kilometr,sklon,poloměr

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Mohl by mi někdo buď sehnat,nebo poradit,kde bych našel něco ,jak podle toho staví p.Šemora,kde je kilometr - sklon - poloměr.Potřeboval bych to k tratím 032,040 a 047 ,ale hlavně 047.Chtěl bych zkusit reálnou stavbu.
Předem děkuji

V tabulkách traťových pomerov sú neni ani sklony, ani polomery oblúkov. Na oblúky sú dobré ortofotomapy a na sklony jedine služobný materiál od traťovákov.

No na 047 těch sklonovníků moc není.Potřebuju něco takového o čem píšu.Ale koho se mm zeptat,nebo co ,to nevím

Potrebuješ termosku s čajom, pero, papier dobrú obuv a dve tri voěné odpoludnia ... zoberieš tieto pakle a vydáš sa po trati, keď nájdeš sklonovník tak si ho zapíšeš na akom je kilometri ... ak si popritom zoberieš aj foťák, či kameru a pofotíš či natočíš okolie, máš dosť podkladov na stavbu ...

Teba zájsť na traťovú dištanciu, či okrsok, alebo kdovie ako sa to teraz volá a tam sa popýtať. Ak sa vyzbrojíš aj nejakou flaškou a budeš mať trocha štastia, tak to možno získaš.

JOHNZ napsal:
Potrebuješ termosku s čajom, pero, papier dobrú obuv a dve tri voěné odpoludnia ... zoberieš tieto pakle a vydáš sa po trati, keď nájdeš sklonovník tak si ho zapíšeš na akom je kilometri ... ak si popritom zoberieš aj foťák, či kameru a pofotíš či natočíš okolie, máš dosť podkladov na stavbu ...
No ako kde, v úseku Bratislava - Kúty sú možno iba 2-3 sklonovníky. Bolo mi povedané, že miestny traťováci si na ne moc nepotrpia.

Na meranie výšky by bol asi najvhodnejší barometrický výškomer, GPS by v závislosti na kvalite signálu asi dávalo nepoužiteľné oscilujúce hodnoty, obzvlášť v horských oblastiach.

Většinou stačí terén vygenerovaný pomocí DEM a souřadnice z http://www.mapy.cz nebo beta.mapy.atlas.cz. Potom stačí alespoň částečná znalost tratě a pokud jsou tak i nějakou knížku k výročí tratě (často tam bývá i popis odkud kam trať stoupá/klesá). Potom už z trochou představivosti bude trať vypadat podle tvých představ. Jinak v TTP jsou uvedeny alespoň klesání/stopupání ve stanicích.

Naposled editoval moderátor:
Tak asi takle.047 znám zpaměti.Výškoměr přesně mám a vím,jaké je převýšení a tím i průměrný sklon mezi stanicemi.Já teda s tím moc neumím s nějakým měřičem.Sklonovníky jsou od Adršpachu po Janovice a do Radvanic jsou již nečitelné.Pak už ten hlavní úsek Radvanic-Trutnov je nezjištitelný.Jen tak s tou flaškou to asi nepude,protože mi je pouhých 13,5 let.Tra´t mám projetou,znám.Ale zakým bych měl když tak jít,to nevím tady v Tu

Pokud neumíš s editorem trati, tak asi nic nepostavíš. Aspoň podle posledního příspěvku sem to tak pochopil. Pokud s editorem trati umíš tak se omlouvám.

No moc ne,ale chtěl bych to zkusit,ale asi to nepůjde
Možná mi zbývá jen doufat,že se do toho pustí někdy pan Šemora.ale mohl by dát 026,či 032.Četl jsem o projektu východočesko,tam to prý bylo

Jenda napsal:
No moc ne,ale chtěl bych to zkusit,ale asi to nepůjde
Možná mi zbývá jen doufat,že se do toho pustí někdy pan Šemora.ale mohl by dát 026,či 032.Četl jsem o projektu východočesko,tam to prý bylo

Nejdřív se radši nauč pracovat s editorem tratě. Postav si nějakou fiktivní trať a na té se teprve uč. Až to budš umět, tak uvidíš že postavíš i nějakou reálnou a dobře vypadající.

Back
Nahoře