Motorové vozy a jednotky Ganz

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Od včera je interiér ganzu M275.1 kompletný. Keďže neexistuje fotografia stanovišťa ČSD, inšpiroval ma poľský Ganz SN52. Kto budete mať možnosť ísť do železničného múzea vo Varšave mohli by ste skúsiť nafotiť predné aj zadne stanovište. Oddiel pre cestujúcich je odlišný, ale ten je jasný z fotiek v knižke. Cabview som skúšobne použil z M131.1 ;) Je to lepšie než cab z Hargity, len chýba poloha pre 5. prevodový stupeň.

Podhľad na stanovištia. Áno, chýbajú sedadlá - nemá kto vyrobiť otočné stoličky ;):

Predné stanovište je priestranné, ale podobne ako u M262.0 veľa miesta zaberá kryt motora

m275-1_fir_predna.jpg

Zadné stanovište je stiesnené, dvere sú len na ľavej strane - teda aspoň podľa výkresu a fotografií. Tu ešte nemajú finálnu textúru a chýbajú madlá, kľučky, pánty a stupačky

m275-1_fir_zadma.jpg

Dnes by sa zdalo že som nič moc neurobil. Ale pravda je že som sa hral so stupačkami a schodíkmi. Aj napohľad jednoduché veci dokážu potrápiť ;) Pôvodne som chce ešte stihnúť sajrajt na čele a na streche ... ale snáď nabudúce

m275-1a_or-03.jpg

Tak tomuto rozumiem.....Nie raz som sa pustil do práce čo som považoval za max....pol hodinku a strávil som na tom hodiny.... :)

Ahoj. Díky za info. Mám monografie ganzov, tam je zrejme dostupné všetko čo sa dalo zohnať. Pochybujem že by ešte niekde boli verejne dostupné fotky. M275.1 funguje dobre s kabínou od hurvínka, M495.0 dostal kabínu z maďarskej Hargity a M498.0 si ešte bude musieť počkať - možno upravíme kabínu z Hargity alebo z Arpáda.
Inak možno je to utópia, ale pre M275.1 skúsim pripraviť univerzálnu retro kabínu ako ju má M273.0. Ale chce to dobré fotky z hurvína ;)

Inak sajrajt na čele sa stal skutočnosťou, sme o krok bližšie k betaverzii.

m275-1a_sv-01.jpg

Ahoj Taxi.
Ten interiér ještě MSTS (ovčem nic ve zlém), ale venek, jako živé (skutečné) hlevně ta barva šervené, ta se fakt povedla, klobouk dolů, nádhera.

Dane, díky, šak farba je reálna z M262.004 ;) Ono je jedno na čo ju nalepím. Stačí pohnúť rozumom, troška práce v grafickom editore a aj omaľovánka môže vyzerať pomerne slušne. Všetko je o tom či chceš alebo nechceš. Keď chceš, skúsiš a niečo z toho bude, keď nechceš tak stačí o tom kecať že to nevieš a nejde to. Všetko ide. Vieš aj Ty sám že keď chceš, tak si nejako poradíš, niečo vymyslíš.
PS: Ten interiér je jednoducho taký pretože som si veľa komponentov požičal z vozu Calm49, pretože to nemôže byť v Hi Res kvôli alfakanálu, ak môže tak ja ešte nepoznám spôsob ako na to a vôbec si s tým nezaťažujem hlavu. Mohol by som síce použiť xxx textúru 512x512 alebo 1024x1024, ale to je pre mňa neprehľadné a v interiéri predsa nesedíš. Iné by bolo keby som robil interiérový pohľad. Ale to je jedno, my potrebujeme jednoducho jazdiť a prípadne kochať sa z vonku ;)

Tak a na dnes by stačilo. Sajrajt vpredu, sajrajt na streche ... chvíľu mi trvalo kým som pochopil ako ten hrniec mohol vyzerať. Z výkresu to nevidíš, malé čb fotky sú v tomto prípade takmer k ničomu, pretože na nich ten šerbeľ nie je vidieť. Ale snáď som trafil:

m275-1a_or-03.jpg

Tak když už se tu nakousl ten kouř, není moc vysoko od výfuku? Nechci chytračit, jen se ptám, že by měl výfuk takový tlak?
Dan

@ Dan J. - Aby ho bolo možno vidieť on ten dym sa musí troška ochladiť, je asi 35 cm nad výfukom. Večer Ti pošlem demo aby si to mohol okukať. Neni problém to dať troška nižšie. Ale to zas v MSTS vyzerá blbo ;) Možno budú treba dve verzie na download - pre MSTS a pre OR, eng aj cabview.

Tax napsal: Možno budú treba dve verzie na download - pre MSTS a pre OR, eng aj cabview.

Stačí jedna verze a v engu pro OR to pak směruješ na jiný CVF pro OR

Přesně jak píše Jirka. Do složky modelu dáš další složku Openrails a tam olácneš eng soubor stejného názvu, jako je v složce s modelem, ale úpravami pro OR, při skládání soupravy v MSTS editoru, vidí editor eng MSTS, ale OR si po spuštění veme ten z Openrails složky. Na testík vozu už se těším.

@JiříkTK: Mne blondýne to musíš vysvetliť polopate, nejakú konkrétnu ukážku, inak sa v tom zrne zahrabem. nech nad tým rozmýšľa kôň, ten má väčšiu hlavu, ja radšej idem robiť nejakú omaľovánku ;)

@Dan J.: Za chvíľu, za dve to tam máš

A včil niečo na zasmiatie: Rekreačný vlak vedený ozubnicovou lokomotívou T426.003 ( autor Miran ) a rekonštruovanými vagónmi Bam 5040 odchádza zo stanice Horná Dolná do stanice Mokrá nad Suchou Horou

t426-0-bam-5040.jpg

Vagóny Bam 5040 - 5049 vznikli rekonštrukciou "prebytočných" vložených vozov Ganz M495.0d na použitie v štandardných osobných vlakoch.

bam-5040.jpg

Ale aby to bylo správně tak by Rakušanka (T426.003) měla být obráceně a soupravu před sebou sunout. Takto je to u nás v Tanvaldě. Ale na druhou stranu nic nebrání jejímu zařazení na začátku soupravy.:):););)

Back
Nahoře