Convoi

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Máte už zkušenosti s tímto programem,je opravdu bezpečný na používání,nepřepisuje nějaké informace v eng a wag souborech či nemodifikuje con soubory ? Co říkáte na tento program,jaké máte s ním zkušenosti ? :roll:

Jiří napsal:
Máte už zkušenosti s tímto programem,je opravdu bezpečný na používání,nepřepisuje nějaké informace v eng a wag souborech či nemodifikuje con soubory ? Co říkáte na tento program,jaké máte s ním zkušenosti ? :roll:

Pane Jiří,

když už je tam napsáno, že udržuje integritu consistů, tak do konsistů bude zákonitě zapisovat - stejně, jako to dělá ConBuilder

Když umí kontrolovat a opravovat chyby v závorkách, tak lze zákonitě předpokládat, že zapisuje i do eng a wag souborů.

Pokud ale máte strach to používat, měl by jste tyto úpravy nechat na zkušenějších.

Martensi,mohl by jsi mi prosím tě vysvětlit,v čem se Convoi liší od CB?Viděl jen na jednom webu Convoi ve verzi 1.5 a protože to bylo ve francouzštině,tak jsem nějak nepochopil,co ten program vlastně umí :wink:

Tento program je v češtině (od Džordže) a na rozdíl od Conbuilderu trainset zmonitoruje dokonaleji. Kontroluje i s soubory a chybějící textury nebo špatné odkazy v engech.
Jen u zvuků lže jak když tiskne.

V BP našel:
Servis2 nemá typ spřáhla.
mav_Apmz má chybný odkaz na interier (chybně Ampz)
cd_850050rv.eng má chybný odkaz na interier (je tam navíc v názvu i inv. číslo).
cd_560, tam mi vypadl interier ze zssk_560
cd_Plasser. Chybí blank.ace a ještě jeden soubor, který jsem nikde nenašel, tak jsem do s napsal blank.ace, který jsem doplnil.
U kabin. cab555 měla chybný zápis v cvf (coal.ace neměl cestu)
cab704, také chyběl jeden řetězec,

To vše Conbuilder nenajde. Ale co s těmi zvuky?

Zbyňku, jak už padlo někde jinde, tak mu chybí absolutní cesta ke zvukům. V tomhle bych se klidně spolehl i na CB. A krom toho pokud ti bude nějaký zvuk chybět tak tě už na to upozorní MSTS na noteboku - máš tam ode mne s tím oknem zapnutý testovací režim.

ad bob_57 - mohl by jsi stručně popsat co všechno umí Convoi a jeho rozdíly od CB?Přece jenom české ovládání je jistá výhoda ale není návod k tomu,co všechno program umí a jak s ním pracovat.Díky.

Ahoj !

Můžete mi, prosím, poradit, kde se dá stáhnout program Convoi v češtině?
Děkuji předem za pomoc.

Endi napsal:
Ahoj !
Můžete mi, prosím, poradit, kde se dá stáhnout program Convoi v češtině?
Děkuji předem za pomoc.
Džordžova čeština je již implementována přímo ve veřejně šířeném programu ( Tchèque - Traduction de George, l'auteur du Patch MSTS Bin )

Naposled editoval moderátor:
Mívám s convoiem problém při kontrole většího množství kontrolovaných souborů.Po určitém množství se program zastaví.Nezbývá mi tedy než rozdělení trainsetu a jednotlivé označení souborů a rozdělení množství.Je složité např.rozdělit trainset na díly a rozkopírovat třeba na třetiny,neboť mezi adresáři jsou vztahy a pak vznikají oznámené chyby. Nemá někdo zkušenost?

Co se týče počtu načtených souborů tak Convoi má skutečně strop sice ti neřeknu kolik ale já kontroluji vždy samotnou aktivitu, tzn. vyměním si chybějící vozový park a pak následně dám i kontrolu sms souborů, chybějících zvukových souborů a textur.
A pokud takto kontroluješ třeba pět aktivit není problém že by oznámil nedostatek kapacity.To se dějě pokud by jsi chtěl kontrolovat komplet celý trainset, přece jenom modelů a skinů je poměrně dost.

Oprava syntaxe u Taurusů z TBP

Jak už jsem dneska nakousl v jiném vlákně, lezlo mi na nervy neustálé vyskakování hlášek v Convoii o chybě syntaxe u OBB_1116_009-0, OBB_1116_012-4, OBB_1216_226-1_Tschechien a OeBB_1216_142-0.eng. No a protože jsem si řekl, že půjde o nějako kravinu, rohodl jsem se záhadě přijít na kloub a podařilo se.
Takže problém je hned na začátku engu - v Comment (Brakes: Set to Independent brake only. ... a to v 26. a 27. řádku, kde jsou odrážky ve větě:
2. Find the second TRAIN_BRAKE LEVER (just above the line
Graphic ( 1116-EB_kek.ace ))

Odrážky je třeba odstanit a větu spojit do této podoby:
2. Find the second TRAIN_BRAKE LEVER (just above the line Graphic ( 1116-EB_kek.ace )),
a s tím už Convoi problémy nemá.

Ahoj , používám convoi v.1.50 vytvářím si nějaké soupravy jen se chci zeptat, jestli existuje nějaký jiný program kde by se mi zobrazil objekt tak jak přesně vypadá? Nebo to jde v convoi ? Dělám v tom teď poprvé a vytvořil jsem si zatím 1.soupravu s Hektorem od Pikka ... děkuji Buffin :)

Buffin napsal:
Ahoj , používám convoi v.1.50 vytvářím si nějaké soupravy jen se chci zeptat, jestli existuje nějaký jiný program kde by se mi zobrazil objekt tak jak přesně vypadá? Nebo to jde v convoi ? Dělám v tom teď poprvé a vytvořil jsem si zatím 1.soupravu s Hektorem od Pikka ... děkuji Buffin :)
V Convoi klikni v seznamu vozidel na název pravým tlačítkem a buď se ti ukáže obrázek (pokud je v adresáři s modelem soubor loko.ace) nebo přímo 3d model.

Ještě se chci chlapi zeptat, chci přidat vagón, ale s jiným skinem, např. : pod osobním vozem cd_A jsou dva skiny, jeden klasický zeleno bílý CD_A.wag ale chci si dát do soupravy celý zelený CD_A1993.wag - tento se mi v convoi 1.50 nechce zobrazit jen ten první v seznamu a to je i u jiných vagónů kde jich je pod jednou složkou víc ... :(

Zdravím. Mám problém, co se týče Convoi a Open Rails. Mám nefunkční MSTS, takže všechny věci do OR instaluju mimo složku Microsoft Games/Train Simulator/... Problém se skrývá v tom, že Convoi vyhledává pouze lokomotivy a vozy z MSTS složky a nechce se mi všechny mapy a vozidla a součásti přesouvat do MSTS. Poradíte prosím, jak Convoi "přesměrovat", nebo budu muset všechny ty věci přesouvat? Díky za rady.

Back
Nahoře