálku beru až úseky Šumperk - Petrov - Sobotín a Šumperk - Petrov - Kouty v provozu místní společnosti ŽD.742.041 napsal:Bobe omluva ona to je lokálka až od trianglu Bludov směr Špk. i když že je tam provozován R to může lokálkou být taky.Ale to neznámená že je to něco podřadného,jako vedlejší trať je to krása jak co do provozu tak co do krajinybob57_cz napsal:??? Na této "lokálce" jezdily řadu let i rychlíky Brno-Jeseník střídavě po obou ramenech z Olomouce:742.041 napsal:Já jsem si jistý na 100% že je to lokálka .
1.Brno - Olomouc - Zábřeh - (odb.Chromeč) - Hanušovice - Jeseník
2.Brno - Olomouc - Uničov - Šumperk - Bludov - Hanušovice - Jeseník.
Spojnice okresního města Šumperk s dávno bývalým okresním Zábřehem je stále přetřásána v plánech pro elektrifikaci již řadu let ( podobně jako to bylo u trati Opava - Svinov ).
Bludov - Šumperk je "hlavní trať" dokonce 2x :
Olomouc - Uničov - Šumperk - Bludov - Hanušovice
(dříve až z Kouty n/D ) - Šumperk - Bludov - Postřelmov - Zábřeh
Triangl je odb.Chromeč - Bludov - Postřelmov, jestli se nepletu.
Významem to tedy lokálka není, charakterem stavby tak napůl - vedlejší i hlavní.
Nejsou zase tak moc daleko doby kdy došlo k ukončení provozu 830 na trati,patřila ke koloritu trati,ale stačila pokrýt veškerý provoz,ve špičce s Bix na chvostu plus další soupravy 810+2x010 ale stačilo to na bezproblémové obsloužení.Ale podle toho co se proslýchá po zadrátováni by se mohla ukázat žehle+Bdmtee,což je na pováženou,jednak co do kapacity tak i ekonomického.Abychom pak nebyly za 814 rádi.bob57_cz napsal:Kdepak jsou zlaté časy šumperských vlajkových M262/830...742.041 napsal:Jak jsem i sám zažil,provoz Esmerald je tu totiž velice neůtěšný a nedostačující.
Proto jsem to i nazval onou lokálkou,jde hlavně o to že je trať provozována mezi uzlem a okresním městem z odbočkou na další okres.Ale i proto se to má tady takto,jo dřív se na to vše co tu jezdilo věšelo na ocas i další 010 a to byly teprve soupravy,z odbočkou na Sobotím,tam to už bylo trochu z ruky ale bylo to tam i jednoho času přechodně vlastně jako úvrať,zajelo se do Sobotína-zurik a dál na Kouty.Bylo to vlastně jakési slepé střevo,v Špk. pak byly šibeniční přepřahy a jelo se buď na Olomouc nebo dál přes Hanušovice na Jeseník.Ale tam už to obstarávaly 850,nebo šumperská borůvka a dál 749+B.Když vezmeme čistě Špk-Zábřeh tak tam to bylo vlastně na úrovni dnešních regiotram.bob57_cz napsal:To já pamatuji ještě i silné sestavy v dělnické špičce M262+2Balm+M262+2Balm, v Zábřehu se to taktak vešlo mezi aljchy, první motor objel, zapřáhnul se zezadu, trhlo se to v půli a zpět do kopce jel každý M262+2Balm zase sám. Co jsem však nechápal, tak to byly trhačky a spojovačky v Petrově, kde jezdil solo motor do Sobotína a motor s přívěsem do Koutů. Jakoby nemohly jet zvlášť i tu jednu stanici. Takto měly zavedeny pravidelné vjezdy na obsazenou kolej, což bezpečnosti nikdy nic kladného nepřineslo.
LuděkD napsal:Prosím Vás, nevíte někdo jaké vlaky (konkrétně Os 14312, 14313) jezdí na trati 346 (Luhačovice - Újezdec u Luhačovic)?