Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Asi jsem opravdu dost přestřelil a listové pružnice by se lámaly jedna báseň. Na netu jsem si vyhledal hustoty hlavních složek železné rudy a vyšlo mi, že náklad by bylo možno ložit zhruba do výšky 0,4m nad podlahou. Zdá se tedy, že se opravdu velké objemy do Easu nenaloží. V Praze Easy s rudou nejsou běžně k vidění, tak jsem vycházel z nákladu rudy jednoho zahraničního Easu (ten má rudy dokonce ještě víc než já). Díky za upozornění, jdu vykládat.PAja26 napsal:Kank napsal:Tak Eas jde do finále a brzy by se na mém webu mohla objevit jedna z jeho prvních verzí. Jsou totiž komplet dodělány a vyexportovány další náklady. Co bude kromě dřeva, uhlí a šterkopísku možno vozit je na obrázcích níže:
Dále děkuji všem co mi zaslali nějaké fotografie na tvorbu textur pro vůz Uacs/Raj. Můžu říct, že je z čeho tvořit![]()
Super modely jen jednu poznámku k variantě se železnou rudou. Ten Vagon se mi zdá příliš plný, ž. ruda je dost těžký materiál a co si pamatuju tak bylo vždy ve voze jen "popráženo" dno. Takto ložený vůz by se asi zlomil.
To byl ten vůz asi ložený rudou z Ukrajiny, nikoliv ze Švédska.Kank napsal:...tak jsem vycházel z nákladu rudy jednoho zahraničního Easu (ten má rudy dokonce ještě víc než já). Díky za upozornění, jdu vykládat.
PAja26 napsal:Kank napsal:Tak Eas jde do finále a brzy by se na mém webu mohla objevit jedna z jeho prvních verzí. Jsou totiž komplet dodělány a vyexportovány další náklady. Co bude kromě dřeva, uhlí a šterkopísku možno vozit je na obrázcích níže:
Dále děkuji všem co mi zaslali nějaké fotografie na tvorbu textur pro vůz Uacs/Raj. Můžu říct, že je z čeho tvořit![]()
Super modely jen jednu poznámku k variantě se železnou rudou. Ten Vagon se mi zdá příliš plný, ž. ruda je dost těžký materiál a co si pamatuju tak bylo vždy ve voze jen "popráženo" dno. Takto ložený vůz by se asi zlomil.

Právě, ale když zde byla zmíněna ta kvalitní s větší hustotou... ...mno zatím to nechám otevřené.duuso napsal:No najskôr stretneš v našich končinách asi rudu ruskú...
Že bych v budoucnu opět převedl do 3D podoby nějakou ostravskou rekonstrukciDavid Hájek napsal:Nazdar Kanku,
ohledně železné rudy sice nepomohu,protože jsem ji prvně v životě viděl ve tvém voze,ale nové verze nákladů pochválit třeba je.
Do další tvorby přeji mnoho zdaru.
David
PS.
Ze záchodového okénka naší dílny koukám přímo na dvůr ostravské "žosky" /dnes OOS a.s./a už se mi v hlavě rodí plán potřebný k realizaci nafocení vozů řady Talls a jakýchsi nových dvounápravových kousků určených k přepravě kulatiny.Uvidíme,jak to dopadne.
![]()
Neboj, za fotografie se ti odvděčím slovenskou Rajkouduuso napsal:No do Žiaru by to ako static tiež dobre padlo.Textúry nato máš.![]()

Ahoj Kanku.Kank napsal:Zde bych měl dotaz na pamětníky - pamatujute si někdo, jak vypadaly nátěry těchto vozů za dob ČSD?
Dan J. napsal:Kromě těch červenohnědých "rakví" byl ještě rozšířený odstín "Zeleň Agáve". Je to takové vybledlé zelené, skoro šedozelené. Kdyžtak vyfotím tu svoji TT.Kank napsal:Zde bych měl dotaz na pamětníky - pamatujute si někdo, jak vypadaly nátěry těchto vozů za dob ČSD?