Kankova dílna

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Kank
  • Datum začátku Datum začátku
Práce pokračují, render z maxka:
179fd26c8e6ef20447dfd810f6d6684e.jpg
ČD Eas-u na manipuláku v Lanšperku:
89c35c9b99fd59611c52bd572e5c9393.jpg
Model je hotov i se všemi LODy (naštěstí šly z větší části použít z Tamse), u hnědé varianty ještě upravím drobnosti na texturách. Určitě se budou hodit 2-3 různí hnědáci, aby se rozbila stejnobarevnost ucelených souprav. Zítra si pomalu začnu hrát s modrým Čechofrachtem. Před vypuštěním se ještě musím někm vypravit nafotit klády a uhlí. Rád bych někam najisto, jenže nevím kam :) Pár dalších obrázků jsem dal k sobě na web.

Naposled editoval moderátor:
Já si ty obrázky snad vytisknu. Vozy jsou jako živé ;).
Přeji hodně úspěchu v dalších skvělých prácích :!::!::!:

Dominik

Zdravím.
Nebýt tam to pozadí stromů a nástupiště, tak fakt jako reál. Opravdu moc pěkné.
Dan

Dan J. napsal:
Zdravím.
Nebýt tam to pozadí stromů a nástupiště, tak fakt jako reál. Opravdu moc pěkné.
Dan
Tak to jsem se včera opravdu nachytal. Já měl za to, že obrázek nahoře je nádherný model od Kanka a dole je originál v reálu, podle kterého je vymodelován. :D Dál jsem to neřešil a šel do jiného vlákna. Já se moc soustředil na vagón a perony a koleje, které by MSTS identifikovaly jsem už neviděl.
Názorný příklad práce, která umí oslnit.

Dneska se ve Velimi opět testovalo. Zajímalo mě, jak moc budou náročné nové Eas-u pro simulátor a kde se bude pohybovat hodnota FPS. Vytvořil jsem si tedy tříminutovou testovací aktivitu. S mašinou jsem stál na místě a nechal proti sobě projet soupravu 163+20 x Eas-u. Po projetí se aktivita ukončila a v jejím průběhu byly snímány údaje o FPS. Test proběhl celkem třikrát, jednou s původními vozy od Ondry Janiše (také mají LODy), podruhé s připravovanými novými (s LODy) a napotřetí také s novými, ale bez LODů. Koho by zajímalo jak testy dopadly (vcelku zajímavě), může stahovat excelovský soubor s grafem, hodnotami a parametry vozů. Zobrazovací vzdálenost jsem měl nastavenou na 1500 m. Kromě dyn. stínů (které ale stejně z cabu nejsou vidět) vše naplno a zapnuto.
A nakonec něco, co pomalu vzniká z fotek od Davida Hájka u mě doma - Čechofrachtí Eas-u:
78fad259dfb7395bad46519581e1ed23.jpg

Zdravím,
a Kankovi gratuluji k dalšími velmi povedenému kousku.
Zítra beru sebou do práce opět fotoaparát a o přestávce si odskočím na podnikový Bahnhof.:D
Jinak,nevíte někdo,co znamená písmeno "H" na obou bočnicích vozu ? Nevím,možná jde o dílo nějakého začínajícího "grafiťáka",ale ono "H" jsem už viděl na spoustě vozů Eas,Eas-u apod.

David

Tak nad tím H jsem také přemýšlel, opravdu se vyskytuje na vícero Eas-u. Pokud bys Davide narazil na nějaký starší hnědý Eas-u s tím černým obdelníkem jako má tento modrý Čechofracht, budu jedině rád za foto. Ten ještě nemám a bez tohoto nátěru model snad ani nevydám. Ony ty oprýskané, zarezlé a špinavé textury sluší modelům víc :)

Kanku paráda. Kdybys chtěl ještě testovat FPS, tak doporučuji Řečany nad Labem, souprava 2x 30 Eas-u s uhlím, 1x 30 Eas-u prázdný, 2x 122/3, 1x 730 a k tomu nějaký Ešus. Dále pak dalších 30 Eas-u odstavených na vlečce do ECHVy. :D

Ahoj Kanku, krása. Zrovna dneska ty Eas s tím černým obdelníkem stály ve Dřísech, ale neměl jsem foťák, budu ve střehu.
Budeš mi muset poradit, jak editovat textury, aby vypadaly nikoliv jako fototextury, ale jako holá skutečnost. :-)

Michale, do těch Řečan přidat tu mojí 122/3 s "nepovedeným předkem, který spíš připomíná řadu 181", to by byla zátěž.:)

Michal napsal:
Kanku paráda. Kdybys chtěl ještě testovat FPS, tak doporučuji Řečany nad Labem, souprava 2x 30 Eas-u s uhlím, 1x 30 Eas-u prázdný, 2x 122/3, 1x 730 a k tomu nějaký Ešus. Dále pak dalších 30 Eas-u odstavených na vlečce do ECHVy. :D
Zítra to schválně zkusím. Sem zvědav, kde se bude FPS pohybovat :D

Pawlik napsal:
Ahoj Kanku, krása. Zrovna dneska ty Eas s tím černým obdelníkem stály ve Dřísech, ale neměl jsem foťák, budu ve střehu.
Budeš mi muset poradit, jak editovat textury, aby vypadaly nikoliv jako fototextury, ale jako holá skutečnost. :-)

Michale, do těch Řečan přidat tu mojí 122/3 s "nepovedeným předkem, který spíš připomíná řadu 181", to by byla zátěž.:)

Hodit se bude černoobdélníčkový Eas s podvozky Y25 a Eas-u. Fotky Eas s černým obdelníkem mám od Davida Hájka, ale to je na model s podvozky 26-2.8.
Co se týče textur, tak ty nijak extra neupravuji. Je to o retušování, klonování a vytváření nových textur na místa, kam se foťák nedostal. Myslím, že koho ve škole bavilo kreslit, tak tomu půjdou mu i textury :)
Zrovna tvoje 122/3 má také ukázkové textury, vypadají jako živé. Asi nejvíc práce pak dají podvozky - ty jsou vždy členité a nerovnoměrně osvícené. Tam je to s mapováním a vytvářením textur vždy na delší dobu.

Díky všem za pochvaly. Vidím, že ta piplačka s texturami a mapováním za to stojí ;-)

Pochvaly si jistě zasloužíš! :-) Podvozky Y 25 jsem ti posílal z Čelákovic, když tam vypadl ešus, ale ty Eas, co tam stály, nebyly s černým obdélníčkem.
Zrovna zítra začnu tvořit textury na podvozky, tak jsem na to zvědavý, jak to bude vypadat
po namapování, budu si muset hodně vyhrát se stínováním.
Textury skříně mám takové vyblité, ale ono to asi bude pokročilým stádiem ošuntělosti skutečné předlohy. Tak hodně zdaru do další tvorby. :-)

7050aceb5e0e3fa3f6786cfba5186893.jpg
7d5e6e359f928112066d9d3154f197d8.jpg
Čechofracht je hotov. Ještě jsem odstranil drobné chybky na modelu a doufám, že na další už nenarazím a nebudu muset zase upravovat všechny LODy a znova exportovat. Pár dalších screenů u mě na webu. Teď se jde nachystat na podvozek 26-2.8.

Ty Kanku,nepil si s Jardou nějakou živou vodu.To je mi super novinek až se nestačím divit!!!Jinak vozy Eas zveřejněné jsou noblesní,stejně jako ostatní vozy na Tvém webu.Skládám poklonu.
Mmch,doufám,že budeš na slezině.:wink:

Rád bych pil živou vodu :) Bohužel času je málo a maxko pouštím jedině tehdy, mám li chuť a čas ve kterém stihnu udělat nějaký větší kus práce. To pod vozem je práce dnešního odpoledne. Dopoledne jsem byl v Libni a pod svážným pahrbkem s metrem v ruce doměřoval nějaké nejasné rozměry, páč výkres nebyl nejlepší. Teď mám alespoň jistotu, že na to parádně padnou textury. Easy s podvozky 26-2.8 půjdou ven zároveň s Easy s podvozky Y25 a dalšími variantami nákladů. Ještě je potřeba něco nafotit.
Na slezině budu. Doufám že tam nebude moc ohnivé vody :D

Pěkný model. Pozor ale na zvuky podvozků. Podvozky 26-2.8 zní při jízdě jinak než Y25. Zvukově mám radši 26-2.8, na spojkách krásně ťukají, zatímco Y25 zde řinčí.

To by ale nějaké takové zvuky musely existovat. Jsem vděčný za zvuky od Jacka a Dejva které představují univerzální hřmot :)

Back
Nahoře