Zobrazování popisů a trati

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna majk1
  • Datum začátku Datum začátku
M

majk1

Host
Dobrý den, co se týče MSTS jsem úplná lama. Nainstaloval jsem program ze dvou CD, stáhl si z webu MS všechna update, nainstaloval, restartova, nahrál češtinu. Mšly bych mít verzi 1.2.
Mám tyto problémy: 1) hned od prvního menu mám včechny popisy tak, jako by byly dole a vpravo uříznuté (písmena), takže mi mohou oči vypadnout a stále se domýšlím, co to může být. 2) Když zariskuji a odkliknu třeba ukázkovou jízdu, tak mám různobarevné kostičky a někdy se to srovná po několika přepnutích okna.
Nejde o to, hned stavět tratě, ale zajezdit si - je to dárek pro syna, tomu je 7 let a chce si jezdit.
PC: AMD K7/233MHz, 256RAM, SCSI disk, Ati 3D Rage Pro, W98 se všemi aktualizacemi včetně DX8.

Díky za odpověď.

majk1 napsal:
Mám tyto problémy: 1) hned od prvního menu mám včechny popisy tak, jako by byly dole a vpravo uříznuté (písmena), takže mi mohou oči vypadnout a stále se domýšlím, co to může být. 2) Když zariskuji a odkliknu třeba ukázkovou jízdu, tak mám různobarevné kostičky a někdy se to srovná po několika přepnutích okna.
Nejde o to, hned stavět tratě, ale zajezdit si - je to dárek pro syna, tomu je 7 let a chce si jezdit.
PC: AMD K7/233MHz, 256RAM, SCSI disk, Ati 3D Rage Pro, W98 se všemi aktualizacemi včetně DX8.

Díky za odpověď.
No, dle manuálu je to trochu nad minimální konfigurací, chápu, že to nebude plynulé, ale proboha přoč "uříznuté" fonty? To je to, co nekapíruju...

No nevim hrával sem to na AMD Duron 750Mhz, 128MB SDRam, TNT2 32MB s nastavenim na max a bez trhanců navíc minimum je-PC nebo 100% kompatibilní, MS Windows 95/98/ME/XP/2000, procesor 266MHz, Paměť 32MB RAM (Windows 2000/XP 64MB), 550MB volného místa na pevném disku, Grafická karta 8MB RAM, Zvuková karta kompatibilní s DirectX, Monitor rozlišení 800x600 16bit, 8x rychlostní CD-ROM, DirectX 8.x nebo vyšší.
Tak problém je asi v ovladačích. A hlavně to chce Dx9c.

bob57_cz napsal:
majk1 napsal:
No, dle manuálu je to trochu nad minimální konfigurací, chápu, že to nebude plynulé, ale proboha přoč "uříznuté" fonty? To je to, co nekapíruju...
Pořád ale nic nevíme o GK. Tam bych začal, ale mnoho šancí na podstatné zlepšení nevidím.
To jsem uváděl, ale když jsem vypnul 3D podporu, tak se přestaly zobrazovat kostičky, ale vidím rastr. Ale font je stále užíznutý.

Nebo nastavit antialiasing na 4x, 2x, nebo vypnout. Jestli je nastaveno 2xQ nebo 8x tak to bude dělat problémy.
A ještě jedna možnost projet Dx jestli tam neni něco vepořádku( špatný soubory). Jinak nevim.

Draco napsal:
Nebo nastavit antialiasing na 4x, 2x, nebo vypnout. Jestli je nastaveno 2xQ nebo 8x tak to bude dělat problémy.
A ještě jedna možnost projet Dx jestli tam neni něco vepořádku( špatný soubory). Jinak nevim.
Je tam jen ovladač karty, a nikde záložka, kde by se to dalo nastavit.

bob57_cz napsal:
majk1 napsal:
Draco napsal:
Nebo nastavit antialiasing na 4x, 2x, nebo vypnout. Jestli je nastaveno 2xQ nebo 8x tak to bude dělat problémy.A ještě jedna možnost projet Dx jestli tam neni něco vepořádku( špatný soubory). Jinak nevim.
Je tam jen ovladač karty, a nikde záložka, kde by se to dalo nastavit.
Nainstalit novější ovladač GK, který to již bude mít.
a myslíš, že by to bylo stadardně nastaveno tak, aby to fungovalo "blbě"?

Já osobně musim na MSTS nastavit 4x jinak mam 8x. Nevim jak si to mam visvětlit proč tomu tak je.

Jak jde nastavit hloubka barev u GK (nejvíc)

bob57_cz napsal:
majk1 napsal:
Mohla si to k obrazu svému taky nastavit nějaká aplikace, to nemusí být standardní nastavení.

Jesli to neni k nastavení v ovladačích tak to GK nepodporuje.
Taky by mě zajmala verze DX a kdy naposledy byl aktualizován Win a instalován.

Draco napsal:
Já osobně musim na MSTS nastavit 4x jinak mam 8x. Nevim jak si to mam visvětlit proč tomu tak je.

Jak jde nastavit hloubka barev u GK (nejvíc)
Mám nastaveno 800x600/32k (windows i MSTS na stejnou hodnotu), jinak předím byl monitor na 1024x768/32k a v pohodě zvládal bez padání systému. Takže GK zvládala a monitor také.

Draco napsal:
bob57_cz napsal:
majk1 napsal:
Mohla si to k obrazu svému taky nastavit nějaká aplikace, to nemusí být standardní nastavení.

Jesli to neni k nastavení v ovladačích tak to GK nepodporuje.
Taky by mě zajmala verze DX a kdy naposledy byl aktualizován Win a instalován.
Windows 98 čistá instalace na FAT32 (vytvořen zcela nový diskový oddíl), DX8, instalovány všechny dostupné aktualizace OS. Mimo sytém asi 3 aplikace (winzip, Acrobat a něco dalšího) a pak MSTS.

Tak si stahni DX9C to je poslední verze DX. Trochu to urychlí grafiku. Já tim kdysi dávno vyřešil problém GTA3 a WinXP kdy se blbě zobrazovali textury. Snad to pomůže.

A jesli nic nepomahá tak snad jen investovat do noviho PC cca 12000Kč bez monitoru atd. Levná sestava na který MSTS bude běhat. Aby mohl synek jezdit :-)

Back
Nahoře