Kankova dílna

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Kank
  • Datum začátku Datum začátku
Re:

David Hájek napsal:
Kurnikšopa,jako bych ten vůz už někde viděl. :lol:
Držím pěsti Kanku a kdyby jsi ještě potřeboval nějaké snímky,dej vědět.Jeden exemplář u nás v Oderbergu ještě stojí.
Jestli ho objeví i místní sprejeři,mohli bychom mít i verzi "grafit". :lol:

David

V Ústí nad Orlicí je jich plná stanice - již pár měsíců...

Zdravím,
no Kanku,vypadá to perfektně. Abych pravdu napsal,ty všemožné úchyty a madla mi tam už teď ani moc nechybí. :lol: Držím pěsti a do další práce přeji mnoho zdaru.
Mimochodem,cestou na slezinu jsem si Tomesem zmíněných vozů v Ústí nad Orlicí všiml také.Jen škoda,že ještě žádný nebyl přestříkán na "grafiťáka". :D Ale co,i kdyby byl,stejně by se mi z jedoucího Ostravana dost špatně fotil. :D

David

Naposled editoval moderátor:
David Hájek napsal:
Zdravím,
no Kanku,vypadá to perfektně. Abych pravdu napsal,ty všemožné úchyty a madla mi tam už teď ani moc nechybí. :lol: Držím pěsti a do další práce přeji mnoho zdaru.
Mimochodem,cestou na slezinu jsem si Tomesem zmíněných vozů v Ústí nad Orlicí všiml také.Jen škoda,že ještě žádný nebyl přestříkán na "grafiťáka". :D Ale co,i kdyby byl,stejně by se mi z jedoucího Ostravana dost špatně fotil. :D

David

Přes Ústí jezdím velmi často, kdyby bylo potřeba cokoliv na těch vozech nafotit, dejte vědět, graffity ale na nich dělat nebudu :wink:

Tomes napsal:
Přes Ústí jezdím velmi často, kdyby bylo potřeba cokoliv na těch vozech nafotit, dejte vědět, graffity ale na nich dělat nebudu :wink:

Zdravím,
tak nafoceny jsou dvě verze.Jedna "čistá" /viz.vůz na Kankově screenu/a druhá s nápisem "ČD Cargo".Takže určitě by se hodily snímky jakkoli jinak graficky ztvárněného vozu. :lol:

David

81aba0cdd2fce1b9912b1c93d39d3e58.jpg
Mám dobré zprávy. Model Kilsu je konstrukčně hotov a nyní bude následovat tvorba LODů a drobnůstky na texturách. Znamená to tedy, že pokud nenastanou nějaké neočekávané komplikace, mohl by být model do konce měsíce venku. Díky Davidovi Hájkovi budou 2 verze - tato a se starým logem ČD Cargo. Byla tu zmíňěna možnost graffity verze - pokud by byly fotky, není problém dodělat. Případně pokud byste někdo měl nějaké pěkné graffity, je možné ho softwarově přenést na bočnici Kilsu :). S případnými dalšími barevnými verzemi počítám až nějaké době, kdy skutečné vozy dostanou provozní patinu v podobě rzi a prachu.
Po dokončení tohoto modelu přijde na řadu další rekonstrukce z produkce OOS Ostrava.

Kank napsal:
Mám dobré zprávy. Model Kilsu je konstrukčně hotov ... .

Nazdar Kanku,
hmmm,tak to je paráda. "Kilsák" vypadá opravdu velmi dobře.Už tedy jen zbývá postavit trať z Frýdku-Místku do Dobré,z Dobré u Frýdku-Místku vlečku do nošovického pivovaru /teď nevím,možná tu vlečku Martin "Stavitel" už postavil :eek: / a můžeme vozit už i láhve s pivem. :lol:
Tak ať se finální úpravy modelu zdaří.

David

Kils je hotov a práce se rozjedou na voze ČD Tams:
9dc16fc99722f255c56c15357f350c11.jpg
Velká část práce je hotova - podvozky lze použít z modelu vozu ČD Uacns, bude třeba jen upravit výztuhy rámu podvozku.
Zbývá tak dodělat "jen" skříň. A jelikož Tams vychází z Easu, následně plánuji udělat i ten (Eas-u s podvozky Y25 a Eas s podvozky 26-2.8 ). Myslím, že jeho model si celkem zaslouží rekonstrukci :)

Já vím, ten můj model Easu je už dost hrozný :eek: Chtěl jsem sám ten svůj předělávat, ale těch dnes už zastaralých modelů mám tolik, že bych je mohl přestavovat pořád dokola... sotva dodělám nový model, tak zjistím, že na tom co jsem vydal předtím už je zase co měnit, a to je skoro nekonečná práce :roll: Takže budu za nový Eas jedině rád ;)

Nerob si z toho ťažkú hlavu Ondro, komunita je každému modelárovi vďačná aj za tie prvé modely, nemáš si čo vyčítať.

Podle výkresu pomalu lezeme do prostoru...
f217d0908c5372448bd6fed1a6c3f444.jpg
Než ale budu přidávat další polygony, čekají mě hodiny práce s fotkami a příprava základů textur.

tak toto já obdivuju,dělat modely takhle pěkně......já se s modelovacím programem do dnešního dne nezkamarádil a to ho mám doma už asi 2 roky (3DsMax) Díky všem modelářům,skinařům a ladičům za to,že máme s čím jezdit na našich skvělích tratích.

Štěpán_mf napsal:
Podle mě je škoda, že Kank nezkusí i nějakou lokomotivu.
Jednoznačně.....ale byla by ho škoda na nějaké koridorové krabice.....taková Slovenská strela - to je obrovská výzva pro modeláře typu Kanka, Taxe a dalších mistrů.

Nebo řada 180.001, která dostala nedávno papíry a byla uschopněna.

Back
Nahoře