Elektrické lokomotivy od Pikka

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
Tak jo, asi jsem zvyklý přecházet jinou klávesou, F9 a 1. Ale když jsem otevřel soubory, kam byly definované zadní kabiny, tedy 002 a 004, tak je tam jasně psáno:
CabViewFile ( "470cab2.ace" )
CabViewWindow ( 0 0 640 320 )
CabViewWindowFile ( "" )
Position ( 0.9 2.98 11.3 )
Direction ( 10 1 0 )

CabViewWindow ( 0 0 640 280 )
CabViewWindowFile ( "" )
Position ( 1 3 11.2 )
Direction ( 3 -70 0 )

CabViewWindow ( 0 0 640 400 )
CabViewWindowFile ( "" )
Position ( 1 3 11.2 )
Direction ( 5 50 0 )

Což i průměrný laik pozná, že se nemůže dostat jinam než do vozu pro cestující, když si otevře 470cab2.ace A to je i v těch rv, které u jednotek nemají co dělat, protože se nepřechází na druhou stranu stejného vozu, ale na konec celého vlaku. Asi máte jiné klávesové zkratky, ale přes F9 a 1 se jako u jiných jednotek na druhé stanoviště nedostaneš. A navíc Conbuilder Ti vyjede desítky chyb, že chybí ace soubory jako například 2Opakovac.ace a vše co začíná 2. Po mých definicích už jen chybí unv.ace, který jsem našel i jiných kabin. Já nevím ,tohle je snad diskuzní fórum a ne, když někdo narazí na nějakou nesrovnalost, tak z něj rovnou uděláte blbce. To je takový problém normálně odpovědět ? Neboj, já se ptal i jiných uživatelů a také jim to nefunguje. Proto jsem sem dal příspěvek, když jsem problém vyřešil.

Jediný správný zažitý zápis je tento, který jsem dnes vypočítal a šlape to jak hodiny:

CabViewFile ( "..//..//common.cab//cab169//169Front.ace" )
CabViewWindow ( 0 0 640 320 )
CabViewWindowFile ( "" )
Position ( -0.9 2.98 -11.3 )
Direction ( 10 181 0 )

CabViewFile ( "..//..//common.cab//cab169//169Left.ace" )
CabViewWindow ( 0 0 640 280 )
CabViewWindowFile ( "" )
Position ( -1 3 -11.2 )
Direction ( 3 110 0 )

CabViewFile ( "..//..//common.cab//cab169//169Right.ace" )
CabViewWindow ( 0 0 640 400 )
CabViewWindowFile ( "" )
Position ( -1 3 -11.2 )
Direction ( 5 -130 0 )

EngineData ( 470002 )

Opět si dovolím citovat: "Přestup mezi vozidly se provádí klávesou pohledu 1+! na vysvíceném vozidle v řazení vlaku F9 a po přestupu do druhého vozidla se v tomto přestoupí z jedné kabiny do druhé opět jednoduchým stiskem klávesy 1+!, čímž se zároveň změní i orientace pro souhlas patřičného směru. Takto by měly být správně nadefinované kabiny pro všechny jednotky, kde je pouze jedna kabina na vozidle a to tak, aby byla první v eng vždy ta, která odpovídá pro přední směr modelu (tou je u zadního modelu ta mezistěna). ... Jednoduché a zabrání to zbytečným hláškám v některých zvláštních případech."
Nechci se tu hádat, ale pořád nevím v čem je tedy u kabin krakena problém a proč bylo potřeba to předělávat. MsTS se již vpodstatě nevěnuji, tak bych byl rád, kdyby se k tomu vyjádřil někdo, kdo rozumí ladění vozidel a kabin.

Já se podílel na ČSD verzi Krakena, takže jsem si s ním svého času docela dost zajezdil. V první okamžik mne netypické řešení kabin zarazilo, ale záhy jsem pochopil, oč jde. Takže nedoporučuju ukvapeně měnit jen proto, že se nám to v prvním okamžiku zdá divné.

Já se podílel na ČSD verzi Krakena, takže jsem si s ním svého času docela dost zajezdil. V první okamžik mne netypické řešení kabin zarazilo, ale záhy jsem pochopil, oč jde. Takže nedoporučuju ukvapeně měnit jen proto, že se nám to v prvním okamžiku zdá divné.
Taaak, a to je přesně ono, pokud někdo (autor) přijde s nějakým "nestandartem" a dávám to schválně do úvozovek, tak tím něco asi zamýšlí, takže je dobré se nejprve ptát proč tomu tak je. :-)

Ahoj,stáhl jsem pikkův pack modelů lokomotivy 242 a ejhle problém s kabinou. Vím už jsem měl problém s kabinou pro 810,ale už je to dlouho a nepamatuju si která to bylo stránka v diskuzi to byla. Prosím poraďte co mám dělat s tím,že sice pohled s kabiny je,ale žádná kabina tam není. Předem děkuji.

Stává se někomu z vás taky, že ve spojení s novou kabinou a Pikkuovými 242, se lokomotivy rozjíždějí až na několikátou odbočku, mají malý tah a vlaková brzda se hlavně při odbržďování nechová úplně korektně?

Pokud ne, může to být způsobeno, že jsem (v domnění, že kabiny a zvuky nejsou nasměrované), přepsal veškeré směrování těchto 242 na složku s odpovídajícími zvuky a kabinami, dle svého zápisu?:rolleyes::rolleyes: Kabiny a zvuky ovšem fungují.

Stává se někomu z vás taky, že ve spojení s novou kabinou a Pikkuovými 242, se lokomotivy rozjíždějí až na několikátou odbočku, mají malý tah a vlaková brzda se hlavně při odbržďování nechová úplně korektně?

Pokud ne, může to být způsobeno, že jsem (v domnění, že kabiny a zvuky nejsou nasměrované), přepsal veškeré směrování těchto 242 na složku s odpovídajícími zvuky a kabinami, dle svého zápisu?:rolleyes::rolleyes: Kabiny a zvuky ovšem fungují.

O jakou kabinu se přesně jedná?

Jde o kabinu od Somatka, dle readme ze stroje 242.238. Nebyla součástí TBP, tuším všechny nové Plecháče na ni odkazují, ale na starých Plechách z TBP, kde jsem ji testoval nejdříve, funguje bezchybně.

Vrátím se ještě ke svým dávným dotazům v tomto vlákně, které se týkají mých rozhrabaných Plecháčů. Některé se rozjíždí až na X-tou odbočku a já nevím, jak to mám napravit. Mám v tom totiž takový bordel, že ani nevím, který to dělá, a který ne. Ale rád bych dal dohromady všechny.

Když vyšel balík Plecháčů od Pikka, byla k němu vyhrabána i lepší kabina (ale tuším staršího data) než byla v trainsetu BP, zvuky také byly vydány nové. Já jsem tehdy přesměroval komplet všechny Plechy na novou kabinu a zvuky, ale část plechů zlobí. BS-2 plní nerealisticky rychle a je tam již zmíněný problém s odbočkami. Problém je, že netuším, které stroje toto zasáhlo. Mám dojem, že Plechy z BP změnu snesly dobře, ale Pikkovy ne. Udělal jsem vše dle readme. Proč se na to ptám: pokud se mezi vámi našel někdo, kdo měl podobný problém, rád bych zkonzultoval řešení, případně dal dohromady seznam těch Plechů, kterým nová kabina nechutná. A potom případně našel řešení. Víte někdo, co s tím? Děkuju předem.

Ale s tím, že je nezbytné provést .....sklo není tak čtverec by měl být.
Co je tohle za blábolení? Čtverec nemají okna na žádné mašině.
Pokud chceš vidět pravý úhel, musíš se proti sklu nastavit kolmo a ne kolmo k ose mašiny. Okna nejsou kolmá k žádné ose xyz mašiny.

Back
Nahoře