Aktivity-Klimi

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna klimi
  • Datum začátku Datum začátku
klimi napsal:
Jinak z mé strany se budete moci dočkat i aktivit z jiných tratí(až mi přijde 321,Luhačovice a mozná i 310)Moc se těším na můj R z Prahy do Brna.Konkrétně si dělám zálusk na R420 excelsior z Popradu až do Phy Sedlece.a až bude hotova trať až do Košic tak udělám skoro komplet.Bohužel chybí tratě 090,130,140.
Tak tu Ic580 asi udělám sólo po příchodu 321.

klimi napsal:
klimi napsal:
Jinak z mé strany se budete moci dočkat i aktivit z jiných tratí(až mi přijde 321,Luhačovice a mozná i 310)Moc se těším na můj R z Prahy do Brna.Konkrétně si dělám zálusk na R420 excelsior z Popradu až do Phy Sedlece.a až bude hotova trať až do Košic tak udělám skoro komplet.Bohužel chybí tratě 090,130,140.

To bude to nejrozumnější řešení a myslím, že je úplně jedno, na kterém peróně v Karviné začneš ! :wink:

Tomes napsal:
klimi napsal:
klimi napsal:

To bude to nejrozumnější řešení a myslím, že je úplně jedno, na kterém peróně v Karviné začneš ! :wink:
Přesně tak,taky si myslim že je jedno jestli to začne na 1 nebo na 9 :D Ale tenhle úsek nepatří zrovna k mím oblýbeným a v životě jsme tudy nejel.Přece jenom bydlim na druhé straně ČR ale pokusim se to udělat nějak rozumně.Ostravánku Ostravánku :lol:

bob57_cz napsal:
klimi napsal:
Ale tenhle úsek nepatří zrovna k mím oblýbeným a v životě jsme tudy nejel.Přece jenom bydlim na druhé straně ČR ale pokusim se to udělat nějak rozumně.
Tak to pamatuj i na to, že Bohumín - Přerov - Břeclav se jezdí vlevo, ikdyž je tam banalizace. :lol:

Klimi a taky nezapomeň,že v úseku Karviná - Dětmarovice se jezdí vpravo ale v úseku Dětmarovice-Bohumín už vlevo. Nevím jak v reálu,ale ještě před stanicí Dětmarovice,musíš přehodit veksle a jet po levé straně k nástupišti směrem na Dolní Lutyni. :wink:

bob57_cz napsal:
Jiří napsal:
Klimi a taky nezapomeň,že v úseku Karviná - Dětmarovice se jezdí vpravo ale v úseku Dětmarovice-Bohumín už vlevo. Nevím jak v reálu,ale ještě před stanicí Dětmarovice,musíš přehodit veksle a jet po levé straně k nástupišti směrem na Dolní Lutyni.
Omyl, Jiří, nemusí. Trať Žilna-Bohumín je s pravostranným provozem ! "Nově" je banalizován úsek Dětmarovice-Bohumín a v tomto úseku se jezdí podle toho, odkud nebo kam vlak bude pokračovat tak, aby nemusel zbytečně snižovat rychlost z důvodu přejezdu mezi kolejemi 1. a 2.

Já jsem jel posledně v tomto úseku po levé koleji ve směru jízdy vlaku. Tedy mezi Bohumínem a Dětmarovicemi.Dále vím,že mezi Dětmarovicemi až Jablunkovem jezdí po pravé straně.Ale je to už více jak měsíc co jsem jel vlakem :wink: 8)

Martens: Nemusí to byť len autoblok, je to každé zabezbečovacie zariadenie, ktoré umožňuje jazdu vlaku po kolaji oboma smermi.

Tak na mojich stránkách je malé překvápko.Jde o Rychlík 706 Hradišťan z Luhačovic do Starého Města na trati Luhačovice.

Stejně tak i v úseku Bohumín - Dětmarovice,ale jakmile budeš projíždět kolem EDĚ,tak musíš jet už po pravé straně,tím pádem,musíš mít nástupiště v Dětmarovicích po levé straně pokud jedeš směrem na Karvinou. Takže jakmile se budeš blížit k Dětmarovicím,musíš přehodit vyhybku abys jel pak až do Mostů u Jablunkova ( trať ČD ) po pravé straně. :wink:

Stejně tak i v úseku Bohumín - Dětmarovice,ale jakmile budeš projíždět kolem EDĚ,tak musíš jet už po pravé straně,tím pádem,musíš mít nástupiště v Dětmarovicích po levé straně pokud jedeš směrem na Karvinou. Takže jakmile se budeš blížit k Dětmarovicím,musíš přehodit vyhybku abys jel pak až do Mostů u Jablunkova ( trať ČD ) po pravé straně. :wink:[/quote]No tak,kdž to popletu tak můžu říct ,že jsem to chtěl udělat po špatné traťovce :wink: Stejně jsem to moc nepochopil :D

klimi napsal:
Stejně jsem to moc nepochopil :D
Jelikož k celé Ferdinandce tak nějak provozně patřím, pokusím se to osvětlit. V trati Břeclav - Přerov - Bohumín se už od císaře pána jezdí levostranně. Z Bohumína dál na Dětmarovice pravostranně. "Koridorizací" došlo (nejen) v úseku Bohumín - Dětmarovice k vybudování obousměrného autobloku a přes Bohumín se "po rovných" dá projet rychlostí 140 km/hod. Z tohoto důvodu jsou některé vlaky (103, 105, jiné operativně) vedeny z Dětmarovic do Bohumína "proti správnému směru", aby nemusely při průjezdu Bohumínem snižovat rychlost (v Dětmaroviciích jsou totiž při průjezdu po kolejích č.4 a 6 na bohumínském zhlaví 100-kové výhybky).

Už je to jasnější nebo budeme pokračovat :?:

Takže pokračujeme. Bohumín - Dětmarovice (- Petrovice nebo Karviná - Těšín - Čadca) se jezdí pravostranně. Pouze určité vlaky do/z Petrovice jezdí vlevo z důvodů popsaných v předchozím příspěvku. Nicméně v tomto úseku je obousměrný autoblok a pokud se dispoziční výpravčí DOZ Bohumín rozhodne, že zrovna třeba sudý Ostravan mu lépe vyhovuje "po levé" (proti správnému směru), může tak jet.

V tomto případě je rozhodnutí na tobě, protože v aktivitě simuluješ rozhodnutí výpravčího ty - např. necháš svůj vlak jet z Dětmarovic po levé a po pravé náklada z Petrovic, kterého na trati předjedeš..... Možností je mnoho, jen je třeba zapojit "dopravní fantazii".

Sakra na Ostravanovy jede 151.Tu nemám rád,protžoe se u ní strašně pomalu přidává výkon.

Back
Nahoře