Aktivity-Klimi

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna klimi
  • Datum začátku Datum začátku

klimi

Signalista
Na mých stránkách jsme vydal svou první aktivitu Os 9643.Zde ji muzete komentovat.

Proč nepoužíváš hotové ucelené consisty k 451???? Proč tam máš použitou koncovou jednotku, která není podporována (cd451_z_bs_int_97), a je zrušena v aktuálním trainsetu. Kromě toho do této sestavy nepatří, protože má jinak světla!!!!
A pokud nevíš co znamenají jednotlivé údaje v označení jednotky, tak už by ses vůbec neměl pouštět do sestavování svých consistů!!!

Krucifix, snad to bylo několikrát řečeno, že ucelené jednotky se mají brát tak, jak jsou autorem modelu vytvořeny!!!!

A jak to mám udělat, když se mě jednotka zastaví předníma dveřma mimo porón, je to jak u žabotlamy tak u elefantu. MSTS bere první vůz jako mašinu, né jako vagón. Použiju tvůj con, přidám k němu S4 a přejmenuji, aby se to nemíchalo.

alcapone napsal:
A jak to mám udělat, když se mě jednotka zastaví předníma dveřma mimo porón, je to jak u žabotlamy tak u elefantu. MSTS bere první vůz jako mašinu, né jako vagón. Použiju tvůj con, přidám k němu S4 a přejmenuji, aby se to nemíchalo.

Vykašli se na zastavování pomocí nástupiště a čekání podle počtu lidí, využij výhod MSTS Bin 1.6 a dej tam WP a ten si můžeš dát kam chceš a tam ti taky souprava zastaví a přesně na jak dlouho chceš.

alcapone napsal:

Píšeš kravinu. MSTS nic takového nedělá. Řídí se akorát tím kde jsou nadefinováni cestující. Anebo podle tebe například samotný motorák nestaví u peronu neboť je to z pohledu MSTS jen mašina?????
A pokud to někde přeci jen takto staví tak je nesoulad mezi definicí nástupiště a umístěním jeho modelu. A na toto je nutné upozornit autora tratě aby toto uvedl do souladu - označení začátku/konce nástupiště s fyzickým modelem.

Moje další aktivita bude v úseku Masarykovo n.-Pečky.Bude to osobní vlak při napěťové výluce.Svezete se Os 9309 s lokomotivou 754.Navíc výluka mezi Pečkami a Velimí.Řazení bude Bdbmsee-Bmee-Bdmtee-Bdmtee-A.Zbytek akttivity se bude dojíždět 749 v úseku Velim-Kolín.Řazení os

A koukal jsi na defaultní tratě? Tam je, narozdíl od Zbyňkovy tratě, to označení peronů o těch 5-6 metrů posunuto od krajů/konců peronů. Takže tohle je věc v simulátoru daná už od jeho počátků. Zbyněk bude muset poupravit ty značky konců nástupišť.
A souvisí to zřejmně s tím, že MSTS počítá polohu vozidla podle jeho osového středu. A tento středový bod pak porovnává s umístěním značky toho nástupiště.

Presnosť zastavenia trafficu je závislá od nastaveného výkonu. Ak je nastavený výkon na 100% tak zastaví presne na konci nástupišťa. Znižovaním výkonu sa zväčšuje nepresnosť zastavenia trafficu.

Jo to je tak, když se někdo hrne do stavby nějaké trati, ale nečte manuály. Ale je zajímavé, že na tohle nikdo dříve nepřišel a nikomu to nevadilo, když jsem postavil první úsek Kúty - Brno (jen Ppoollll mne hned zpucoval, že jsem neoznačil nákladní koleje :lol: a měl pravdu). Pak se jezdily tři roky desítky aktivit. Kolik tisíc označených osobních kolejí už mám? Abych si opravu rozdělil na pětiletky. :lol: :lol: :lol: Ále, dejte traffic vyčkávací body, to bude přesnější řešení.

Zbyňku, není třeba se hned plašit. Já bych si toho ani nevšiml. Ono je to totiž o tom kdy a kolikrát se člověk rozhlídne okolo sebe z letecké perspektivy. A taktéž to je i o tom na co se kouká. A když si uvědomíme, že většinu osobáků tahá loko tak je pravděpodobnost si tohoto problému všimnout hodně malá. Do očí to praští až u těch ucelených souprav, které ten peron přejedou.
Ale jak píšeš. Řešitelné to v současnosti již je pomocí WP. A stejně to tak řeší i problém zastavení dříve než na konci peronu. Takže nic zas tak závažného to není. A ještě by stálo za to vyzkoušet zda posunutí těch peronových značek nebude vadit aktivitám. Tohle jsem nezkoušel a pokud mám být upřímný, tak mne to v tomto okamžiku ani nezajímá.
Jen drobná poznámka - když v tom počtu označených kolejí ubereš jeden řád tak tomu budu i věřit. Takhle tomu moc nevěřím.

Co to znamená nejde? Pokud se vše správně nastaví, není důvod pro nefunkčnost trafficu (zvlášť pokud ti traffic u 1. act běhal). Lehký popis problému by neuškodil, neboť z ničeho nemůžu věštit jádro problému....

Kank napsal:
Co to znamená nejde? Pokud se vše správně nastaví, není důvod pro nefunkčnost trafficu (zvlášť pokud ti traffic u 1. act běhal). Lehký popis problému by neuškodil, neboť z ničeho nemůžu věštit jádro problému....
omluvám se,jak jsme zde už psal prostě mi nefungujetlačítko upravit traffic pořád ho mačkám a nic

klimi napsal:
Kank napsal:
omluvám se,jak jsme zde už psal prostě mi nefungujetlačítko upravit traffic pořád ho mačkám a nic

Ty Klimi, a máš vůbec nějaký traffic soubor k aktivitě vytvořený? Při nové aktivitě je potřeba nejprve dát Nový, pojmenovat traffic a až potom funguje tl Upravit a můžeš do něj přidávat a vytvářet services trafficu.

To je divný, tak to zkus takhle: zavři AE, jdi do adresáře traffic a smaž tam soubor Os9309.trf nebo ho přejmenuj na něco jiného a potom znova nastartuj AE a zkus ho vytvořit znovu.

Back
Nahoře