Motorové vozy a jednotky Ganz

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Dnes Ganz dostal nové čelo a predné okná. Zajtra, pozajtra ...proste najbližšie budem opäť rezať ;) Tentokrát stupačky a žalúzie na podvesoch. Tiež čaká na novú textúru v Hi-Res
Bohužiaľ, v OR nefunguje, bude treba urobiť niečo s engom

V Shape Vieweri:
m495-003-03-24.jpg

Krátky test v MSTS
m495-003-03-24_msts.jpg

Dnes som si zo študijných dôvodov nainštaloval maďarský Ganz známy ako Hargita. Eng u Hargity napodiv v OR funguje, takže asi budem nútený požičať si ho pre Ganz M495.0. Je síce potešiteľné, že tento model existuje, ale bohužiaľ mne sa nepáči, má mnoho estetických nedostatkov. Nakoniec posúďte sami:

Chlapec sa s mapovaním textúr moc netrápil, nevadí mu že tam má nepekné zlomy. Hlavne že to jazdí. Ale buďme radi že to ide aj v OR a môžem eng upraviť pre naše účely

hargita.jpg hargita_2.jpg

Pre porovnanie skutočná Hargita po rekoštrukcii v stave zo 16.9.2016

hargita_org.jpg

Dobrá správa - Ganz už ide aj v OR - použil som eng z Hargity s malou úpravou, teda pre MSTS bude pôvodný eng od ZSR a pre OR bude upravený eng s ručne radenou prevodovkou. Inak troška som sa pohral s vloženým vozom, dostal novú Hi Res textúru. Môžem začať rezať okná a schodíky. Samozrejme aj zbastliť interiér.

ganz-m495-0c1.jpg

Pretože vložený voz mal po vyrezaní okien lomy svetla v OR aj v MSTS - na renderovanom obrázku z 3ds max sa to neprejavilo - tak dnes som si skriňu dva krát zopakoval, ale teraz už je v naprostom poriadku. Môžem sa vrhnúť na schody, interiér a drobné detaily. Napríklad madlá, nápisy ...

Screeny sú z OR.

m495-003-c1.jpg

m495-003-c2.jpg

Cez víkend nič, ale dnes večer dostal vložeňák nové schodíky, ktoré potom prenesiem aj na motorák. Musím povedať že knižka mi dala veľa, z fotografií možno prečítať mnohé drobnosti ktorý z typáku nie sú zrejmé. Okrem iného napríklad tie schodíky. Tak môžem začať tvoriť interiér a hľadať vhodné farby pre drobné detaily

n295-0c1.jpg

Krásné Ganzy, klobouk dolů Taxi ;) Líbí se mi, že tvoříš i pro OR.

Jo a mohl bys dát link na tu Hargidu?

Interiér hotový, ale bez inside pohľadu. Funguje vôbec inside v OR? Ostávajú madlá, popisy a nejaký tan sajrajt na streche. Okrem toho ešte upravím schody, textúru musím a trošku treba upraviť aj tvar.

Screeny sú z OR zo všetkých štyroch rohov

n495-003c-r1.jpg n495-003c-r2.jpg n495-003c-l1.jpg n495-003c-l2.jpg

Snáď hotovo. alebo som ešte zabudol na niečo? No, zabudol, nápisy, drobné úpravy textúry ;) A dva malé, nebadateľné sajrajty na streche. V postate vložeňák C ide na chvíľu bokom, pokračujem s motorákom a prípadne vložeňákom D
Až chcete, kochajte sa:

m495-003-c4.jpg n495-003c-r2beta.jpg n495-003c-r1beta.jpg n495-003c-l2beta.jpg n495-003c-l1beta.jpg

Výsledok dnešnej práce: M495.0d. Vložeňák dodaný so súpravami 007- 010 a dodatočne dokúpený aj k M495.001 - 006. V praxi sa na expresných vlakoch používali málo, na toto malé ganzy neboli dostatočne výkonné. Hodia sa k M284.1 (ešte som na nich neurobil nič) alebo k T698.0 od Jardu Skůru Myslím že niektoré rýchliky ako Karlex, Karola a možno aj iné jazdili v štvorvozovej zostave. Ale nám v MSTS a OR je to jedno ;)

n495-003d.jpg

Na export do MSTS si musíte chvíľu počkať, chýba interiér.

Tak veľkopriestorový vložeňák M495.0d dnes absolvoval skúšobnú jazdu v OR. Z neho vzniknú dve verzie vozu Bam 504x, ktorý bol prestavený pre ostatné vlaky po vyradení tohoto vozu od súprav M495.0 Jedna verzia bude klasická polomáčaná, v podstate sa zmenia len nápisy a možno odtieň, druhá verzia bude celočervená so žltým pruhom. Obe verzie budú vhodné pre vozbu s dieselovými lokomotívami aj s motorovými vozmi M284.1 či M262.0.

Niekoľko screenov z OR:

m495-003-4va.jpg m495-003-4vb.jpg m495-003-4vc.jpg

Back
Nahoře