Kankova dílna

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Kank
  • Datum začátku Datum začátku
ČSD verze bude taky, ale k té nejdříve potřebuji nějaké fotky hezky zaprasené Rajky v klasickém žlutohnědém nátěru. Pak zkusím ještě poprosit pana Jaroslava Jirana, který vyrábí obtisky na modely, o nějaké dobové fotografie Rajek - kvůli podobě a rozmístění popisů.

Tedy tomu říkám kvalitní render bezkonkurenčního modelu.
Vypadá to jako skutečný plastový výlisek k modelové železnici. :-)

Ahoj Kanku.
Neskutečné, už jsem si zvykl, že tvoje modely vypadají jako skutečné. Co dodat, prostě perfektní, fakt hodně vysoko nasazená laťka v modelech pro MSTS.
S přáním hezkého dne Dan.

Naposled editoval moderátor:
k tomu nemám čo dodať, snáď už len nech ten model prevádzkujem.....................paráda, nebudem šetriť chváľou, špičková predcízna práca a aj keby to niekto posúdil ako riťolezectvo....ja som z toho modelu nadšený..........proste Top topu...............celkovo tvoje modely patria k tomu najlepšiemu ak nie najlepšie, čo mám z trainsetu na HDD.....

Tomuto se říká precizní práce. Dát to do krajiny a šikovně udělaný snímek, tak nikdo neuvěří, že je to jen model.
Není ta špína od cementu z Berouna ? :D

Chtělo by to nějaký pořádný model cementárny či vápenky. Myslel jsem, že udělám screen ve Vápence Vitošov u Zábřehu na Moravě, ale tam je model daleko od trati. To mi připomíná, jak jsem jako hodně malý kluk absolvoval cestu do Lázní Kynžvart a posléze neustále kreslil na "nekonečný" traktorový papír do jehličkových tiskáren velkou fabriku a před ní řady cibulí. Až po letech mi bylo jasné, že se mi do paměti zaryl průjezd Berounem :)
Provozní patinu výše zobrazená cibule nachytala v žst. Žirany na Slovensku. Fotodokumentace na berounské cibule je dostatek, ale skinování rád přenechám ostatním.

Ahoj Kanku,

kdyby náhodou bylo potřeba nějakých fotek Rajek, mohu nabídnout.

cement Hranice
http://imageshack.us/photo/my-images/829/dsc0066qe.jpg/
Krkonošské vápenky Kunčice n/L
http://imageshack.us/photo/my-images/695/dsc0073rt.jpg/

Akorát nevím, jak tento vůz fotit - hlavně cibule. Na textury se nepodívám, jsou DXT1 :mad:

Naposled editoval moderátor:
Ahoj heme,
cibule v dohledné době určitě skinovat nebudu, už mi z nich hnije. Rád to přenechám jiným, byť je mi víceméně jasné, že se do toho nikdo nepohrne. Přeci jen skinování nákladních vozů není tak lákavé jako skinování hnacích vozidel. Ale nebýt tažených vozidel, tak jezdíme jen s Lv vlaky :)
Ty náhledy co jsi poslal mohou být vzorem, tak nějak si to představuji. Ideální je, pokud horizontální svary ve třetinách jímek tvoří přímky - pak je s tím nejméně práce v editoru. Dále je dobré vyfotit jímku s různou expozicí - občas na horních částech vznikají přepaly.. pak je dobré korigovat třeba o 1 EV do mínusu. A pokud se fotí s přístrojem umožnujícím ukládání do formátu RAW, pak snímat určitě do něj. Pro skinaře formát k nezaplacení. Už jen proto, že mohu lehce korigovat expozici a třeba takové vyvážení bílé, sytost, kontrast apod. si beze ztrát doladím doma v počítači. Přikládám vzorovou texturu.
DXT1 používám zejména kvůli velikosti souboru. DXT1 je zhruba 10x menší než klasika.

lukas matura: Díky za nabídku, ale ČMC Uacs jsem si nafotil. Zvlášť tuhle verzi bych měl v MSTS hodně rád. Předloha je barevně atraktivní, křižuje republiku na trase Blažovice - Praha Radotín a skin dosud neexistuje ani na starém modelu od Bedlische.

No skinování cibulí mi na první pohled přijde hodně těžké. Ty máš texturu cibule hranatou, na fotce je ovšem úplně jiná... Ale já nemám moc zkušeností, abych tady prohlašoval, jak to jde nebo ne... Ber to s rezervou.

Ještě k těm fotkám. Stačí je tedy vyfotit takto? Z "čela" fotka není důležitá - myslím pro cibule?

Díky

Na Rajce jsou obtížné pouze jímky, i když je to hlavně o trpělivosti. Mezi nejvíce využívané nástroje v grafickém editoru patřila libovolná tranformace, klonovací razítko a retušovací štětec.
K samotnému focení - nejlépe na 5 dílů bok (4x jímky + plošina), podvozek, čelo vozu a detaily (nárazníky a jejich uchycení k čelníku, šroubovka...). A ještě se hodí kolmo nafotit údaje o revizi na krajní jímce.

Pěkný večer přeji,
prosím vás, jak to je s Kankem? Několikrát jsem mu psal, ale bez odpovědi. Byl jsem s ním ve spojení, protože kolega Weiche už má spravené nedodělky, ke kterým měl Kank připomínky - Čechofracht Eas-u. Jenže těžko to vydat bez souhlasu autora. To samé cibuláče. Kank měl několik variant v šuplíku. Kdybyste se s ním někdo mohli prosím spojit. Pokud by zaslal textury, zkusil bych s ním něco udělat.

Děkuji.

E499_2002 napsal:
... Jenže těžko to vydat bez souhlasu autora. To samé cibuláče. ....
Kankovi jsem svého času psal, jak to vypadá s ČSD variantami cibuláčů, které mi kdysi slíbil. A když jsem se odpovědi nedočkal, tak jsem je udělal a pustil do světa. Nikde to není od něj vysloveně zakázáno. Přece nezatratíme skinování všech modelů, jeichž autoři se MSTS už nevěnují, nekomunikují, oženili se, odstěhovali se neznámo kam, umřeli a podobně.

Back
Nahoře