Zmena časov v GVD

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna KimiR
  • Datum začátku Datum začátku

KimiR

Signalista
Zdravým lidi,nevýte někdo jestli existuje program na úpravu jízdního řádu,tak aby časy odpovídaly skutečnosti.Protože mi vůbec nefunguje ActivityChanger.Ani ten na úpravu jízdního řádu od šemory.Tak se chci zeptat co stím,nebo jakej bys te mi doporucily program.Tak aby časy odpovídaly zkutečnosti.Díky Lukáš

V Aktivity Editoru to uděláš jednoduše a prostě tak jak ti to bylo popsáno již v jiném vlákně.Pokud ti to nebude jasný tak se ozvi přes SZ a já se ti to pokusím vysvětlit.

Tomes napsal:
Proč Ti nefunguje Activity Changer ? S tím to jde snadno

Nevým,když dám spustit activity Changer ,tak se mi ukáže černé okno a hned se to vypne.Tento proces netrvá ani ne 1 sekundu.Já jsem ho viděl u R.čapka, u toho to šlo ale mě ne,nevým proč.

Ten program snáď potrebuje Javu (ale nie som si istý) ... máš ju nainštalovanú? Inak ide to aj v Activity Editore ... najprv zadáš čas príchodu a potom zadáš čas odchodu ... a potom božechráň sltačiť gombík prepočítať ...

JOHNZ napsal:
Ten program snáď potrebuje Javu (ale nie som si istý) ... máš ju nainštalovanú? Inak ide to aj v Activity Editore ... najprv zadáš čas príchodu a potom zadáš čas odchodu ... a potom božechráň sltačiť gombík prepočítať ...

Java mám naistalovanou,ale skusím to jak píšeš.

Začnu otázkou: je ve finále rozdíl v aktivitě s upravenými časy přes Activity Editor nebo přes Activity Changer? Já bych řekl že ne. Alespoň jsem žádný rozdíl při testování nezpozoroval. Tudíž časy upravuji přímo v AE, neboť nemám zapotřebí cpát si do kompu další program. Postup je následující:
1) Dám editovat jízdní řád, zvolím stanici, dvakrát klepnu na sloupec příjezd.
2) Zadám čas odjezdu ze stanice -> příjezd i odjezd mají nyní stejnou hodnotu.
3) Znova klepnu na příjezd a teprve nyní zadám hodnotu příjezdu
V sloupci odjezd zůstane původní "vyšší" odjezdová hodnota.
4) Tohle udělat u všech stanic a pak už nemačkat přepočítat!

Kank:
Já osobně nedávám editaci jízdního řádu,ale když už se mi to povede stává se,že při nastavování času odjezdu je v kolonce odjezd již vyšší čas než požaduji,tudíš se nezmění.Toto řeším úpravou v srv.okně kde tuto stanici(zastávku) odškrtnu a dám OK a znova zaškrtnu a dám OK.Poté mám v editaci JŘ u tohoto nástupiště samé 0:00:00 a mohu si nastavit čas jak chci.Kdysi jsem to přepočítával na sekundy a přepisoval ve WordPadu,ale takhle je to naprosto jednoduché,rychlé a hlavně v jednom.

Ale tahle úprava nefunguje na vlaky traffic(které řídí počítač).Zkoušel jsem to jak se psalo výše v tom activity editoru a šlo to ale je to zlouhavé.Nastavil jsem tam i hodnoty traffic,ale vlaky ve hře jezdily neustále stejně.To znamenalo vlaky které mají čekat třeba 10 minut tak čekaly jen 1 minutu.

KimiR napsal:
Ale tahle úprava nefunguje na vlaky traffic(které řídí počítač).Zkoušel jsem to jak se psalo výše v tom activity editoru a šlo to ale je to zlouhavé.Nastavil jsem tam i hodnoty traffic,ale vlaky ve hře jezdily neustále stejně.To znamenalo vlaky které mají čekat třeba 10 minut tak čekaly jen 1 minutu.
Na to jsou právě Waiting pointy !!! nebo musíš zvýšit počet osob na nástupišti, ale podstatně jednodušší a lepší je dát WP (vlak zastaví, kde chceš Ty a ne až na konci nástupiště)

Pokud to chceš udělat u Traffic vlaků tak použí waitingpoint,nebo nech vlak zastavit u peronu a na peron nadefinuj tolik cestujících,aby ti tam stál jak dlouho chceš.U Traffic vlaků to uděláš pouze těmito dvěma způsoby.A jelikož by ses zase ptal,tak cestující na nástupišti nastavíš tak,že klikneš na nástupiště pravým tlačítkem,zvolíš Vlastnosti a tam zadáš potřebný počet cestujících.Poté si dáš spočítat JŘ u danného Traffic vlaku a vidíš jak dlouho tam bude stát.

poison napsal:
Pokud to chceš udělat u Traffic vlaků tak použí waitingpoint,nebo nech vlak zastavit u peronu a na peron nadefinuj tolik cestujících,aby ti tam stál jak dlouho chceš.U Traffic vlaků to uděláš pouze těmito dvěma způsoby.A jelikož by ses zase ptal,tak cestující na nástupišti nastavíš tak,že klikneš na nástupiště pravým tlačítkem,zvolíš Vlastnosti a tam zadáš potřebný počet cestujících.Poté si dáš spočítat JŘ u danného Traffic vlaku a vidíš jak dlouho tam bude stát.

Cestujicí vím kolik nastavit na nástupišti,ale kde seženu ty waitingpointy

Když edituješ trasu vlaku, tak klepni pravým tlačítkem myši na kolej a zvol vyčkávací bod (tak nějak to tam myslim je). Do něj posléze zadáš čas vyčkávání v sekundách.

KimiR napsal:
poison napsal:

A co takhle kliknout na trasu vlaku pravým myšítkem v místě kde má být ten WP, z místní nabídky vybrat "Vložit vyčkávací bod", v následujícím okně vyplnit dobu čekání ( pozor v sekundách, 2 min se zadávají jako 120 sec) a vzápětí kliknout na "OK"? "Jak prosté, milý Watsone" řekl by slavný detektiv Sherlock Holmes...

Miran napsal:
KimiR napsal:
poison napsal:

A co takhle kliknout na trasu vlaku pravým myšítkem v místě kde má být ten WP, z místní nabídky vybrat "Vložit vyčkávací bod", v následujícím okně vyplnit dobu čekání ( pozor v sekundách, 2 min se zadávají jako 120 sec) a vzápětí kliknout na "OK"? "Jak prosté, milý Watsone" řekl by slavný detektiv Sherlock Holmes...

Zkusím obojí a uvidím co je rychlejší.Tak to budu používat.

Back
Nahoře