Motorové vozy a jednotky Ganz

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Směrování v eng máš toto:
Sound ( "../../common.snd/sndGanz/m295-0eng.sms" )
Sound ( "../../common.snd/sndGanz/m295-0cab.sms" )
A už jsme doma zvuky to navalí do "commmon.snd" ty 3 "m" jsem přehlíd. :-)

Aha, tak je chyba v inštaláku. Neskôr večer to opravím. Komu to nejde tak si to premenujte / presuňte. Alebo počkajte dve tri hodiny kým to opravím.

Jo a ještě jedna věc, odskoušená na M131 v OR, takže nevím jak Ganz, ale dle mne to bude stejné. OpenRails u traffic neumí řadit, pokud jde o traffic. Takže vlak v traffic pojede na jedničku. M 131 jede tak 10 - 5 km/h. Joska tehdy udělal eng soubory pro traffic, takže se budou asi muset udělat i pro Ganze.

Na webe je nový archív snd-m495-0.exe kde by to malo byť opravené. Pre istotu to niekto vyskúšajte.

@Dan J. : No tak traffic engy bude treba tiež dať k downloadu, až bude taký eng pripravený vyskúšaj to a doplním inštalátor. Inak tam môže byť aj patrične upravený eng z M284.0. To je síce dieselelektrika, ale v prípade traffic vlaku to asi bude jedno.

Aby nevznikol dojem že nič nerobím, dnes som upravil textúru, ganz dostal okapy a kľučky na dvere. Ale troška sa trápim s nejakými drobnými chybami krásy, náhľad v 3ds max je ok, ale export to po*erie a pokriví. No, niečo budem musieť vymyslieť.
Rastie to pomaly, ale rýchlejšie než M495.0 ;)

m275-1_2017_12_22.jpg

Pravdepodobne niekde po rezaní vznikol problém. Dá sa to napraviť funkciou slice. Teraz to riešil Pikku na svojich mašinách.

@dem : Milan, vertexy sú OK a sú zarovnané. Ale neboj sa, ja s tým vybabrem. Možno dnes nie, ale určite.

Kontrolní otázka: Chtějí soudruzi jěšte jednoho Ježíška od Taxe?

m275-1_2017_12_23a.jpgm275-1_2017_12_23b.jpgm275-1_2017_12_23c.jpg

Ak áno, bude to naozaj surová betaverzia, pretože chýba cabview. Ja som ho nahradil hurvínkovským, ale ten je naozaj len núdzový, pretože tam chýba poloha pre 5. stupeň u prevodovky. Možno sa nájde dobrá duša ktorá by vytvorila vhodný cabview - mám k dispozícii fotografie z poľského Ganza SN-52 od Marka m61 a z toho by bolo možné použiť niektoré prvky. Hoci eng vychádza z M495.0 tak cabview v tomto prípade je nepoužiteľný ... ale nehláste sa všetci ... dá sa jazdiť aj s tým horvínkovským :p

@Dan J. : Dane, pýtal si sa na consists s M495.0 - tak na expres v žiadnom prípade dva vložeňáky na jednej jednotke ... Vždy súprava M495.0a + M495.0c + M495.0b, to jest motor, hospoda a motor. Aj pri zdvojenej súprave. Vložený dobytčák M495.0d sa takmer nepoužíval a na Hungárii či Vindobone už vôbec nie.

@Dan J. : No na M498.0 si ešte nejaký čas počkáš, prinajmenšom kým neprekonám odpor k modelovaniu čela alebo kým sa toho nechytí niekto druhý ;)

Vím, už jsme se o tom bavili. Já furt uvažuji, zda vyhodit ten vůz, nebyl by ten rychlík příliš krátký? Pokud by zaskakoval malý Ganz na Hungarii? Beru ho jako náhradní soupravu vypůjčenou z Libně. No a když už ti tu zasírám vlákno :) Mohu ve Štúrově nasadit na vlaky tyto vozy:
vozy MÁV.jpg
Vůbec namám tucha, co v MLR jezdilo na osobácích v letech 1969/70, chystám se totiž opravdu začít aktivitu v Budapešti na trati Alfold, pak trať 130, pak trať BP a nakonec 321.

@Dan J. : No neviem, toto je voz typický pre osobáky, v čase kedy u nás Ganzy jazdili tak v Maďarsku mali dostatok moderných štvornápravových vagónov aj motorových vlakov vlastnej produkcie.

Back
Nahoře