Aktivity-Klimi

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna klimi
  • Datum začátku Datum začátku
Os4876... Může to být hezká aktivita, ale kousek za Třebíčem - zastávkou MSTS postrádá objekt CD_B2.s a pošle mě zpátky do widlí. Čímpak to může býti? Že by notebookem, na kterém hraji? -> Intel dual core 1.73 Ghz, 3 GB RAM, nesdílená GeForce 8400, Visty Home Premium - není to třeba jimi? Na jakém OS jste to projeli?

Toto není chybou PC,ale že ti chybí daný soubor v adresáři CD_B.Sosni si daný zip z trainsetu od Zbyňka z webu.
Ronoath napsal:
Os4876... Může to být hezká aktivita, ale kousek za Třebíčem - zastávkou MSTS postrádá objekt CD_B2.s a pošle mě zpátky do widlí. Čímpak to může býti? Že by notebookem, na kterém hraji? -> Intel dual core 1.73 Ghz, 3 GB RAM, nesdílená GeForce 8400, Visty Home Premium - není to třeba jimi? Na jakém OS jste to projeli?

A proč tedy vypisuje "nelze přidat objekt do světa" (objekt, ne vozidlo) a po odkliknutí hledá textury na vůz v global/textures?

Protože je to MsTs, vždy všechno hledá v globálu. I když to tam nemá co dělat. Jde o vozidlo a to je simulátoru jedno, prostě napíše objekt. Tohle kupátko je nové od O. Janiše. Mám dojem.

Ronoath napsal:
To bude nekompletní aktualizací trainsetu. CD_B2.s je naskinovaný klasický vůz B (ne ten zcela nejnovější) od Ondry. Stáhnout jej můžeš z mých stránek (Osobní vůz ČD B - rezavá střecha + pohled cestujícího z okna)

Tak to je hezké. Díky Kanku. Jen ještě zbývá vysvětlit, proč ConBuilder při kontrole aktivity nic neříkal, a vyčinit Klimimu za neinformování nebohých uživatelů :D

Ronoath napsal:
Tak to je hezké. Díky Kanku. Jen ještě zbývá vysvětlit, proč ConBuilder při kontrole aktivity nic neříkal, a vyčinit Klimimu za neinformování nebohých uživatelů :D
To je jednoduché - CB při kontrole aktivity kontroluje pouze existenci wag nebo eng souboru - tady se úplnost modelu nekontroluje a tedy se neodhalí, že je třeba blbě udělán odkaz na s soubor nebo že chybí textura...ostatně chybějící texturu tuším neodhalí ani CB (protože je potřeba dekomprimovat s soubor a tohle CB nedělá), ale tím si nejsem tak jistý.

Na detailnější kontrolu konzistence trainsetu je tam přímo kontrola na wag a eng soubory s tím, že odhalí chybějící sms, wav soubory u zvuků a cvf nebo ace soubory u kabin. Stejně tak odhalí chyby v definici s souborů u sd, eng nebo wag.

Co se týče toho vozu CD_B2, tak se vsadím, že jej tam máš někde v trainsetu zašitý a že dosadil tento ....

Zdravím, u CB je ještě jedna věc. Neumí kontrolovat loose consists. Takže já dělám důkladný průzkum aktivity i přes MSTS Activity Analysis.
Dan :D

Dan J. napsal:
Zdravím, u CB je ještě jedna věc. Neumí kontrolovat loose consists. Takže já dělám důkladný průzkum aktivity i přes MSTS Activity Analysis.
Dan :D
No a já LC kontroluji a eventuelně opravuji výhradně v CB. Snadněji to už nejde.
V kontrole aktivity je takové malé zatržítko a to když se zatrhne, kontroluji se LC ve všech aktivitách. Pak úplně na konci vpravo nahoře je v obrazovce CB ikonka LC a tam se dají LC upravovat nebo opravovat.

CB samozřejmě umí kontrolovat LC. stačí pouze při Test>activites vybrat trať, aktivitu, zaškrtnout "test all loose consist" (či tak nějak to je...) a zkontroluje a najde vše. Chybou bývá, že toto člověk nezatrhne a něco se neprohledává (nerozumím, podle jakého klíče.) Spálil jsem se u Danovy aktivity "ranní osobák", takže teď můžu dělat chytrého :wink:

Martens: Díky za vysvětlení. ČD B2 musím doinstalovat.

Zdravím. Projel jste už někdo 377? Omlouvám se všem,že hlášky v SR nejsou slovensky, ale moje slovenština není dobrá. Nyní se už připravuje 278.

Zdrávim.
Tak pro všechny, kteří si dříve rádi zajeli nějakou tu aktivitku z mé dílny mám dobrou zprávu. Po trablech s během MSTS na Win7 jsem se opět dal do tvorby a snad do konce týdne by měla vyjít jedna jednodušší aktivitka, jen tak na rozehřátí :)
Petr

OSko

Tak aktivita úspěšně prošla pod rukama testerů a snad do konce týdne by se měla dostat k Vám, uživatelům.
Zde pár fotek z testování.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://s2.imgupload.cz/img/137163/683Jy/1.JPG
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://s2.imgupload.cz/img/137164/h0MAD/4.JPG
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://s2.imgupload.cz/img/137165/rV1Uo/5.JPG
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://s2.imgupload.cz/img/137166/vHeID/6.JPG

Děkuji Banánovi za fotky,testování a doplnění poznatků z ONJ.

Měl bych drobný dotaz k aktivitě Os 9363. Mám u této aktivity prázdný JŘ, je to tak správně?

Krwel napsal:
Měl bych drobný dotaz k aktivitě Os 9363. Mám u této aktivity prázdný JŘ, je to tak správně?

Určitě to není správné. Nějaká chyba autora aktivity, jízdní řád ukazuje samé nuly.

Ještě znovu k aktivitě Os 9363. Autor píše, že byla testována Banánem. To si tester nevšiml prázdného JŘ? A ještě se mi stalo, že mi začal mizet trafik, i když jsem jel podle JŘ. Zmizela mi souprava rajek v Úvalech. Apropos co tam ty rajky dělaly??? Blokovaly přístup cestujících k nádražní budově. Cestující z mého osobáku vystoupí a vejde rovnou do soupravy. Nemá kudy jít. Chtělo by to trošku lépe testovat.

Pavlík napsal:
Cestující z mého osobáku vystoupí a vejde rovnou do soupravy. Nemá kudy jít.

No to protože jim dědina nařídil aby chodili pod vozem, tys nečet vyhlášku?

Back
Nahoře