Kankova dílna

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Kank
  • Datum začátku Datum začátku
Díky za kladné ohlasy, dává mi to více chuti do další práce. K sobě na web jsem hodil pár obrázků z postupující tvorby (jen včera jsem si většinu dne hrál s texturou čela vozu a upravoval tak dlouho, než jsem byl zcela spokojen :) ). Ale měl bych malou prosbičku - mezi stanicemi Kladno-Dubí a Třinec pendluje skupina vozů Eas, která je zkušebně osazena nekovovými brzodovými špalíky firmy Becorit. Jejich poznávacím znamením je šikmý žlutý pruh na bočnici. Pokud byste tyto vozy náhodu někdo někde potkal, můžete mi prosím zaznamenat jejich číselné označení. Případně pokud byste u sebe měli foťák, tak i zdokumentovat?

Kank napsal:
Jejich poznávacím znamením je šikmý žlutý pruh na bočnici.
Kua tak preto ten žltý pruh ! Nedávno som ich videl v Novej bani, boli ale ZSCS, škoda že som nevedel...

Jelikož se výroba Tamse blíží do finále a namapována je drtivá většina nejdůležitějších prvků vozu Easu(-u), asi do týdne bych pro případné zájemce o skinování vozu Eas(-u) vypustil textury a "maketu" tohoto modelu. Případné skiny by tak mohly být vypušteny do světa v základním balíku s modelem. Pokud existují nějací zájemci o skinování, nechť se mi ozvou přes SZ :D. Aktuální stav Tamsu je na obrázku níže.
c194575dd3fc189235a4c9f110b2a754.jpg
Zbývá dokončit mechanismus otevírání střechy, detaily v oblasti čel, stupačky a detaily na spodku vozu.

Naposled editoval moderátor:
Jednou jsme tu psal o vozu Roos.Tady je obrázek ne zrovna dvakrát povedeného,nedokončeného podvozku.V pozadí nedokončená skříň:
81f376565e3aa5f7b9aa795456875a3c.jpg

PS:Kdyby to tu překáželo,moderátoři mohou přesunout. :wink:

klimi: Hlavně to nevzdávej :) Podle čeho to modeluješ? Pokud si dáš v maxku na pozadí výkres a podle něj taháš vertexama, tak by ti něco pěkného mělo vzniknout, ne?

Kank napsal:
Jelikož se výroba Tamse blíží do finále a namapována je drtivá většina nejdůležitějších prvků vozu Easu(-u), asi do týdne bych pro případné zájemce o skinování vozu Eas(-u) vypustil textury a "maketu" tohoto modelu. Případné skiny by tak mohly být vypušteny do světa v základním balíku s modelem. Pokud existují nějací zájemci o skinování, nechť se mi ozvou přes SZ :D. Aktuální stav Tamsu je na obrázku níže.Zbývá dokončit mechanismus otevírání střechy, detaily v oblasti čel, stupačky a detaily na spodku vozu.
Gratulujem, vyzerá ako živý, všetka česť.

Kank napsal:
klimi: Hlavně to nevzdávej :) Podle čeho to modeluješ? Pokud si dáš v maxku na pozadí výkres a podle něj taháš vertexama, tak by ti něco pěkného mělo vzniknout, ne?
Ahoj.Dělám to v gmaxu,a podle toho návodu jsem si ten výkres na pozadí nedal.Vůbec se mi to nepovedlo,protože gmax má zřejmě ty funkce jinde.
EDIT 14:40:Teď jsem koukal na tvoje stránky u vozu Tams je ten typák nádherně ostrý (http://eldar.cz/kank/model/img/cd_Tams1.jpg)(a nebo u fotky zde),jenže kdybych ho dal na pouhou texturu v gmaxu,tak by byl mázlý.

klimi: Ten výkres "na pozadí" je i u mě textura plácnutá na box, který má obrácené (flipnuté) normály polygonů (tedy textura je "uvnitř" boxu). Maxko má v defaultu nastavené zjednodušené zobrazování textur ve viewportech - tudíž je vše neostré (tolik to nezatěžuje grafiku při složitějších scénách). Pokud si scénu vyrenderuješ (jako na obrázku), tak je už vše samozřejmě ostré. Lze tedy šoupat s vertexy, neustále renderovat a kontrolovat správné tvary objektu. V MAXku lze ale nastavit i kvalitnější zobrazování textur. Deterio mi jednou poslal link na tyto zajímavé stránky s tutorialy, kde jeden se týká právě nastevení zobrazení textur.

Myslim si , ze na dobre zastavanej casti trati v MSTS (nieco take ako ma Lubomir pri ukazke toho zeriavu) by bol problem rozoznat ci ide o realitu, alebo MSTS. Je to velmi kvalitna praca. Dole klobuk.

Kank napsal:
klimi: Ten výkres "na pozadí" je i u mě textura plácnutá na box, který má obrácené (flipnuté) normály polygonů (tedy textura je "uvnitř" boxu). Maxko má v defaultu nastavené zjednodušené zobrazování textur ve viewportech - tudíž je vše neostré (tolik to nezatěžuje grafiku při složitějších scénách). Pokud si scénu vyrenderuješ (jako na obrázku), tak je už vše samozřejmě ostré. Lze tedy šoupat s vertexy, neustále renderovat a kontrolovat správné tvary objektu. V MAXku lze ale nastavit i kvalitnější zobrazování textur. Deterio mi jednou poslal link na tyto zajímavé stránky s tutorialy, kde jeden se týká právě nastevení zobrazení textur.
Dík.Tak se mi to povedlo,akorát potřebuju poradit ,kde je v gmaxu nastavení "Transparency" na úroveň "Best".V tom videu to je tak,že když kliknu pravím tlačítkem na Perspective,tak mi tam to transparency vyjede,ale já tam ho tam nemám.Díky:)

klimi: Transparency bude možná jeden z rozdílů 3ds max x Gmax. Každopádně jukni do nastavení Customize->Viewport Configuration. Jelikož ale průhlednost v rámci modelování do MSTS v maxu příliš nevyužiješ, nezdá se mi toto nastavení až tak důležité.

Díky Kanku!Už vše jde a stavba pomalu pokračuje:
Kuba:Byl by jsi prosím ochotný ten Roos u Vás v Opavě nafotit?Díky.

Děkuji za nabídky na skinování vozu ČD Eas, zájemci by dnes měli dostat SZ s odkazem na stažení "makety" vozu Eas-u. Pro ostatní jsem dal k sobě na web nějaké další screeny z tvorby.

06f78e053149ff5994dc4824ceae1ac3.jpg
Dnes se uskuteční přeprava několika nových vozů Tams z areálu OOS Ostrava, s.r.o na zkušební okruh do Velimi, kde na nich bude provedena série testů. Pokud vozy projdou zkouškami, mohly by se začátkem následujícího týdne dostat k novým majitelům.

Nazdar Kanku,
věřím,že zkoušky ve Velimi dopadnou na výbornou.:) Na screenu to vypadá perfektně.

David

Tak to abych vzal foťák a šel nafotit ještě nějaké ty chlaďáky.:salut:

Tie vozy vypadajú fantasticky.Klobúk dolu.

Pomalu se rodí i ČD Eas/Eas-u s podvozky Y25:
b4304643ffa261e5bc24ada774609ce6.jpg
Jakmile namapuji rozdílly Tams x Eas a přeskinuji texturu Tamsu, pošlu model těm, kteří již dříve dostali "maketu" Easu.

Back
Nahoře